rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 24 aprilie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

ZIUA MARINEI 2018. 12.000 de persoane au fost prezente la spectacolul marinarilor!

Peste 5.000 de oameni se aflau pe faleza Cazinoului din Constanţa în jurul orei 9.35, pentru ca la ora 9.50 numărătoarea estimativă să ajungă la peste 12.000 – un record la această manifestare. La spectacolul organizat cu prilejul Zilei Marinei au fost prezenți, pe lângă reprezentanții autorității locale și județene, președintele Klaus Iohannis și ministrul Apărării Naționale, Mihai Fifor. Activitățile organizate de Statul Major al Forțelor Navale s-au derulat, pe faleza din fața Comandamentului Flotei, pe parcursul întregii zile, au început în jurul orei 9.55 şi s-au desfăşurat până târziu în noapte.

Peste 10.000 de turişti şi constănţeni au fost prezenţi pe Faleza Comandamentului, cu ocazia Zilei Marinei. Mulţi dintre cei prezenţi au declarat că se află pentru prima dată la manifestări, iar alţii vin în fiecare an timp de 20 de ani. Exerciţiile s-au desfăşurat atât pe mare cât şi pe uscat şi au constat în desant cu avioane şi nave pe mare, un atac aerian cu avioane F16 cu nave militare ale forţelor navale atât pe mare cât şi pe uscat. De asemenea, au avut loc efecte pirotehnice pe timp de zi. La ora 10.00 şi-a făcut apariţia Zeul Neptun la bordul unei ambarcaţiuni de pe mare care a dat startul manifestărilor de Ziua Marinei.

Cel mai longeviv ambasador al României pe mările și oceanele lumii, Nava-Școală „Mircea”, și cadeții Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” au salutat publicul de pe faleză împreună cu velierul italian „Palinuro” și cu cadeții acestuia, veniți special pentru acest eveniment, iar „Vânjosul”, „Voinicul” și „Vârtosul”, cele mai noi remorchere multifuncționale ale marinarilor, au încântat publicul, prin manevre navale.

În încheiere, în jurul orei 12.15, toate navele participante au salutat audiența printr-o paradă navală, iar Garda de Onoare și detașamentele de militari din Forțele Navale Române, împreună cu militari din Italia, Marea Britanie, Statele Unite ale Americii și din Ucraina, care au participat în premieră la sărbătorirea Zilei Marinei Române, au defilat pe faleza din fața Comandamentului Flotei.

Preşedintele României Klaus Iohannis a participat până la finalul spectacolului, iar la plecarea de pe Faleza Comandamentului nu a făcut nicio declaraţie presei, preferând să facă o baie de mulţime schimbând doar câteva vorbe cu cei prezenţi la spectacol. De asemenea, acesta a urat “La mulţi ani” tuturor celor aflaţi pe faleza Comandamentului Flotei.

Mesajele cu ocazia Zilei Marine 2018

În discursul său, Președintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa strategică a Mării Negre pentru Alianţa NATO, iar în încheiere acesta a salutat şi felicitat marinarii din România.

“Vă mărturisesc că, pentru mine, întâlnirea cu dumneavoastră are o încărcătură specială în această zi. Reîntâlnirea cu oameni din toate colțurile țării care vin, în fiecare an, în număr așa de mare, e emoționantă. Evenimente precum cel de astăzi ne dovedesc puterea valorilor care ne unesc, în Centenarul României. Aniversarea trebuie să reprezinte pentru noi un moment de reflecție, astfel că toți care gândim și simțim românește să construim o Românie mai bună, pe care ne-o dorim cu toții. Ne aflăm într-o regiune nu doar încărcată de istorie, dar care are și o importanță strategică pentru noi, mai ales că este unul volatil. Forțelor Navale le revine un rol foarte important în asigurarea suveranității și securității statului român. De altfel, evoluțiile din această regiune s-au aflat pe agenda summitului NATO de la Bruxelles de luna trecută. Atenția acordată Mării Negre și menționarea sa repetată în documentele de la summit reprezintă importanța strategică pentru Alianță. Aceste hotărâri, care corespund întocmai intereselor României, vor conduce inclusiv la întărirea flancului estic al NATO.

Dragi marinari, această sărbătoare vă este dedicată în primul rând vouă. Marinarii, indiferent de țara de care aparțin, reprezintă o mare familie, care se ajută la nevoie. Fie că serviți în Marina Militară sau Civilă, reprezentați cei mai buni ambasadori ai țării noastre.”

Ministrul Apărării, Mihai Fifor, a făcut punctat în discursul susţinut la festivitatea prilejuită de Ziua Marinei, importanţa şi totodată procesul de modernizare al Forţelor Navale.

“Forțele Navale se prezintă ca un organism aflat în plin proces de modernizare. Anul 2018, Anul Centenar, va fi unul de referință pentru Marina Română. Suntem în prim proces de selectare a câștigătorului proceselui de achizițe a corvetelor multifuncționale. Toate aceste programe pornesc de la dorința de a întări poziția de reacție imediată a Forțelor Navale. 2018 este cel de-al doilea an consecutiv în care Parlamentul și Guvernul au alocat aprobarea a 2% din PIB pentru Apărare. Anul 2018 este foarte intens și din punct de vedere al pregătirii cu multe exerciții și acțiuni. Nu trebuie uitată resursa umană. Pentru conducerea MAPN este foarte important să investim în educație.”, a declarat Ministrul Apărării Mihai Fifor.

Printre invitaţii de seamă, la eveniment a fost prezent şi preşedintele CJC Marius Horia Ţuţuianu.

"Ocrotiţi de Sfânta Maria, bravii marinari români sunt cinstiţi în fiecare an prin manifestări cu caracter evocator şi ceremonii militare. Ziua Marinei a devenit pentru constănţeni, dar şi pentru turiştii de pe litoral, o tradiţie de la care nu pot lipsi. Spectacolul de astăzi a fost cu adevărat unic, mai ales şi datorită faptului că anul acesta sărbătorim şi 100 de ani de la Marea Unire. Impresionanta desfăşurare de forţe şi jocurile marinăreşti i-au uimit şi fascinat pe toţi cei prezenţi astăzi în Portul Tomis. În fiecare an sunt tot mai mândru să particip la acest eveniment şi mă bucur să văd că tot mai mulţi oameni apreciază activitatea forţelor navale româneşti.", a declarat ulterior, pe pagina sa de facebook, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, Marius Horia Ţuţuianu.

De asemenea, Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a ţinut să felicite marinarii cu ocazia Zilei Marine chiar pe pagina personală de facebook. “De Ziua Marinei Române, le doresc tuturor celor care își servesc patria sub pavilionul nostru național multă sănătate, putere de muncă și înțelegere din partea familiei. Știm cu toții că meseria de marinar implică perioade lungi de absență din mijlocul celor dragi... În Ministerul Afacerilor Interne avem marinari polițiști de frontieră de care suntem mândri pentru că au dovedit profesionalism nu doar în acțiunile curente de protejare a granițelor noastre maritime și fluviale, dar și în misiunile internaționale la care participă constant. Lor și tuturor marinarilor le transmit un călduros ”La mulți ani!”, alături de tradiţionala urare BUN CART ÎNAINTE! Fie ca Maica Domnului, protectoarea voastră, să vă vegheze și să vă călăuzească drumul pe ape!”, a declarat aceasta în cursul zilei de miercuri, 15 august a.c.

Totodată, liderul PSD Liviu Dragnea a transmis în mediul online un mesaj în cursul zilei de miercuri, 15 august a.c., marinarilor români. “Transmit tuturor românilor gândurile mele calde, în această zi de mare sărbătoare, în care prăznuim “Adormirea Maicii Domnului” și serbăm Ziua Marinei Române. Îi onorăm și îi cinstim astăzi pe marinarii care servesc țara pe navele aflate sub pavilion românesc, precum și pe toți cei care activează în porturile noastre. Prin devotament și profesionalism fac, zi de zi, cinste României. Îndemânarea și curajul de care dau dovadă le aduc respectul și prețuirea noastră! Responsabilitatea și loialitatea demonstrate de cei care și-au dedicat viața acestei profesii în cadrul misiunilor internaționale și exercițiilor desfășurate împreună cu partenerii noștri din cadrul Alianței Nord Atlantice, arată că România este un aliat de nădejde care contribuie substanțial la asigurarea securităţii colective. Sfânta Fecioara Maria să vă însoțească și să vă ocrotească mereu! La mulți ani marinarilor şi navigatorilor români!”, a declarat liderul PSD pe pagina sa de facebook.

Mesajul preşedintelui Sindicatului Liber al Navigatorilor, Adrian Mihălcioiu: “Astăzi de Ziua Marinei dorim tuturor navigatorilor “La mulţi ani”! Lor, familiilor lor şi tuturor celor care îşi serbează ziua de nume astăzi. Le dorim sănătate alături de tot ce îşi doresc ei mai mult.”

Paula SOLOMON

joi, 16 august 20181218
Comentarii

01un om amarat(16 aug 20:53)
ma pis pe voi si pe ziua marinei care nu exista defapt! inventie cretina pentru a prostii turistu! noi nu avem marina nu avem nimic flota dracu lacu,ce vedeti nu sunt ale noastre sunt "inchiriate" de la vecinii aliati.pisamas pe tara puli
04Rusine R.A.T.C. !!!(16 aug 14:05)
De Ziua Marinei au venit 12.000 de turisti in centru Tomisului ! R.A.T.C. a utilizat programul de curse de duminica ! La ora 22.30 au plecat la nani ! Si mai vor subventii de la Primarie si de la noi cetatenii ! Pana la pranz s-a circulat arhiplin , fara aer conditionat si cu niste BOI de soferi care au refuzat sa opreasca in statii ! RUSINE MACHIDONI SEFI PATRONI la R.A.T.C. !
26o pla(16 aug 03:39)
Ce plin de el paseste Cap de Lemn klaun.
mai mult...Replica
24 apr 00:36ReplicaFosta şefă a creşelor trăieşte un COŞMAR: ‘De două săptămâni NU ŞTIU NIMIC DE COPILUL MEU! L-a luat fostul soţ cu forţa!’

De două săptămâni, o mamă disperată bate la ușile Poliției Constanța pentru a-și găsi băiețelul de șase...483

24 apr 00:00ReplicaScandal la Rig Service, în plină procedură de licitaţie pentru un mega-contract. Ce declară Florin Cârstocea!477
24 apr 00:00ReplicaPrimăria Constanţa PIERDE pe bandă rulantă procesele pentru recuperarea subvenţiilor la căldură plătite ILEGAL306
24 apr 00:00ReplicaUn SCELERAT din Constanţa s-a apucat să-şi PIPĂIE NEPOATA după ce a întreţinut relaţii SEXUALE cu FIICA!

Un bărbat din județul Constanța, în vârstă de 55 de ani, a fost condamnat la 6 ani și 3 luni închisoare, cu...556

24 apr 22:23ReplicaContul bancar al unui vârstnic din Constanţa, GOLIT de hackeri! Raiffeisen ridică din umeri!739
24 apr 00:00ReplicaVila ANL din Murfatlar, construită de un UNPR-ist din Vrancea114
24 apr 00:00ReplicaConduşi de mirosul de CANABIS, JANDARMII au dat peste un tânăr care avea la NAS un PRAF ALB

Un tânăr de 23 de ani, student în București, a fost prins cu droguri la malul mării. Întrucât pe parcursul...350

24 apr 00:00ReplicaPSD ne arde la buzunare!133
24 apr 22:00ReplicaSe anunţă un sezon furtunos: Burgă şi restaurantul Mackerel îşi toarnă lături în cap!1029
24 apr 00:00ReplicaPrimăria Constanţa continuă reamenajarea zonei Peninsulare

Primăria Constanţa a demarat procedurile pentru continuarea lucrărilor de reabilitare în zona Peninsulară. În...141

24 apr 00:20ReplicaDăncilă transmite ALTE 3 PROPUNERI de miniştri!1030
24 apr 00:20ReplicaFLAGRANT și PERCHEZIȚII în Constanța la indivizi care dădeau ȚEPE pe INTERNET4143
Vremea
8.9°8.9° - 8.9° marţi, 23 aprilie 2019
cer fragmentatUmiditate: 82%
Vânt: 3.57 m/s din SE
Presiune: 1027.67 milibari

Loto
6/49212324263547
5/4042632333414
joker13163339448
Horoscop
mai mult...SPSportRT
24 apr 00:00SportAlaves - Barcelona 0-2. Goluri: Alena și Luis Suarez

Catalanii au mai făcut un pas către titlul din La Liga, după ce s-au impus pe terenul bascilor de la Alaves. Alena...77

24 apr 00:00SportShane Long a marcat cel mai rapid gol din istoria Premier League. Irlandezul a înscris în secunda 7

Shane Long a deschis scorul în secunda 7 a partidei dintre Watford şi Southampton şi a devenit astfel marcatorul...84

24 apr 00:00SportSimona Halep s-a retras de la Stuttgart! Decizia de ultim moment a româncei: „Sunt obosită fizic și mental, am dat totul în Fed Cup”

...100

24 apr 00:00SportRăzvan Lucescu e categoric: „Poate-n România mă întorc, dar niciodată la națională!”

Răzvan Lucescu, 50 de ani, a povestit ce impact are succesul uriaș de la PAOK Salonic asupra lui ca om, ca antrenor...83

Local
24 apr 00:50LocalAccident rutier grav la Tulcea: o victimă, preluată de elicopter și transportată la spitalul din Constanța. FOTO/ VIDEO

Un teribil accident rutier a avut loc marți, 23 aprilie a.c., între localitățile Cataloi și Nalbant din județul...688

24 apr 00:37LocalBărbat din Constanța, prins beat la volan în Ialomița

Doi bărbați de 30 și 32 de ani, unul din județul Constanța și celălalt din comuna Bordușani (Ialomița), au fost...287

24 apr 00:37LocalModificări în trafic, la intrare în staţiunea Mamaia!

Începând de marţi, 23 aprilie 2019, traficul rutier din zona Perla (intersecţia bulevardul Mamaia - bulevardul Aurel...419

24 apr 00:38LocalÎn cartierul Anadalchioi va ‘răsări’ un ansamblu reziențial

În cartierul Anadalchioi din Constanța se propun investiții, mai exact un întreg cartier rezidențial verde ce...1182

24 apr 00:41Local'Parcarea Verde' din zona Spitalului Județean, care n-a fost verde vreodată, se închide temporar

„Parcarea Verde“ din zona Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei“ Constanța va fi...522

24 apr 00:41LocalSf Gheorghe nu se sărbătoreşte pe 23 aprilie. Ce spun reprezentanţii Arhiepiscopiei Tomisului

Anul acesta, BOR a schimbat data la care se sărbătorește Sfântul Mare Mucenic Gheorghe. Slujba prăznuirii Sf...532

24 apr 00:58LocalCurs de gastronomie la Piața de Pește din Năvodari

Piața de pește din Năvodari a găzduit, sâmbătă, 20 aprilie a.c., un curs de gastronomie pentru cei care vor să...219

24 apr 00:58LocalCOMERȚUL ILICIT CU FLORI, în atenția Poliției Locale Constanța

În perioada 16 – 21 aprilie a.c. lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța din cadrul Primăriei...254

24 apr 00:18LocalTânărul care a FUGIT de sub ESCORTA POLIȚIEI, PRINS din nou la FURAT!

Oamenii legii de la malul mării au prins un tânăr, suspectat că a spart mai multe locuințe, atât în municipiu...2191

24 apr 00:59LocalLinia turistică City Tour, introdusă la Constanța în minivacanța de 1 Mai

Regia Autonomă Transport în Comun Constanța anunță publicul călător că în minivacanța 26 aprilie – 05 mai...255

Politică
24 apr 01:03PoliticăDecizie NEAȘTEPTATĂ pentru Augustin Lazăr, pe final de mandat - ANUNȚUL Curții de Apel Alba în procesul Lazăr - Ministerul Justiției

Curtea de Apel Alba Iulia a respins, marți, ca inadmisibile cele trei cereri de intervenţie accesorie formulate în...342

24 apr 00:17PoliticăReacţie fulminantă a lui Brăiloiu, după declaraţiile lui Iohannis: 'Nu are ţinută de preşedinte; bambilici să joace cu nepoţii, dacă îi are'

Preşedintele României Klaus Iohannis a anunţat, într-o conferinţă de presă, că nu ia act de demisiile...1791

24 apr 00:54PoliticăOlguţa Vasilescu: 'Nu ştiu dacă un profesor de fizică stabileşte cine are sau nu pregătire să fie ministru'

Deputatul Lia Olguţa Vasilescu, purtătorul de cuvânt al PSD, reacţionează la refuzul preşedintelui de a numi noii...311

24 apr 00:53PoliticăReacția lui Codrin Ștefănescu la respingerea miniștrilor: 'Iohannis se crede vătaf pe moșie'

Secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu, a declarat, marți, pentru MEDIAFAX, în urma deciziei președintelui...295

24 apr 01:02PoliticăComisia specială a respins toate amendamentele depuse de Opoziţie la proiectul de modificare a Codului penal

Comisia specială parlamentară pe domeniul justiţiei a aprobat, marţi, raportul la proiectul de modificare a Codului...166

24 apr 00:16PoliticăKlaus Iohannis i-a RESPINS pe cei trei miniştri propuşi de PSD

Klaus Iohannis a declarat, într-o conferinţă de presă, că nu ia act de demisiile miniştrilor Fondurilor Europene...1167

24 apr 20:37PoliticăFemeile liberale din Constanţa, acţiune umanitară la Poarta Albă

Organizația Femeilor Liberale Județul Constanța a participat marți, 23 aprilie a.c., la o acțiune umanitară de...404

24 apr 00:59PoliticăAnunţ de la Primărie: Începe DERATIZAREA în Constanța!

Primăria Municipiului Constanța a demarat, luni, 23 aprilie a.c., acțiunile de deratizare. În cursul acestei...309

24 apr 01:01PoliticăȘerban Nicolae, sarcastic după achitarea lui Tăriceanu: 'Importantă va fi scrisoarea Ambasadelor. MCV-ul. Îngrijorările lui Weber, Juncker și Timmermans'

Senatorul PSD Șerban Nicolae reacționează după ce Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat ieri definitiv de ÎCCJ...279

24 apr 01:01PoliticăCălin Popescu Tăriceanu, prima REACŢIE după achitarea definitivă: 'Bucuria mea este parţială'

Călin Popescu Tăriceanu, preşedintele Senatului, are o primă reacţie la decizia ÎCCJ prin care a fost achitat...509

Monden
24 apr 00:00MondenDelia este „Vedeta anului”! Artista va fi premiată pentru întreaga carieră

Una dintre cele mai îndrăgite soliste de la noi, Delia va fi premiată pentru întreaga carieră muzicală miercuri,...83

24 apr 00:00MondenChef Sorin Bontea face echipă cu familia sa în bucătărie

În noul sezon al show-ului culinar Chefi la cuțite, Sorin Bontea, jurat al emisiunii, a mărturisit cum se împart...78

24 apr 00:00MondenLa o cafea cu Marius Manole. Actorul se întâlnește cu fanii la un restaurant din București

Unul dintre cei mai prolifici actori români, care joacă în momentul de față în zeci de spectacole, Marius Manole...82

24 apr 00:00MondenDivorțul ar putea să o coste jumătate din avere pe Adele

Divorțul ar putea să o lase pe celebra cântăreață Adele fără jumătate din avere. În urmă cu câteva zile s-a...93

24 apr 00:00MondenSmiley, vizitat de oamenii celebrelor Rihanna, Madonna şi Beyonce. Ce “bombe” pune la cale artistul

Vizită istorică pentru industria muzicală românească. Hahaha Production organizează în luna mai #MusicJourney,...88

24 apr 00:50MondenBrigitte și Pastramă se tunează după „Ferma”. Iată ce operații estetice au făcut

Brigitte Năstase (42 de ani) și Florin Pastramă (40 de ani) nu s-au bucurat de prea multă relaxare în „Ferma”,...93

24 apr 00:00MondenKaty Perry a dat în mintea copiilor. S-a transformat în vrăjitoare malefică pentru o noapte

Katy Perry, în vârstă de 34 de ani, este o cântăreaţă căreia nu îi lipseşte creativitatea şi curajul de a...86

24 apr 00:00MondenNicolas Cage trebuie să plătească pensie alimentară pentru 4 zile de căsătorie

Nicolas Cage a divorțat în patru zile, dar n-a scăpat de pensia alimentară pe care legea o impune după desfacerea...87

24 apr 00:00MondenPrimul portret oficial al lui Louis de Cambridge. Micul prinţ a împlinit un an

În urmă cu fix un an, pe 23 aprilie 2018, Prinţul Harry şi Kate Middleton deveneau părinţi pentru a treia oară,...81

24 apr 00:00MondenUn volum de memorii al cântăreţului Prince, lansat în octombrie

Un volum care conţine memoriile neterminate ale cântăreţului american Prince, decedat în 2016, va fi publicat pe 29...76

Mapamond
24 apr 00:00MapamondSummitul Kim - Putin va avea loc joi

Liderul nord-coreean Kim Jong Un se va întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin joi, la Vladivostok, a anunţat...83

24 apr 00:00MapamondRusia perturbă navigaţia GPS în Crimeea şi în Marea Neagră

Rusia utilizează intens tehnologii de perturbare a sistemului de navigaţie prin satelit GPS în peninsula ucraineană...79

24 apr 00:00MapamondRepublica Moldova: Blocul ACUM îi invită, din nou, pe socialişti la discuţii

Blocul ACUM (Partidul Acţiune şi Solidaritate /PAS/ şi Platforma "Demnitate şi Adevăr" /PPDA/) i-a invitat, din...86

24 apr 00:00MapamondPreşedintele Trump va efectua vizite în luna iunie în Marea Britanie şi Franţa

Preşedintele american Donald Trump a acceptat invitaţia reginei Elisabeta a II-a a Regatului Unit al Marii Britanii...74

24 apr 00:00MapamondGruparea jihadistă Stat Islamic revendică atentatele din Sri Lanka

Gruparea jihadistă Stat Islamic (SI) a revendicat atentatele comise duminică în Sri Lanka, în care au fost ucise cel...94

24 apr 00:00MapamondUNICEF: Cel puţin 45 de copii au fost ucişi în atentatele din Sri Lanka

Cel puţin 45 de copii şi adolescenţi, printre care şi un bebeluş de 18 luni, au fost ucişi în atentatele care au...83

24 apr 00:00MapamondComisia Europeană a evaluat modul în care Facebook, Google şi Twitter combat dezinformarea

Comisia Europeană a apreciat marţi că platformele Facebook, Google şi Twitter au făcut progrese în combaterea...84

24 apr 00:00MapamondSUA: O femeie din Wisconsin a predat pe Facebook lecţii despre fabricarea bombelor, în numele jihadiştilor

O femeie din Wisconsin a folosit conturi de Facebook pentru a preda lecţii despre fabricarea bombelor artizanale în...83

24 apr 00:00MapamondSri Lanka: Atentatele, comise „ca represalii la atacul de la Christchurch“, conform primelor elemente ale anchetei

Primele elemente ale anchetei referitoare la atentatele de duminică din Sri Lanka, al căror cel mai recent bilanţ a...94

24 apr 00:00MapamondAustralia: Sute de persoane evacuate din cauza unei scurgeri de gaze la Opera din Sydney

Aproximativ 500 de persoane au fost evacuate marţi din holul principal al Operei din Sydney (Sydney Opera House) şi...84

Sănătate
22 apr 00:47SănătateMinistrul Sănătăţii: Vom relua campania de vaccinare antirujeolă săptămâna viitoare

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat luni, la Bistriţa, că săptămâna viitoare va fi reluată campania...256

19 apr 00:19SănătatePacienta cu arsuri grave, transferată în Belgia, va avea nevoie de mai multe operații. „Dacă mai stătea 2 zile în România nu mai avea șanse!”

Tânăra Mădălina Neculai, din Tulcea, care a fost transferată la un spital din Belgia, după ce a suferit arsuri...1735

17 apr 01:37SănătateSpitalul Judeţean Constanţa a fost decorat de Klaus Iohannis

Cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății, Președintele României, Klaus Iohannis, a conferit Spitalului Clinic...1411

17 apr 04:05SănătateREVOLTĂTOR! Pacientă cu arsuri grave, din Tulcea, plimbată între spitalele din Constanța și Timișoara!

O tânără de 25 de ani din Tulcea, aflată în stare gravă, fiind intubată, după ce a suferit arsuri pe 40% din...936

13 apr 01:48SănătateProiect benefic pentru comunitate: cursuri de asistente medicale în Hârșova!

Sistemul sanitar din orașul constănțean Hârșova se dezvoltă. Astfel, în Spitalul Orășenesc Hârșova vor fi...1555

13 apr 17:54SănătateAsistenta șefă de la Neurologie, schimbată din funcție după controlul ministrului Sănătății! Atenționare pentru directorul de Îngrijiri!

S-a încheiat ancheta internă desfășurată de conducerea Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei”...4106

13 apr 00:29SănătateReacția SANITAS după controlul de la Spitalul Județean Constanța: „Personalul este insuficient, merită să fie tratat cu respect!”

Referitor la recenta vizită a Ministrului Sănătății, Sorina Pintea, la Spitalul Clinic Județean de Urgență...2453

12 apr 00:50SănătatePacienții vin la Constanța să se trateze, dar ministrul Sorina Pintea LAUDĂ spitalul din Tulcea pentru... curățenie!

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, continuă controalele în spitalele din țară. În noaptea de miercuri spre...7430

11 apr 00:35SănătateSpitalul Județean Constanța, decorat de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul „Meritul Sanitar”

În vreme ce ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a vorbit despre „dezastrul” pe care l-a găsit pe secțiile...3224

9 apr 01:42SănătateANCHETĂ la Spitalul Județean Constanța, după controlul inopinat al ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, a făcut, duminică seara, 7 aprilie a.c., de Ziua Mondială a Sănătății, un...5102