REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.8° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9.8° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Young Boys Berna vs CFR Cluj 2-1 / Ardelenii părăsesc competiția, după ce arbitrul a făcut praf finalul partidei

Young Boys Berna vs CFR Cluj 2-1 / Ardelenii părăsesc competiția, după ce arbitrul a făcut praf finalul partidei

Replica API 12 decembrie 2020 | 23:47 1919

CFR Cluj s-a aflat la doar câteva minute distanță de 16-imile Europa League. Obligați să câștige în Elveția, ardelenii au deschis scorul în minutul '84 (Debeljuh a marcat din poziție de ofsaid), însă nu au rezistat până la final. Benoit Bastien a dictat ușor un penalti și l-a eliminat pe Bălgrădean pentru proteste ('90+1), Nsame a egalat de la 11 metri ('90+3) și a primit cartonaș roșu la faza următoare ('90+5), însă Gaudino a adus victoria celor de la Young Boys Berna (2-1) după ce echipa lui Edward Iordănescu a pierdut balonul și a fost prinsă pe contraatac ('90+6). Djokovic a fost și el eliminat ('90+7), după ce l-a insultat pe arbitrul francez.

Declarații la finalul partidei:

Simt că ni s-a făcut o mare nedreptate, pentru că din punctul meu de vedere echipa a dat dovadă de foarte, foarte mult caracter, personalitate, atitudine, echipa a gestionat foarte bine momentele de joc. Am jucat pe un teren extrem de dificil, cu toate acestea şi din punct de vedere tactic ne-am organizat foarte bine.

A fost ceea ce ne-am plănuit că să rămânem în joc, să fim în joc, să ne agăţăm de rezultat, să încercăm să gestionăm bine momentele importante din joc. Am întâlnit un adversar extrem de valoros, campiona Elveţiei, o echipă cu multă experienţă în Europa. În partea a doua ne-am propus să ne asumăm alte riscuri şi să încercăm să forţăm calificarea. Tot planul a decurs extraordinar până în ultimul moment.

Cred că decizia este total greşită, cred că delegarea este total neinspirată, ţinând cont că am avut brigadă din Franţa la jocul trecut cu ŢSKA şi vine acest penalti la care nici gazdele nu au avut reacţie. Nimeni nu a solicitat nimic, nu ştiu de unde până unde această decizie. Eu îmi felicit echipa, sunt extrem de mândru de jucătorii pe care îi antrenez, dacă reuşeam calificarea era calificarea lor sută la sută.

De acum înainte cea mai mare provocare va fi cum reuşim să ne recuperăm şi să gestionăm perioada extrem de grea care urmează în competiţia internă. Nu vreau să alimentez şi alte speculaţii, deja s-a creat foarte mult în jurul acestui moment. La un moment dat simţeam că este calificarea noastră şi toţi eram foarte încrezători, de pe un minut pe altul s-a evaporat această calificare, din păcare cu o mare nedreptate. E un rezultat frustrant, mai ales după jocul pe care l-am făcut, dar trebuie să avem tăria să mergem mai departe. Va fi foarte greu să reuşim în zilele foarte puţine pe care le avem la dispoziţie să recuperăm echipa din punct vedere mental, dar şi fizic", a declarat Iordănescu, la Telekom Sport.

"E greu de descris ce simţi după o asemenea partidă. Lucrurile s-au desfăşurat bine până în acel moment când o greşeală mare de arbitraj a făcut ca lucrurile să ia o altfel de întorsătură. N-am avut nimic cu adversarii noştri, ei nu sunt de vină cu nimic, nici n-au cerut penalti. Nimeni n-a crezut în penalti. Am ajuns la final şi din nou avem această frustrare că o decizie de arbitraj ne trimite acasă. Nemeritat din nou, dar nu putem decât să privim înainte.

Acum trebuie să câştigăm campionatul. A fost un joc bun, ne-am creat ocazii, am ratat. Echipa care merita să meargă mai departe. Am fost echipa mai bună aici. E frustrant pentru că sunt luate decizii de arbitraj împotriva ta în momente esenţiale. Nu avem altă soluţie decât să mergem înainte. S-a văzut că am reuşit să aliniem un prim 11 cât mai aproape de ce ne dorim să aliniem noi în Europa. Sper să trecem peste această nedreptate şi să încercăm să obţinem maxim de la acest final de campionat", a spus Bilaşco la Digi Sport.

"Ce mai e de spus după o asemenea fază, cred că a văzut toată lumea la televizor ce penalti a putut să dea acest arbitru. Cred eu că suntem prea mici, probabil a dat penalti pentru că suntem români, dar asta este, din păcate nu mai putem întoarce rezultatul, este o dezamăgire mare în rândul echipei. Cred eu că în rândul României este o dezamăgire foarte mare, pentru că nu meritam să pierdem această califcare, dar acest arbitru a făcut să pierdem această calificare.

Nici nu am apucat să ajung la el că mi-a dat roşu. Mi-a zis că pentru proteste, dar ce proteste, că nici nu am ajuns la tine. L-am întrebat doar cum poate să dea penalti la asemenea fază. Suntem prea mici, trebuia să meargă o echipă din Elveţia, nu din România. Este frustrant, mai ales că am făcut cel mai bun meci al nostru. Cred că a văzut toată România şi toată Europa ce s-a întâmplat. Din păcate pentru CFR şi România s-a terminat campania europeană", a declarat Bălgrădean la Digisport.

"Echipa a făcut un meci excelent din toate punctele de vedere. Apoi, pe final, acest arbitru a fost penibil. Noi vorbim de arbitrii de la noi... Nu am alt cuvânt pentru acest arbitru decât penibil. La nivel european aşa ceva n-am văzut în viaţa mea. Nici la televizor, nici pe propria piele. Aşa ceva... Nu am cuvinte. Echipa a făcut un meci excelent, a dominat, meritam să mergem mai departe dacă nu era acest arbitru", a spus Camora la Digi Sport, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
pesede e de vina!
0
0
ce i corect in viata?Doar banul hotaraste corectul.Fotbalul, ca orice marfa trebuie sa se vandaDe vazut scena cu Maradona invins in finalaCM.In fond , astfel de inginerii i l tin in viata.
6
0
Ce arbitru ecscroc,cat timp scorul a fost bun pentru elvetiani a arbitrat corect dupa ce au marcat clujeni dabia astepta o ocazie sa ajute echipa gazda si a dat un penalti pe care nici el nu l- a vazut,dar asa a vrut el sa o califice pe J.B.Berna si a calificato.Dar asa e in fotbal,nu poti sa ii spui unui negru ca este negru dar poti sa"gresesti"in favoarea carei echipe vrei tu.
10
0
cand esti sluaga europei esti tratat ca o sluga in toate domeniile!!!
14
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212