REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.8° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.8° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

România anului 2017: pe o stradă întreagă şiroieşte rahatul din haznale!

România anului 2017: pe o stradă întreagă şiroieşte rahatul din haznale!

Replica API 29 martie 2017 | 00:16 456

FOCAR DE INFECŢIE la Năvodari!

FOCAR DE INFECŢIE la Năvodari!

În urmă cu câteva secole, măcelarii îşi tranşau animalele în plină stradă, în timp ce câinii trăgeau de intestine, iar sângele şiroia pe aleile frumos pavate. Tot în Evul Mediu, palatele luxoase din Franţa, poleite cu aur, adăposteau petreceri scandaloase, cu regi, curtezane şi aşa mai departe daţi cu mult parfum, dar care urinau pe podele sau de la ferestre. Igiena era ultimul lucru care să îi preocupe, aşa că nu e de mirare că mizeria descrisă anterior a adus ciuma în Europa.

În zilele noastre, avem pretenţia că există toalete, că ne spălăm şi că, în unele ţări europene, trotuarele sunt spălate chiar şi cu şampon! Avem doar pretenţia. În România secolului XXI, încă se duce o campanie de convingere a oamenilor din mediul rural să îşi amenajeze toalete corespunzătoare, iar în oraşul (!!!) Năvodari, pe o stradă, se scurg dejecţii eliberate din curţile caselor. Nu este o glumă! Este o realitate înfiorătoare pe care trebuie să o suporte mai multe familii de pe strada Lanului.

„Pe strada Lanului locuiesc zeci de familii. Câteva, în jur de 4-5, şi-au făcut instalaţii speciale, să reverse în drum ce ar trebui să intre în canalizare”, ne povesteşte, revoltat, un tânăr din zonă. Aşa se face că, aproape în permanenţă, strada „bălteşte” de excremente amestecate cu detergent şi apă. „Nu există încă o canalizare. Nu suntem racordaţi. Prin urmare, trebuie să avem fose septice. Unii fie nu au, fie nu vor să plătească vidanja să le golească periodic haznalele. Din acest motiv, au instalaţii prin care dau drumul la apa menajeră, la... rahaţi, direct pe stradă”, mai relatează tânărul. El susţine că a sesizat şi Poliţia Locală, încă de acum 3 ani, dar în zadar!

„M-au certat cei de la Poliţia Locală că am apelat şi la cei de la Mediu”, mai susţine tânărul. Spusele acestuia sunt întărite şi de o altă locatară, Georgiana: „Păi, cei care dau zoaiele în stradă sunt ba cunoştinţe, ba rude cu diverşi... de prin partide, de pe la primărie. De aceea nu le face nimeni nimic. Dar ne îmbolnăvim aici! Să vedeţi la vară ce mirosuri!”.

„Din 2006 de când m-am mutat aici, aşa este. Ştiţi, problema e că unii care aveau concesiune pe strada aceasta, au dat să construiască la alţii, ba sunt şi cazuri de construcţii care înţeleg că nu ar fi tocmai în regulă. Dar, principala problemă e cu zoaiele din stradă”, conchide Georgiana. Într-adevăr, strada arată ca o mare hazna, iar reprezentanţii Gărzii de Mediu, de cealaltă parte, au dat asigurări că vor demara o anchetă! Vom reveni.

Alexandra CUCU

Video:

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
strada recoltei nu are canalizare cei cu vitanja ia foarte scump ii facem oameni le umplem buzunarele si primaria tace
0
0
La fel este si prel recoltei fara trotuar si asfaltata cu pamint
1
0
Aceasi problema si in Lazu....
2
1
Dar in casa au toti LCD, tablete si aifon. Astea-s prioritatile.
8
0
Domnule primar faceti ne canalizare ca ajungem vedete !!
1
0
SI PE STRADA CORBULUI DIN CERNAVODA E LA FEL.
2
2
BA CACATULE BINE CA AI MASINI DE LUX DAR TE CACI IN STRADA UAAAA CACAT CU OCHI CE ESTI, BAGA MANA SI PLATESTE VITANJA JIGODIE, NU TE MAI CACA IN STRADA CACAT CU OCHI CE ESTI
5
1
pe stroie de la raja de ce apa la corbeanca si predeal e 2 lei si la noi 9 lei!Unde face investitii?
5
2
Navodari, TE IUBESC
2
0
strada rahatului intro tara de ......
6
0
Facem hale de peste,construim centre de afaceri,facem parcuri,adica nu pentru cetateni muncim ,doar pentru noi ...sa ne imbogatim....rusine MATEI ai distrus orasul ....ai furat tu si gasca.....speram sa dai banii pe medicamente....aia furati de la noi....
9
0
RAJA A NENOROCIT TOATA DOBROGEA INVENTEAZA TARIFE PE ANALIZE APA REZIDUALA PUNE TAXE PE MC DE APA MENAJERA A AJUNS MC DE APA MENAJERA VIDANJAT SA COSTE 20 LEI HUUUUUO MAFIOTILOR
8
1
ai noroc ca nu te a amendat politia lor nu le trebuie probleme, stati cu catcatii op drum dar nu deranjati militienii. ei cand au ched de treaba ies sa vaneze oamenii care vin de la serviciu sa le dea amenzi circulatie sau cine stie ce. de tigani si de interlpi niciodata. iar daca reclami ceva mama ce i mai enerevzi. baiatule ai avut noroc ca nu te au amendat sau bagat la arest.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614