REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
14.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Zăpada îngreunează activitatea ambulanţelor, la Constanţa

Zăpada îngreunează activitatea ambulanţelor, la Constanţa

Replica API 9 ianuarie 2013 | 00:00 236

Prefecţii, convocaţi în videoconferinţă

Prefecţii, convocaţi în videoconferinţă

Ninsoarea ce s-a abătut asupra Constanţei, în ziua de marţi, a început deja să îngreuneze activitatea ambulanţierilor. Spre exemplu, pentru a se putea deplasa la o solicitare din localitatea Conacu, ambulanţa a fost însoţită de un utilaj de deszăpezire. Tot marţi, în cadrul Prefecturii Constanţa, a avut loc o videoconferinţă, unde s-au dezbătut astfel de probleme.

Prefectul Constanţei, alături de directorii mai multor instituţii, a participat la o videoconferinţă, prin intermediul căreia s-au discutat aspecte legate de vremea neprielnică. "S-a discutat despre situaţia din Iaşi, din Moldova, unde foarte multe drumuri sunt paralizate. De asemenea, domnul secretar Raed Arafat a cerut detalii şi despre o pacientă din zona Conacu, cu colică abdominală, în cazul căreia ambulanţa ar fi întârziat. Însă, în cele din urmă, s-a dovedit că erau nişte informaţii false, în discuţie intervenind directorii de la DSP şi Ambulanţă, care au precizat că marţi, la orele 12.30, femeia a fost transportată la Spitalul Municipal Medgidia, fără probleme. Drumul a fost ceva mai greu accesibil din cauza ninsorii", a declarat, pentru "Replica", Eugen Bola, prefectul Constanţei. Cert este faptul că în ziua de marţi o solicitare a venit din localitatea Conacu, unde o femeie suferea de colică abdominală. Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa a trimis un echipaj, însă, din cauza zăpezii aşternute pe asfalt, drumul a fost ceva mai greu accesibil, motiv pentru care ambulanţa a fost însoţită de un utilaj de deszăpezire, prevăzut cu lamă. Din fericire, ambulanţierii au transportat pacienta, în siguranţă, la Spitalul din Medgidia. "Am primit o solicitare din localitatea Conacu, cu privire la o durere abdominală, însă, din cauza condiţiilor meteorologice precare şi a drumului acoperit cu zăpadă, aceasta s-a deplasat însoţită de un utilaj de deszăpezire. Însă, nu au fost întâmpinate probleme", a spus şi dr. Ionuţ Cealeara, directorul medical din cadrul Serviciul de Ambulanţă Judeţean Constanţa.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272