REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

VIEȚI DISTRUSE. 'Magazinele de vise au fost închise. De ce nu pot fi interzise și aceste case de jocuri de noroc?'

VIEȚI DISTRUSE. 'Magazinele de vise au fost închise. De ce nu pot fi interzise și aceste case de jocuri de noroc?'

Replica API 2 mai 2018 | 00:00 533

Dependența de jocurile de noroc este din ce în ce mai răspândită. Psihologii spun că este o boală care trebuie tratată, iar familiile și apropiații celor dependenți nu știu încotro să se îndrepte pentru a-i scăpa pe cei dragi de această „meteahnă” care-i lasă fără niciun leu în casă. „Magazinele de vise au fost închise, fumatul interzis în baruri, de ce nu sunt închise și aceste case de jocuri de noroc, ce au răsărit precum ciupercile după ploaie la fiecare scadă de bloc?!”, ne semnalează o constănțeancă, al cărui soț a căzut în această patimă.

Patima jocurilor de noroc este una destul de păcătoasă. Au de suferit atât persoanele dependente, cât și apropiații lor. O astfel de situație descrie o constănțeancă, al cărui soț a ajuns să joace la „păcănele” și la jocurile de noroc toți banii familiei.

„Am ajuns într-o situație disperată. Orice leu pe care îl câștigă, îl bagă la aparate. Toți banii din casă, tot acolo ajung. A scos banii din bancă, a depășit limitele cardului de debit, s-a împrumutat în stânga și în drepta, a băgat la amanet tot ce aveam mai de valoare. Am tot vorbit cu el, de fiecare dată îmi spune că nu va mai merge (n.r. la jocurile de noroc). Dar a doua zi, o luăm de la capăt. Îmi spune că vrea să renunțe, dar că nu se poate abține. Am ajuns să avem datorii de mii de lei. Are un salariu destul de bun, dar totul se duce pe dependența aceasta. Într-o perioadă, îl convinsesem, țineam eu cardul lui de salarii. Degeaba. Se împrumuta de bani de la alții și tot juca.

Magazinele de vise au fost închise, fumatul interzis în baruri, de ce nu sunt închise și aceste case de jocuri de noroc? Au răsărit precum ciupercile după ploaie, le găsești la tot pasul, deja sunt mai multe decât farmaciile!”, își spune păsul constănțeanca.

După „magia momentului” apar regretul și vinovăția

Potrivit psihologului Mariana State, coordonatorul Centrului Equitas, „după ce dependenții ies de sub magia momentului, apare regretul, vinovăția, inclusiv tentativele de suicid”.

Dependența de jocuri de noroc este o preocupare crescută față de joc, însoțită de pierderea controlului, care afectează domeniile importante ale vieții.

Dependența de jocuri de noroc se poate remarca atunci când cineva: este obsedat de jocuri de noroc și de următoarea sesiune de joc, de următorul pariu; pariază sume din ce în ce mai mari; folosește scuze precum “îmi recâștig banii și mă las”; nu reușește să se oprească din jucat; prin acțiunile sale duce la deteriorarea relațiilor cu cei din jur; este iritat și agitat atunci când nu poate juca, manifestând semne de sevraj întocmai ca dependenții de droguri.

„Dependența de jocuri de noroc este tot o boală, ca și dependența de droguri și alcool, iar tratamentul este similar. Persoana trebuie să realizeze că are o problemă iar apoi să învețe să își învingă impulsurile, să se abțină de la orice activitate ce poate conduce la practicarea jocurilor de noroc și să își redobândească autocontrolul”, spun specialiștii Centrului Equitas.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
este sa divorteze dar de domnul are salariul bun si doamnei nu ii place munca....
0
0
Florentina, bun articol.
1
0
Atentie DIICOT ! Fraude Informatice Carduri Bancomate si Masluire Pacanele. Luati si pe astia din Mangalia. Nicolae Tutza condamnat zis nicky impreuna cu Tzatza Andrei zis ciusky , Tzatza Nicu tatal , Dani Lupu , Cubanitz Cristian toti cu domiciliul in Mangalia au furat si fura in continuare din bancomate , carduri si aparate slot machine din Romania dar mai mult prin Tari Straine din anul 2008 pana in prezent. Semnat un fost coechipier de sustragere din bancomate , carduri si masluire pacanele care nu si-a luat partea
4
0
Din punct de vedere statistic pacanelele sunt cele mai jucate ca procent din totalul jocurilor de noroc, pe termen lung priezi ca sunt programate , e totul calculat.
4
0
Nu pot fi inchise ,ele sunt necesare pentru sanatatea poporului la fel ca si toaletele publice din cabine "telefonice"!
3
0
Jocurile aduc bani la buget.In concluzie sunt foarte bune si sanatoase.
6
2
Magazinele de vise au fost inchise . Dar se vand etnobotanice la tot pasu . Daca vor fi inchise aceste sali de joc , vor juca barbut cum se juca inainte . Odata boala intrata in sange , greu mai scapi de ea .
5
0
Uitati-va la constanteanul, asta e in sefraj, idiotul asta e dintre aia care joaca la aparate de la deschidere pana la inchidere.Injura,apasa cu putere pe butoane, ca de ce nu castiga. Dar cine te pune ba cretinule sa joci, voi nu stiti ca astea sant facute ca sa pierdeti bani, asa cum spune doamna asta.
7
0
Cei care detin lanturile de cazinouri dau spagi la securisti si parlamentari si astfel n-o sa se interzica vreodata locurile astea.
7
1
Exista o singura solutie , tu ca sotie fidela sa te ei de f...t si iti revii FINANCIAR
5
4
Dependentii de jocuri de noroc sunt oameni tristi. Depresia este o boala care are legatura cu viitorul. Jucatorii se gandesc la viitorul lor, il vad urat si se sperie. Se apuca de joc sperand ca un castig serios le va schimba viitorul.
8
2
Dependenta asta se poate trata 100% prin hipnoza. Cunosc mai multe cazuri.
4
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218