REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.5° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
10.5° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

Ponta se RUPE de PSD. Ca să-i facă în ciudă lui Dragnea, şi-a „unit” finul cu PRU

Ponta se RUPE de PSD. Ca să-i facă în ciudă lui Dragnea, şi-a „unit” finul cu PRU

Replica API 25 august 2016 | 18:49 420

Se anunţă o toamnă fierbinte

Se anunţă o toamnă fierbinte

Victor Ponta are zilele numărate în PSD! Ultimele declaraţiile ale acestuia sunt considerate de liderii PSD drept nepotrivite, chiar dacă, la momentul alegerilor prezidenţiale, aceiaşi lideri făceau şi ei afirmaţii despre „cozile inventate” în diaspora. Acum însă, cum alegerile prezidenţiale sunt trecute, iar preocuparea ar trebui să fie alegerile parlamentare, ieşirea lui Ponta cu critici la adresa românilor aflaţi în străinătate este considerată neinspirată.

Sursa foto: agerpres.ro

„Ne pune partidul în dificultate. Vom pierde iar voturile românilor din afară, nu că am scoate prea multe din diaspora. Dar… chiar şi aşa… nu trebuia să reia tema cozilor din diaspora şi să inflameze spiritele”, a declarat, pentru „Replica”, un social-democrat. Însă, a devenit de notorietate relaţia tensionată dintre actualul preşedinte al PSD, Liviu Dragnea, şi fostul lider al formaţiunii politice, Victor Ponta. Cei doi şi-au transmis, prin intermediul presei, o serie de înţepături, totul culminând zilele trecute, când Ponta spunea că va candida dacă PSD îl va susţine. Pe de altă parte, o televiziune controlată de un prieten al acestuia anunţa că mai mulţi parlamentari social-democraţi, apropiaţi lui Ponta, se pregătesc să părăsească partidul. Ba mai mult, se comenta că însuşi Ponta se pregăteşte să-şi facă un nou partid, de vreme ce onor Dragnea se pregăteşte să nu-l susţină pentru o nouă candidatură. Aceste comentarii au fost întărite şi de o altă televiziune, care, la fel, vorbea despre o plecare din PSD a unui număr de 25 de deputaţi şi 12 senatori. Până la urmă, ce va face Ponta? Partid nou sau... PRU?!

Conform unor surse, Victor Ponta ar fi avut deja tatonări cu parlamentarul Bogdan Diaconu, şi el plecat din PSD, şi care în prezent are propriul său partid: PRU. Contactat de „Replica”, preşedintele PRU Constanţa, Dumitru Bădrăgan, a declarat: „Nu am nimic împotrivă dacă oameni tineri, parlamentari, cum este şi Victor Ponta, vin în PRU”. Colac peste pupăză, în cursul zilei de ieri, evz.ro a publicat o ştire cu finul lui Victor Ponta, deputatul Marius Manolache, care a demisionat din PSD, devenind membru PRU. La cele publicate, cotidianul central a ataşat o fotografie cu Manolache şi Diaconu dând mâna, başca adeziunea parlamentarului. Ca fapt divers, formaţiunea lui Diaconu se numeşte Partidul România Unită, iar la prezidenţiale Ponta a candidat cu sloganul (coincidenţă amuzantă): „Preşedintele care UNEŞTE”.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614