REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
21.4° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Weekend de FOC la CONSTANȚA: incendii de BANDĂ rulantă

Weekend de FOC la CONSTANȚA: incendii de BANDĂ rulantă

Replica API 20 iulie 2020 | 00:00 772

Pompierii constănțeni au fost deosebit de solicitați în acest weekend de numărul mare de incendii petrecute în județul Constanța. Incendiile au fost provocate, cel mai probabil, de arderea vegetaţiei uscate în scopul igienizării terenurilor și din fericire nu s-au soldat cu victime omenești.

Incendii de vegetație în tot județul

Primul incendiu la care militarii din cadrul ISU Dobrogea au fost nevoiți să intervină s-a petrecut în Constanța, pe strada Caraiman, incendiul izbucnind din cauza vegetației uscate. Următorul incendiu a izbucnit pe un teren viran din satul Urluia, comuna Adamclisi motivul fiind de asemenea vegetația uscată, pompierii reușind și în acest caz să localizeze și să stingă incendiul.

2 incendii în comuna Crucea

”Campioana” incendiilor a fost comuna Crucea acolo unde au avut loc 2 incendii. Primul dintre ele s-a petrecut lângă o fermă de animale, la ieșire din comună, spre satul Crișan, și s-a manifestat la câțiva baloți de paie. Cel de-al doilea a avut loc chiar în satul Crișan, o miriște fiind cuprinsă de flăcări. Nici în aceste cazuri nu au fost probleme, pompierii reușind să stingă incendiile.

Aproape de catastrofă, un tranformator electric a luat foc în Costinești

Cel mai periculos dintre incendiile petrecute în județul Constanța a fost cel din Costinești. Astfel, incendiul a izbucnit din cauza vegetației uscate, însă pericolul a fost un transformator de energie electrică aflat în imediata apropiere a incendiu. Din fericire, incendiul a fost lichidat fără probleme.

Apel către cetățeni

Reprezentanții ISU Dobrogea fac apel către cetățeni să respecte măsurile specifice de prevenire a incendiilor: să nu utilizeze focul deschis în locuri cu pericol de incendiu şi pe timp de vânt; să nu utilizeze focul deschis la distanţe mai mici de 10 m faţă de materiale sau substanţe combustibile (casă, şură, depozit de cereale, pădure etc); arderea miriştilor, resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi a altor materiale combustibile să se facă în locuri special amenajate; cetăţenii se vor interesa la primărie în ceea ce priveşte planificarea zilelor şi locurile special amenajate în care se adună resturile menajere şi vegetaţia uscată din localitate în scopul arderii; arderea resturilor vegetale, gunoaielor, deşeurilor şi miriştilor să se facă numai pe baza permisului de lucru cu foc, după ce a fost informat în prealabil serviciul privat/voluntar pentru situaţii de urgenţă; să asigure supravegherea permanentă a arderii şi să stingă jarul după încetarea acesteia.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212