REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.7° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
13.7° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Mangalia a pierdut procesul privind grăniţuirea: Limanu ia 23 de hectare!

Mangalia a pierdut procesul privind grăniţuirea: Limanu ia 23 de hectare!

Replica API 19 octombrie 2016 | 15:57 592

Şantierul DMHI „rămâne la locul lui”

Şantierul DMHI „rămâne la locul lui”

Primăria Mangalia a pierdut procesul de grăniţuire cu Primăria Limanu. Decizia este definitivă şi a fost pronunţată de Curtea de Apel Ploieşti. Cele două administraţii locale nu au reuşit să ajungă la o înţelegere din 1998 cu privire la graniţa dintre localităţi, la un moment dat punându-se problema ca jumătate din Şantierul Naval Mangalia să ajungă la Limanu. În momentul de faţă, potrivit deciziei, şantierul nu se pierde, în schimb, Primăria Mangalia pierde terenul de dincolo de calea ferată, spre Limanu. Vorbim despre 23 de hectare de teren, mare parte din acesta fiind catalogat drept „doc uscat”, adică suprafaţă care nu poate fi impozitată.

„Nu avem încă soluţia completă, vedem doar ce s-a publicat pe portalul instanţei. Însă, vă putem spune clar că nu se pierde din şantier. Şantierul rămâne la locul lui, apaţine în continuare de Mangalia. Se pierd 23 de hectare care sunt dincolo de calea ferată, după şantier, spre comuna Limanu. Instanţa a respins această cerere a noastră cu privire la acest teren şi parcarea de acolo. Dar, nu este o pierdere aşa cum probabil vor specula unii, în sensul că pe acel teren nu se află şantierul. Este un teren care s-a format din ce s-a recuperat din mare. Din acest motiv, acest teren catalogat drept doc uscat nici nu se supune impozitării. Cu alte cuvinte, n-am fi avut de câştigat de pe urma lui. Nici Limanu nu va avea”, au precizat reprezentanţii Primăriei Mangalia, ca răspuns la întrebările cotidianului „Replica” pe acest subiect.

Soluţia pe scurt, conform portalului instanţei:

"Respinge excepţia inadmisibilităţii recursului formulat de Consiliul Local Mangalia şi a lipsei de interes a acestuia în declararea recursului împotriva sentinţei civile nr. 237 din 16.02.2016, precum şi excepţia lipsei calităţii procesual active a Consiliului local Mangalia de a formula recurs împotriva aceleiaşi sentinţe, excepţii invocate de intimaţii Primarul comunei Limanu şi Comuna Limanu prin Primar, ca neîntemeiate.

Respinge recursul declarat de Consiliul local Mangalia împotriva încheierii din 09.02.2016 şi a sentinţei nr. 237 din 16.02.2016 ca nefondat. Respinge excepţia inadmisibilităţii recursului declarat de Municipiul Mangalia prin Primar şi Primarul municipiului Mangalia şi excepţia lipsei calităţii procesuale active a municipiului Mangalia prin Primar şi Primarul municipiului Mangalia de a declara recurs împotriva încheierii din 09.02.2016, excepţii invocate de intimaţii Primarul comunei Limanu şi Comuna Limanu prin Primar, ca neîntemeiate.

Admite excepţia lipsei de interes a municipiului Mangalia prin Primar şi Primarul municipiului Mangalia de a declara recurs împotriva încheierii din 09.02.2016 invocată de Primarul comunei Limanu şi Comuna Limanu prin Primar şi respinge acest recurs ca lipsit de interes. Admite recursul declarat de municipiul Mangalia şi Primarul municipiului Mangalia. Casează în parte încheierea din 25.03.2014 în sensul că admite excepţia lipsei calităţii procesuale pasive a Primarului municipiului Mangalia invocată de Primarul municipiului Mangalia şi Municipiul Mangalia prin Primar şi respinge acţiunea formulată împotriva Primarului municipiului Mangalia ca fiind îndreptată împotriva unei persoane lipsită de calitate procesuală pasivă. Menţine restul încheierilor şi sentinţa recurată. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, azi, 18.10.2016".

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102