REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

FOCAR DE INFECŢIE chiar în curtea Spitalului de Boli Infecţioase: fostele ambulatorii, transformate în WC-urile boschetarilor!

FOCAR DE INFECŢIE chiar în curtea Spitalului de Boli Infecţioase: fostele ambulatorii, transformate în WC-urile boschetarilor!

Replica API 28 martie 2017 | 15:50 756

Sute de constănțeni circulă zilnic pe lângă Spitalul de Boli Infecțioase din municipiu fără să știe ce se ascunde în clădirile din spatele gardului, chiar în curtea spitalului. Observăm acoperișurile clădirilor, însă nu ne trece prin minte nici măcar o secundă că la doar 10 metri de intrarea spitalului trei clădiri sunt lăsate în paragină în cel mai dezastruos mod posibil, având în vedere că până de curând au fost locuite de mai multe persoane fără alt adăpost.

Focar de infecție la nici 10 metri de Spitalul de Boli Infecțioase din municipiul Constanța! Unii dintre noi trecem zilnic pe lângă Spitalul Municipal Constanța și nici nu ne trece prin minte ce ar putea exista în clădirile aflate în curtea lui, văzând doar acoperișurile de undeva din stradă. Potrivit locuitorilor din zonă, de patru ani de zile și până la sfârșitul săptămânii trecute aceste clădiri situate la un pas de Spitalul de Boli Infecțioase au fost casa mai multor oameni ai străzii, mai multor rromi și s-au transformat într-un focar de infecție.

Aceștia au monopolizat clădirile și au făcut din ele casă și toaletă publică. Mirosul de nedescris, deșeurile și fecalele ce zac în camerele clărilor – un adevărat coşmar! Zona este complet toxică. Ironia face că medicii spitalului vindecă boli ce ar putea fi contactate chiar din curtea unității. “Țiganii și oamenii străzii și-au făcut casă aici de mai bine de 4 ani de zile. Acum opt ani era un ambulatoriu, țin minte că treceam prin zonă și vedeam doctori, asistenți, pacienți. La un moment dat vedeam studenți care efectuau practică într-una dintre clădiri, mai exact disecție.

Era un fel de morgă. De câțiva ani însă au stat oamenii străzii, pe doi dintre ei i-am văzut, erau în vârstă, un bătrân și o bătrână. Este inadmisibil ce au lăsat în urmă toți cei ce au făcut casă din clădirile astea! Focar de infecție ce să mai”, a declarat pentru Replica de Constanța un locuitor al unui bloc din zonă. De asemenea, aceștia au auzit povești ca în filmele de groază despre una dintre clădiri, cum că ar exista scheleții a trei oameni la subsol. “Am auzit cu mult timp în urmă că la subsolul primei clădiri ar exista scheleții a trei cadavre, dar nu știu cât de adevărată este povestea. Ce-i drept clădirile sunt foarte vechi. Una dintre ele știu că a fost ridicată acum 70 de ani, despre celelalte se spune că ar fi de 100 de ani. Vă dați seama în ce hal sunt de vechi. Să sperăm că se vor demola și vor ridica altceva aici”, a mai precizat acesta. Privite din exterior arată ca după un atac terrorist, atunci când intrii însă îți dai seama că au fost locuite de oameni care au lăsat în urma lor numai mizerie și au vandalizat tot ce cândva însemna mobilier al unei unități medicale din Constanța.

Una din clădirile aflate în curtea Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța aparține de acesta, celelalte fiind ale Spitalului Județean Constanța, respectiv Consiliului Județean Constanța. În acest sens, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța, Stela Halichidis, a precizat că singura clădire a spitalului este cea situată chiar lângă unitatea sanitară. “O singură clădire dintre toate cele din curte, cea de la intrare situată chiar lângă unitate, aparține Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța. Restul aparțin Consiliului Județean Constanța.”, a declarat pentru Replica de Constanța managerul Spitalului de Boli Infecțioase Constanța, dr. Stela Halichidis.

De asemenea, reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Constanța au precizat că aceste clădiri sunt de zeci de ani de zile, pe vremuri funcționând ca ambulatorii și că se cunoaște situația în care sunt în acest moment. Cu toate acestea, până în acest moment nimeni nu a făcut nimic pentru a elibera zona de oamenii care au monopolizat clădirile, de vineri însă oamenii străzii au fost obligați să evacueze clădirile tocmai pentru ca aceste clădiri să poată fi renovate.

“Trebuie demolate toate clădirile și să facem altă structură. Îmi doresc ca în locul lor să construim tot o structură de spital, eventual un spital municipal cu mai multe secții, un spital “în oglindă” exceptând Secția de Pediatrie. Anul acesta urmează să demarăm procedura de demolare și reconstruire.”, a precizat pentru Replica, managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, dr. Cătălin Grasa.

Un om al străzii s-a spânzurat într-una din cele trei clădiri

Reamintim că în martie 2016 un om al străzii a fost găsit spânzurat într-una dintre clădirile din curtea Spitalului de Boli Infecțioase Constanța. Mai exact, medicii din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean Constanța au fost solicitat, în dimineața zilei de miercuri, 23 martie 2016, să intervină la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Într-o anexă situată vis-a-vis de fosta secție medicală a unității sanitare a fost găsit spânzurat un bărbat de 67 de ani. Din primele informații, se pare că victima este un om al străzii. Acesta obișnuia să se adăpostească în anexa spitalului. A fost găsit miercuri dimineața, la ora 08:00, de un prieten al său, electrician care a declarat la acea dată că el împreună cu doi prieteni de ai săi l-au îndrumat pe acesta să se adăpostească în clădirea din incinta spitalului.

Paula SOLOMON

Citește și:

http://www.replicaonline.ro/barbat-de-67-ani-gasit-spanzurat-intr-o-anexa-a-spitalului-de-boli-infectioase-constanta-267555/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
acest dezastru inceput de la capatina cind a transeferat sectia externa medicala 3 , oftalmologia si maximo-buco faciala la judetean si pe acestea de izbeliste inclusiv o cladire care incepuse sa fie renovata exterior si cu tiplarie noua de termopan acum si asta este o ruina ,usi si ferestre lipsa totul merge bine acum
0
0
Nu ii bine asa,arata rau acele cladiri asa.Zic sa intrebati cereti referinte si fostului meneger Sorin Rugina.Poate sa aiba habar si domnia sa de acea sifuatie.Asta ma gindesc ca nu ii strain de cauza doar a mai avut probleme.Zisese proasta admin de fonduri.Acu ii pensionar si rector la Ovidius.Are si consultati part in spital in fiecare dimnineat,zisese consulta pacienti dinsului.In fapt is numai persoane externe asteapta la usa dinsului.
1
1
trebuie intrebat menegerul da da menegerul.aici ma refer la fostul adica RUGINA SORIN in prezent rector.Actualul meneger nu cred sa aiba habar.
0
1
de aceste cladiri cred sa fi avut cunostinta si alt meneger de kkt da da rugina sorin care ce sa vezi axi ii pensionar nu mai face consultati zisese in spit dar ii zilnic prezent in spit.nu mai adaug aici ca ii decan la ovidius une maninca si el o piine amara.toata lume banui cunoaste echipa de oc cu dealde dumitru cu cernat si mai multi care is pe facut banuuu.
1
1
arata jalnic.....o perioada aici a fost catedra de anatomie a facultatii de medicina constanta;era o cladire ok la vremea respectiva;si-acum privesc de afara ,cu nostalgie aceasta cladire...
2
0
Acest imobil este in propietatea CJC. In locul lui se poate ridica un alt spital atat de necesar orasului.
5
0
Unde dracu ati fost pana acum? astea stau asa de ani de zile! Sau nu v-a mai iesit cu proiectul rezidential? Daramati si faceti spital ca va plangeti ca nu aveti locuri in spitale. Fagadau trezeste-te bai nene, nufaci nimic-nimic. Cazinoul, sala polivalenta, bai uita-te si tu la alte orase si daca nu te pricepi macar copiaza Clujul, Timisoara, Oradea
5
0
Suntem o natie de tampiti! Pe langa faptul ca nu construim, nu suntem in stare nici sa mentinem ce avem.
3
0
Bun venit in constanta!
5
1
Pai managera spitalului e o makedoanca. Si se supara cand oamenii ii fac " makedoni imputiti". Din poze vedem ca e o zicere chiar prea blanda cu ce este in curtea acelui SPITAL. Alo, e SPITAL acolo !!! Ar trebui sa fie o curatenie exemplara acolo, incompetentilor ! Dar nu cumva de curtea acelui spital trebuie sa se ocupe primaria de fapt? Dsp, dsv nu vezi nimic in neregula acolo?
9
3
Pe tov. Mazare care a avut in management Mun. C-ta ani de zile nu l-a interesat catusi de putin soarta intregului oras C-ta nu numai a acestor cladiri ale CJ. Priviti Cazinoul, emblema a Constantei, priviti Casa cu Lei, Hanul Balcan si cate alte cladiri si vedeti cum s-a ocupat administratia locala de oras!
12
1
Pai ce spitalul militar credeti ca este mai curat sau modernizat tot plin de gandaci mizerie medici spagari ustensile de proasta calitate astept ziua cand o sa aveti bunul simt sa nergeti acolo sa vedeti ce jaf tinut in secret .
9
1
Ar trebui sesizata si prezenta dulailor maidanezi care locuiesc langa acele cladiri.Sunt foarte agresivi,se apropie amenintator de oameni,Doamne-fereste de vreun eveniment nefericit!
11
1

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614