REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Mie., 24 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6709
19.4° Constanța Miercuri, 24 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6709
 

Voi sunteţi turişti sau barbari?! ÎŞI BAT JOC DE PLAJA SĂLBATICĂ DIN TUZLA!

Voi sunteţi turişti sau barbari?! ÎŞI BAT JOC DE PLAJA SĂLBATICĂ DIN TUZLA!

Replica API 7 august 2018 | 00:00 755

Sursă foto: Tuzla, Constanța - Facebook

Plaja din comuna Tuzla este una dintre ultimele porțiuni de plajă sălbatică de pe litoralul românesc. Aici aleg să se relaxeze turiștii și constănțenii care caută liniște și nu neapărat turism tradițional. Fără șezlonguri, fără beach-baruri și alte facilități aduse până în buza apei. Un nisip fin, o apă parcă de smarald, înconjurați de multă verdeață. Dar și aici, prezența omului se face simțită: o cazemată a fost transformată în wc public, dozele de bere și PET-urile sunt aruncate pe sub pietrele de pe plajă.

„Adio plajă sălbatică și curată, au venit oamenii!”, se semnalează pe o rețea de socializare cu privire la porțiunea de plajă din Tuzla. E drept, plaja de aici este una dintre ultimele porțiuni de plajă virgină de pe litoralul românesc. De altfel, chiar și Hristu Uzun, directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral a precizat pentru „Replica de Constanța” că porțiunea respectivă nu este amenajată și nu oferă facilitățile de plajă turistică.

Dar se găsesc destui turiști, chiar și străini, cât și constănțeni, care o preferă în detrimentul unor stațiuni. După un drum de pământ, printre terenuri agricole, după ce se învârt prin praf în căutarea unui loc de parcare, pe o porțiune de drum îngustă sau chiar pe câmpurile localnicilor, turiștii coboară pe plajă. Găsesc un nisip fin și o mare liniștită, parcă de smarald. Nu îi sperie și nu îi incomodează pietrele de pe plajă. Unii își instalează corturile aici și petrec săptămâni întregi în liniștea valurilor.

Dar peisajul feeric începe să se estompeze odată cu creșterea numărului vizitatorilor. Cazemata dintre farul din Tuzla a început să fie folosită drept wc public, la fel și arbuștii de pe marginea porțiunii de nisip, iar doze de bere sau PET-uri sunt ascunse sub pietrele de pe plajă. Plaja pură și sălbatică începe să fie acoperită de gunoaie....

Directorul Administrației Bazinale de Apă Dobrogea Litoral, Hristu Uzun, ne-a precizat că în prezent atenția instituției este îndreptată către sectoarele de plajă turistică, având în vedere numărul ridicat de turiști, dar și invazia algelor. Se are în vedere și igienizarea plajei din Tuzla, dacă se va constata că interesul turiștilor pentru respectiva porțiune va fi în creștere.

Florentina BOZÎNTAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Costele iti bagi un dop in anus si iti trece . Daca nu te sui in masina si te duci la benzinarie e gratis !!
0
1
Sunt localnic ,chiar ieri am rugat un grup de turisti sa nu mai arunce pet-uri de bere ,dar ce aa vezi...nici nu au trecut 10 minute ca am observat cum pe apa pluteau 2 sticle de apa minerala...in concluzie ,nu ai cu cine discuta pana si un animal intelege cand ii spui ca lucrul ala nu trebuie facut
10
0
Daca poza e autentica , e belea!N-am stiut ca mai exista colt de rai, marea stapana la ea acasa si nu in buzunarul altora.
4
1
Am mers si eu pe plaja aia,si m-a luat cufureala,am fugit repede in apa si am dat un Vasilica ca pe maneca,ce sa fac,daca nu e nici un veceu amenajat?
1
10
E tarani ....da ' multi....
9
0
Plaja tine de Apele Ro,ame iar zona de papuris de Romsilva. Teritoriul primariei tine pina la marginea de pamint a falezei.
5
1
Sa mori otravit!!!
4
4
Buncarul trebuia de mult daramat iar daca machidonii de la ape sunt nesimtiti si nu fac nimic,muie ! Aici trebuia sa intervina primaria tuzla ca e zona lor. Dar si aici nesimtire ca si la turisti. Deci, muie pesede !
13
5
In punga cu care aduci berea,poti pune resturile,sticlele goale si sa le duci inapoi,undeva la un tomberon. De cacat poti sa o faci inainte de a pleca in excursie,la plaja,daca esti de bun simt. Patrulele de mediu sa amendeze drastic pe oricine este prins ca face mizerie sau distruge cumva natura. Nesimtirea trebuie sa fie platita extraordinar de scump si ferm. De altfel,nu poti ingradi dreptul oamenilor sa faca plaja in locuri pe care nu au pus labele imputitii aia care-ti iau bani cacalau pe sezlong si acapareaza plajele,in asa fel ca romanii pleaca in Bulgaria,pana si cei de pe litoral.
24
2
Haaaaa,pe plaja salbatica au ajuns salbaticii.Nu oamenii!Singura solutie: sarma ghimpata! Sarma ghimpata pe drum ptr rotile masinilor si sarma ghimpata pe plaja ptr cururile salbaticilor.
20
2
Apele romane sunt vinovate. Daca nu e plaja amenajata, trebuie puse avertizari ca nu e zona de plaja publica si amendati cei care vin aici. Daca e plaja publica trebuie amenajata cu tot ce trebuie. Politia locala sau cei de la apele romane sa aplice amenzi celor care lasa gunoaie
14
1
Trebuie date amenzi, asa se face educatie. Unde plm sunt Garda de Mediu si pulitienii ??
12
2
Parca numai aici sant nesimtiti...veniti la noile plaji din Faleza Nord sa vedeti cocalari din tara care vin cu bidonul de namol,se ung cu nesimtire si dupa aia se spala in apa langa copii care se joaca acolo...adevarul e trist...meltenii care vin din tara sant de un grobianism cras...vedeam aseara pe Zorelelor cum venea un lot de burtosi foarte lejer,la pas...dar in slip...fara sort,maieu...o imagine horror pt retina femeilor din zona...Politia Locala poate trebuie sa amendati acesti violatori ai bunului simt...
21
1
Costele tata, te caci in punga si il iei cu tine! nu faci "ghiocei" de hartie igienica in urma ta
20
2
Popor de tigani smardoi si cocalari
17
7
Mare bou esti . Ti ai dreaq cu natia de hoti si koorve
10
10
si daca ma taie cacarea unde sa ma duc ? in mare , in cazemata sau in lanul de porumb ? asta-i intrebarea
10
28

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218