REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.9° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.9° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Zona unde au ars barăcile la Cernavodă se transformă în spaţiu verde. Negoiţă: ‘Exclus să aducem alte containere acolo!’

Zona unde au ars barăcile la Cernavodă se transformă în spaţiu verde. Negoiţă: ‘Exclus să aducem alte containere acolo!’

Replica API 9 noiembrie 2018 | 23:27 507

Incendii în lanţ la Cernavodă! Şi dacă cineva îşi imagina că pe locul ultimei barăci care a ars vor „rărăsi” altele noi, ori că cineva evacuat va mai avea soarta celor care au primit locuinţe sociale, se înşeală. În zona cu pricina va continua programul „Via Verde” şi se va amenaja promenada. Precizările vin în contextul în care s-a speculat că al doilea incendiu de la barăci ar fi o „regie” din partea unora care doresc să obţină locuinţe sociale, aşa cum s-a petrecut cu cei afectaţi de flăcări la finele lunii august.

„Se fac cercetări, pe noi nu ne mai interesează dacă focul a fost pus intenţionat sau nu. Terenul este al primăriei, acolo erau nişte barăci ale unei firme cu care suntem în litigiu, în sensul că au datorii către primărie şi sunt în insolvenţă. La primul incendiu de la barăci s-au găsit soluţii pentru cei care locuiau acolo, au primit locuinţe cei care au dovedit că îndeplinesc anumite condiţii.

După incendiul de zilele trecute, în afară de femeia evacuată de pompieri, nu a mai venit nimeni să se plângă. Nici nu avem alte persoane care să figurează că ar mai locui acolo. Dacă mai stăteau şi alţii ilegal, asta nu mai ştim şi nu e problema noastră. Noi preluăm terenul şi urmează să îl includem în programul Via Verde”, a declarat, pentru „Replica”, primarul oraşului Cernavodă, Liviu Negoiţă.

Amintim că, miercuri seara, pompierii au fost solicitaţi să intervină la un incendiu izbucnit la o baracă situată pe strada Dumbrăvii, în aceeaşi zonă în care, anterior, mai fusese mistuită de flăcări o altă baracă. De data aceasta, din construcţie a fost evacuată de pompieri o singură persoană, o bătrână. au fost stabilite şi cauzele incendiului: un foc aprins în interior, cel mai probabil pentru a se încălzi femeia.

Revenind la declaraţiile primarului, amintim că programul Via Verde se referă la “revitalizarea orașului Cernavoda prin refuncționalizarea terenurilor destructurate și crearea de spații verzi pentru petrecerea timpului liber”. Terenul alocat investiției în valoare de 7.013.619 de lei este amplasat în orașul Cernavodă, de o parte și de alta a străzii Canalului, între Dealul Sofia și Canalul Dunăre - Marea Neagră pe o suprafața totală de 71.099mp.

Din suprafața totală, 7.070 mp reprezintă suprafața amenajată cu: alei pietonale, pistă și parcare de biciclete, locuri de joacă, foișoare, pavilioane, chioșcuri, platforme înierbate, podețe, amfiteatru, 2 scene și fântâni iar restul terenului va fi ocupat de spații verzi frumos amenajate. Scopul acestui proiect este acela de a crea un spațiu inedit de petrecere a timpului liber și agrement, adresat tuturor categoriilor de vârste, prin realizarea pistei de biciclete și a aleilor pietonale ce străbat spațiul verde și leagă elemente individuale cum ar fi locuri de joacă pentru copii, locuri amenajate pentru sport, meditație și relaxare, contribuind astfel la creșterea potențialului de promenadă și de utilizare de către public a spațiului verde.

“Este un proiect frumos, care prinde contur. În zona unde au existat barăcile am anunţat deja firma care le avea să igienizeze spaţiul. Dacă nu o vor face, o vom face noi, şi le vom transmite nota de plată. Terenul în cauză va fi utilizat pentru crearea de spaţii verzi. vom face şi promenadă. Sub nici o formă nu vor mai apărea acolo barăci, exclus să aducem alte containere acolo. E centru, avem o altă viziune, vrem să fie frumos, atractiv, să fie o zonă de interes, chiar şi turistic”, a mai declarat Liviu Negoiţă.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614