REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
11.5° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

Cât ia Luxten să repare iluminatul public din Constanţa. Fără licitaţie

Cât ia Luxten să repare iluminatul public din Constanţa. Fără licitaţie

Replica API 29 martie 2017 | 00:11 704

Primăria recunoaşte că a fost urecheată de locuitori

Primăria recunoaşte că a fost urecheată de locuitori

Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) a publicat pe 24.03.2017 anunţul de atribuire a contractului pentru reparaţia sistemului de iluminat public din municipiul Constanţa, la aproape patru luni de la începerea procedurii şi după mai bine de o lună de la semnarea acesteia. Contractul a fost acordat fără licitaţie, Primăria Constanţa preferând procedura cererii de ofertă prin procedură simplificată, într-o singură etapă. Informaţiile SEAP par incomplete, în condiţiile în care firma despre care ştia toată lumea că va continua colaborarea cu municipalitatea, Luxten Lighting Company SA, a încasat doar 735.000 lei, în condiţiile în care valoare totală a contractului se ridică la două milioane lei.

Potrivit Primăriei Constanţa, „obiectul contractului îl constituie achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanta. Lucrările de reparaţii pentru menţinerea inclusiv întreţinerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanţa se vor realiza pe două loturi, după cum urmează: Lot 1 (zona nord)- cartierele: Palazu Mare, Mamaia, Tomis Nord, Faleză Nord, Tăbăcărie, Tomis III, Tomis II, Tomis I, Zona centrală, Peninsula. Lot 2 (zona sud)- cartierele: Anadalchioi, Coiciu, Inel, I.C. Brătianu, Palas C.F.R., Medeea, Cet, Abator, Viile noi, Km 4, Km 4-5, Km 5, Faleza sud”. Valoarea totală a contractului de faţă este de 735.591,43 lei, fără TVA, în condiţiile în care valoarea estimată era de 1.300.000 milioane lei în documentaţia la zi de atribuire şi de 2.000.000 lei potrivit anunţului din decembrie 2016. Cel mai probabil, este vorba despre un singur lot de lucrări.

Grija primăriei, emoţionantă

Reamintim că oraşul Constanţa a rămas în beznă după sărbătorile de iarnă, primăria pasând iniţial vina în ograda celor de la Enel, celebri şi ei pentru întunericul pe care îl asigură de atâţia ani de zile. Ulterior, edilii au acceptat că străzile sunt în beznă din cauza lor şi a firmei Luxten, care deţine monopolul pe iluminatul public tomitan încă din mandatele fostului primar.

Foarte frumos din partea lor, dar cei din primărie au simţit nevoia să recunoască faptul că au fost urecheaţi de cetăţeni pentru că a lăsat străzile în beznă, iar asta se vede, culmea, chiar şi în documentaţia de atribuire: „Întrucât iluminatul reprezintă unul din criteriile de calitate ale civilizaţiei, pentru crearea unor condiţii mai bune pentru desfăşurarea activităţii populaţiei, pentru scăderea accidentelor rutiere, pentru scăderea numărului de agresiuni împotriva persoanelor şi ţinând cont de sesizările primite de la cetăţenii municipiului Constanţa, (stâlpi avariaţi, lămpi arse, corpuri defecte, etc.) este necesară achiziţia lucrărilor de reparaţii pentru menţinerea şi întreţinerea sistemului de iluminat public din municipiul Constanţa”.

Colos pe banii statului

Acţionarii Luxten Lighting Company SA sunt Olimpia Moica, Ionel Pepenică şi Claudiu Nicolae Rădulescu . Persoane împuternicite sunt Dumitru Sorescu, membru în directorat, Olimpia Moica, membru în consiliul de supraveghere şi vicepreşedinte, Claudiu Nicolae Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere şi preşedinte al consiliului de supraveghere, Maria Monica Bucur, membru în directorat şi preşedinte al directoratului, Silvian Şerbănescu, vicepreşedinte al directoratului, şi Andrei Vlad Rădulescu, membru în consiliul de supraveghere.

Obiectul de activitate al firmei vizează „lucrări de instalaţii electrice”. În 2015, Luxten a avut cifra de afaceri de 164.218.007 lei şi un profit net de 13.883.861 lei, cu 485 de angajaţi, dar şi datorii de 107.901.156. Firma la care a fost angajată o perioadă şi fiica mai mică a fostului preşedinte Traian Băsescu este cunoscută pentru nenumăratele sale cu statul, iluminatul public din mai multe oraşe depinzând de Luxten.

Rocsana CRISTEA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Domnilor procedura simplificata este un fel de licitiatie. Este prevazuta de legea achizitiilor. Depinde de valoarea lucrarilor daca este procedura simplificata sau licitiatie deschisa ....
1
1
DNA-ul ce face ? Totul trebuie scos la suprafata imediat nu tergiversat, iar poporul sufera din aceasta cauza : bani platiti pe tembelisme, nepotisme nicidecum in folosul poporului si ne mai plangem de ce santem asa saraci !
2
0
o administratie fantoma pusa numai pe afaceri necurate si pe furat banii publici prin orie metode...dovada si firmele astea capusa crescute peste noapte din banii publici . fura fara frica de nimic
5
0
e firma pesedista ce vreti ,DIP,dan ioan popescu se lafaie prin america si noi stam la bezna data de ledurile lu fagadau .chinezariile s-au prajit deja jumatate
6
1
ce faceti cu Piata Ovidiu? Nici jumatate din becuri nu functioneaza, ce face Primaria ?
2
1

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369