REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

ANCHETĂ DESPRINSĂ DIN FILME, LA CONSTANŢA! Infractori cunoscuţi, săltaţi din faţa penitenciarului

ANCHETĂ DESPRINSĂ DIN FILME, LA CONSTANŢA! Infractori cunoscuţi, săltaţi din faţa penitenciarului

Replica API 12 mai 2017 | 00:00 1479

Puşcăria, sediu pentru infracţiuni: indivizi reuniţi după gratii, asociaţi în afaceri… penale!

Puşcăria, sediu pentru infracţiuni: indivizi reuniţi după gratii, asociaţi în afaceri… penale!

sursa foto Daily Nation

Cine credea că odată ce un individ a ajuns la puşcărie, gata, s-a terminat cu sfera infracţională ce şi-a ţesut-o în jurul său s-a cam înşelat. Din contră, unii „pun” acolo de afaceri şi mai şi, pe care le coordonează prin telefon şi apoi îşi trimit săgeţile în teren. Recent, oamenii legii de la malul mării au destructurat o astfel de grupare infracţională, dar modul de acţiune al poliţiştilor constănţeni a fost extraordinar! Spre exemplu, pe unul dintre capii reţelei l-au ridicat chiar în momentul în care părăsea penitenciarul, el fiind eliberat condiţionat. L-au aşteptat cu duba în faţă şi apoi l-au băgat direct în arest. Astfel, Ionel Ciocârlan s-a putut bucura de câteva minute de libertate. Alţi doi deţinuţi au „picat” după el, la fel şi două săgeţi, cu precizarea că toţi indivizii sunt cunoscuţi cu antecedente penale.

Înainte de a ajunge la „afacerile” pe care le derula în puşcărie, Ionel Ciocârlan a fost mare „crai penal”. El a terorizat efectiv locuitorii mai multor localităţi, nu numai din municipiu. A fost judecat în mai multe dosare pentru furturi şi tâlhării, alături de Vasile Saviuc, iar în 2009 a fost condamnat definitiv la 10 ani. Spre exemplu, în martie 2005, Ciocârlan, alături de Saviuc şi încă o persoană, a spart o vilă din zona Casei de Cultură, a sechestrat două persoane şi a furat bijuterii din aur în valoare de 100.000 de lei.

A dat târcoale vilei de mai multe ori, în zile diferite, iar când s-a hotărât să acţioneze, întreaga gaşcă s-a „echipat” cu măşti de tip „Scary Movie”. S-au dus ţintă la etajul întâi, au lovit proprietara care dormea, i-au legat mâinile, i-au pus un căluş în gură, au aruncat-o pe podea şi au acoperit-o cu o pătură. Au trecut şi la al doilea dormitor, unde se afla o vârstnică, unde au repetat „acţiunea”.

După ce au băgat şi câinele într-un dulap, au furat toate bijuteriile. Şi asta nu este singura lui faptă, motiv pentru care a ajuns la penitenciar. În martie anul curent, magistraţii i-au admis cererea de eliberare condiţionată, iar în ziua în care părăsea, vesel, unitatea de detenţie, a avut parte de surpriza vieţii lui. Acolo îl aşteptau oamenii legii din Constanţa, care l-au băgat în dubă, l-au condus la audieri şi l-au propus spre arestare. De ce? Pentru că el coordona, din penitenciar, mai multe ţepe prin metoda Accidentul.

Puşcăria, sediu pentru infracţiuni

Cât despre cercetările cu privire la înşelăciunile prin metoda Accidentul, poliţiştii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa, cu sprijinul Direcţiei Operaţiuni Speciale, au destructurat un grup infracţional specializat. Pe lângă Ionel Ciocârlan, în vârstă de 36 de ani, în gaşcă era şi Marian Tudorache, în vârstă de 43 de ani, Sorin Leonard Radu, în vârstă de 29 de ani, Severin Gheorghiţă Ciocârlan, în vârstă de 28 de ani şi Florin Cristofor Demir, în vârstă de 20 de ani.

Astfel, în perioada noiembrie 2016 – ianuarie 2017, trei dintre bărbaţi, deţinuţi în cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă Tulcea, au iniţiat şi constituit grupul infracţional în cauză, la care au aderat şi celelalte persoane. Celor în cauză, poliţiştii constănţeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, le-au probat 10 infracţiuni de înşelătorie, comise asupra unor bărbaţi şi femei domiciliate în localităţile Constanţa, Eforie, Băneasa, Hârşova şi Săcele – judeţul Constanţa.

Prejudiciul în cauză este de aproximativ 83.800 de lei şi nu a fost recuperat. Patru dintre bărbaţi urmează a fi trimişi în judecată în stare de arest preventiv, iar un altul sub control judiciar. În penitenciar se aflau, pe vremea când dădeau ţepe, Ionel Ciocârlan, Sorin Leonard Radu, Marian Tudorache şi săgeţi: Florin Cristofor Demir şi Severin Gheorghiţă Ciocârlan.

Cum a fost prinsă săgeata din dosar!

La finele lunii februarie 2017, oamenii legii din cadrul Poliţiei municipiului Constanţa l-au identificat pe Florin Demir Cristofor, în vârstă de 20 ani, din Constanţa, bănuit de comiterea faptelor. Astfel, în zilele de 15 şi 27 ianuarie a.c., bărbatul în cauză ar fi înşelat, prin ,,Metoda Accidentul”, două femei, cărora le-a luat suma de 10.600 de lei, respectiv 4.400 lei şi 600 de euro, recomandându-se delegat al unui avocat care reprezintă interesele unor persoane apropiate implicate în accidente rutiere. Poliţiştii constănţeni l-au reţinut pe bărbat pe bază de ordonanţă, pentru o perioadă de 24 de ore, fiind introdus în C.R.A.P. al I.P.J. Constanţa, după care a fost prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mangalia Buruiana Florin zis Flori tiganu sau cioara , vinde alaturi de familia sa toate tipurile de droguri cand treci pe strada lui te abirdeaza daca vrei has marihuana sau coca, toate tipurile, femei la produs minore, pe alea farului helo, nu mai zic de altii e full in Mangalia probabil sunt protejatii vostri
2
0
Pai bine ma voi ii eliberati conditionat pe asemenea indivizi , le dati drumul , ce dracu aveti in capul ala cred ca nimic degeaba ati facut atata scoala, la ocna ca nu au semnal la telefon, la munca silnica trebuie trimisi sa nu mai aibe timp liber sa scorneasca tot felul de jmecherii si despartiti sa nu mai constituie grupuri infractionale
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108