REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
16.2° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

CONSTANȚA: Cea mai nouă metodă a contrabandiștilor de țigări. Le-au ascuns într-o cisternă-VIDEO

CONSTANȚA: Cea mai nouă metodă a contrabandiștilor de țigări. Le-au ascuns într-o cisternă-VIDEO

Replica API 4 martie 2016 | 13:52 350

Captură de 600 de baxuri de țigări netimbrate

Captură de 600 de baxuri de țigări netimbrate

INCREDIBIL! Metodele de a introduce țigări de contrabandă în țară se reînnoiesc de la o zi la alta. Unele persoane au încercat să aducă în țară țigări netrimbrate ascunse pe la motorul mașinilor sau deasupra unor tiruri. Cu toate acestea polițiștii constănțeni sunt mereu pe fir și nu lasă să le scape nimic. Vineri, 4 martie, a avut loc o premieră la Constanța. Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă Constanța au verificat o cisternă plină cu țigări de contrabanda.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă şi ai Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române, beneficiind de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informaţii, Departamentului de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului Curţii de Apel Constanţa, au identificat în trafic o autocisternă cu numere de R. Bulgaria, încărcată cu sute de baxuri de ţigări de contrabandă. În data de 03.03.2016, poliţiştii de frontieră din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră Române şi ai Gărzii de Coastă, au identificat, pe raza judeţului Dolj, o autocisternă cu numere de R. Bulgaria, condusă de un cetăţean bulgar, în care se afla o cantitate importantă de ţigări de contrabandă. Identificarea autocisternei a fost posibilă în urma activităţilor specifice de supraveghere informativ-operativă a structurilor specializate. „Este o muncă de aproximativ un an de zile, o muncă informativ-operativă-calificată în care colegii noștri au fost sprijiniți cu suport tehnic și informative de către SRI și DNA.” a declarat Marius Niculescu, purtătorul de cuvânt al Gărzii de Coastă.

Precizăm că autocisterna a intrat prin P.T.F Giurgiu, iar în momentul în care agenții Gărzii de Coastă au avut certitudinea că sunt țigări înauntru, au oprit mașina în trafic pe raza județului Dolj. Poliţiştii de frontieră au adus autocisterna la sediul Gărzii de Coastă unde au avut loc verificările specifice, iar cantitatea de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării speciale conform procedurilor legale. „Întreaga anchetă a fost coordonată de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Șoferul, care este de naționalitate bulgară,a adus aceste tigări din Bulgaria și a fost interceptat pe raza județului Dolj. În cisternă se află aproximativ 500-600 de baxuri de tigări netimbrate, care, dacă ar fi ajuns pe piața neagră de desfacere, ar fi avut o valoare de aproximativ 700 000 de euro.” a mai specificat purtătorul de cuvânt. Precizăm că este primul caz de acest gen înregistrat la Garda de Coastă, adică o cisternă în care țigările au fost capitonate și aduse în mod ilegal. „Am mai avut tot felul de metode igenioase, cum ar fi pe tiruri, dar astfel de cazuri nu am avut. Este cea mai mare captură pe acest modus operativ.” a încheiat purtătorul de cuvânt. În actele de referință ale cisternei era specificat că în interior ar fi fost material ghipsat, adică material de construcții, însă nici urmă de așa ceva.

Șoferul bulgar va merge la audieri

Ancheta a fost coordonată de Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, care în urma efectuării urmăririi penale într-un dosar sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă cu ţigări, prev. de art. 270-274 din Legea 86/2006, privind Codul vamal al României, în noaptea de 03/04.03.2016, sub îndrumarea procurorilor acestui parchet, au identificat, urmărit şi oprit în trafic pe raza judeţului Dolj, autocisterna marca MAN, înmatriculată în Bulgaria, sub nr. OB8157AT/OB1457EA, care transporta ţigări de contrabandă introduse din Bulgaria prin P.T.F. Giurgiu, ce urmau a fi comercializate pe teritoriul României. Persoanele implicate în activitatea de contrabandă cu ţigări vor fi duse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367