REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
15.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Zanfir Iorguş, pus la zid de consilierul Sorin Mihai: Barăcile insalubre demolate la Mangalia erau focare de infecţie şi de infracţionalitate!

Zanfir Iorguş, pus la zid de consilierul Sorin Mihai: Barăcile insalubre demolate la Mangalia erau focare de infecţie şi de infracţionalitate!

Replica API 5 octombrie 2019 | 00:00 368

Consilierul local Sorin Mihai comentează situaţia locuinţelor sociale care au fost demolate la Mangalia. Reacţia alesului local vine ca o replică la anumite afirmaţii făcute de fostul primar al Mangaliei, Zanfir Iorguş, care, susţine Sorin Mihai, l-ar fi acuzat că ar fi făcut un deserviciu municipiului prim aprobarea demolării.

“Dacă face referire la barăcile insalubre din zona ANL, poate fotografiile îi amintesc ce focar de infecție erau. Din fotografii nu reiese și focarul de infracționalitate, căci o mare parte erau votanții dumnealui, de aceea ani la rând le-a șters datoriile, le-a îngăduit furturile din Coloniști - cei din zonă știu mai bine - și le-a acceptat statutul de întreținuți, în scopuri electorale, majoritatea neavând locuri de muncă. Dacă face referire la ceea ce se numeau „adăposturi de noapte” - construcțiile improvizate vecine cândva cu biobaza -, îi amintesc că au fost demolate prin 2013, când nu eram consilier local. Aș fi fost de acord și cu demolarea acestora, căci erau tot focare de infecție, neavând niciun standard de locuință socială licențiată”, afirmă Sorin Mihai, care pune la dispoziţie o serie de imagini, ca dovadă la cele afirmate.

“Într-adevăr, primăria trebuie să se ocupe de cazurile sociale, dar în anumite condiții, legale și morale. În primul rând, trebuie să fie cetățeni ai Mangaliei. În al doilea rând trebuie să nu fie grupări infracționale, tolerate doar pentru că s-au dovedit masă de manevră la vot. În al treilea rând, trebuie să își achite datoriile la bugetul local. Acolitul din ultimul timp al domnului Iorguș, pe numele său Menabit, a făcut un adevărat circ atunci când s-a pus în discuție evacuarea unei familii care nu își achitase chiria modică de aproximativ 50 de lei pe lună. Datoria era de vreo 2000 de lei, așadar vreo 2 ani cu achitaseră nimic. În această situație, putem să ne gândim și că nu puteau achita nici cei 50 de lei. Dacă ai o asemenea problemă, vii până la primărie, expui situația și ceri ajutor. Nu aștepți ordin judecătoresc de evacuare - apropo, fostul consilier local PSD nici măcar atât nu a putut să înțeleagă: dacă ai o hotărâre judecătorească, o pui în aplicare, nu te jelești în fața porții”, a mai precizat Sorin Mihai, care face astfel referire şi la Menabit Ozghiun, fostul ales local PSD care acuză primăria că a lăsat pe drumuri familii cu copii.

“Pe scurt: sunt de ajutat cei care se încadrează juridic pentru asistență socială și cei care înțeleg că nu primesc pomană, ci sprijin din partea comunității. Iar locuințele sociale înseamnă cu totul altceva decât ceea ce se vede în fotografii. Trebuie ca pe locul acestora să fie construite unele care să îndeplinească standarde eligibile pentru licențiere”, concluzionează Sorin Mihai.

R.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trec moldovenii nici iarba nu mai creste
0
0
Atentie, am facut o completare, altadata, ca, pe vremea lui Iorgus Zanfir, 2 ani am suferit de ger si apa calda, s-a iesit in strada daca va amintiti si mi-a scris in privat odioase jigniri, in limbaj deloc cultivat si amenintari grave. In speranta ca va citi aceste comentarii, il informez ca nu-mi este frica de nimic si de nimeni si il invit la un dialog deschis pe aceasta cale, sa mai stie ca nu-mi este rusine cu activitatea mea desfasurata in orasul Mangalia !
0
0
sobomoldoneispravitul de hot necondamnat cunoscut si sub numele de iorgu cacanaru se resusciteaza periodic la alegerile locale,doar doar o sa mai fure ceva,panarama ar trebui sa ia drumul lui calin
0
0
Unde sunt baracile si unde sunt ANL-urile! Ce legatura au unele cu altele.Pe aia de la baraci poti sa-i duci si in Primaverii ca tot asa vor trai,in mizerie, ca asa le e natia.Sa le faca niste apartamente mai in centru orasului sa fie sub observatie ,astfel poate scade si infractionalitatea, sau vecini cu Politia e si mai sigur.
1
0
Iorgus,la patru ani apare asa ca din pamant si incepe sa-l intereseza de orasul Mangalia... Pai nu tot tu,Iorgus,ai parcelat Mangalia si ai impartit-o cu toti interlopii din oras?!Cu Beinur,cu Raim,cu toti nenorocitii din oras.Ai terenuri peste tot,pe numele lui Becheru,pe numele lui Marin de la Insula,pe numele lui Sebat,ai parcelat intreaga Mangalie dupa interesul tau!Ramai in anonimat ca acolo iti este locul,derbedeule!
7
0
Stati mai linistiti eu Ozzy Mihaita si ala care va fi la USR ori PSD candidam sa mai spargem din voturi. Oricum Radu iese dar nu trebuie sa si cunoasca si el dusmanii care se iau dupa noi ?
3
2
Toti socialii demolati si deportati la tara sau pe camp ! Cine merita plateste si locuieste ! Cine nu, afara ! Valabil la Constanta, in primul rand.
7
0
Ati uitat cum arata Mun Mangalia pe timpul lui Iorgus? Ce strazi, trotuare, curatenie si nu numai....cate ANL-uri s-au mai construit de cand nu mai este el? Toti sunt niste javre, dar parca prea au scapat in butoiul cu miere....pacat de orasul meu de suflet....
4
11
Conu Iorgusi se pregateste de o noua dezamagire personala,un nou esec la urmatoarele alegeri. Sa te duci la tine la Moldova sa cultivi pepeni nea Iorgu,vant din pupa!
18
0
A inceput compania electorala. Pacat de Mihai ca era baiat bun dar cand umblii de atata timp printre niste corupti, mincinosi, spagari etc. incepi sa inveti numai prostii.Pacat de el ca inainte invata copiii de bine iar acum a ajuns sa se injoseasca la mica marea ciupeala.
5
4
cind il ia dna odata pe iorgus?a distrus mangalia!
13
0
Cu ce ocazie ma asociaza acest mincinos cu Zanfir Iorgus? Am vorbit cu respectivul o singura data in viata mea, in 2016.
5
4
Mars javra ordinara !
1
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272