REPLICA ONLINE CONSTANTA

7.6° Constanța Sâm., 20 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6705
7.6° Constanța Sâmbătă, 20 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6705
 

SCANDALAGIUL DE PE BULEVARDUL AUREL VLAICU A FUGIT DIN ŢARĂ?!

SCANDALAGIUL DE PE BULEVARDUL AUREL VLAICU A FUGIT DIN ŢARĂ?!

Replica API 28 martie 2017 | 00:39 460

Se cere înlocuirea măsurii preventive

Se cere înlocuirea măsurii preventive

Situație suspectă în cazul unuia dintre indivizii care au participat la scandalul de pe bulevardul Aurel Vlaicu din municipiul Constanța. Judecătorii au decis să-l plaseze sub control judiciar, însă se pare că nu ar fi fost cea mai bună soluție și asta pentru că, potrivit noii cereri înregistrate la Judecătorie, susepctul ar fi… "călcat pe bec", ceea ce înseamnă că ori că a plecat din țară, dat fiind faptul că îi era interzis, ori nu s-a prezentat la Poliție atunci când era fixat termenul.

Amintim că, urmare a cercetărilor în cazul comiterii infracțiunilor de lovire sau alte violențe, amenințare și tulburarea liniștii și ordinii publice, polițiștii din cadrul Secției 4 i-au identificat și reținut pe Gabriel Ionuț Talaban, în vârstă de 23 de ani, Ioan Marius Ivanov, în vârstă de 39 de ani, Dan Marian Ivan, în vârstă de 29 de ani și Cătălin Marian Cojocaru, în vârstă de 33 de ani, bănuiți de comiterea faptelor. Astfel, la data de 23.02.2017, cei patru bărbați ar fi agresat un bărbat, în vârstă de 40 de ani, din Constanța.

Mai exact, victima este reprezentantul societății comerciale Euromaster SRL, cu sediul în municipiul Constanța, iar scandalul a avut loc în zonă, pornind de la niște neînțelegeri. Se pare că indivizii se cunoșteau cu victima, fiind amici, iar amenințările ar fi pornit în urmă cu mai mult timp. Persoanele în cauză au fost prezentate instanței de judecată, care, la data de 28.02.2017, a dispus măsura controlului judiciar pentru toți cei patru. Ulterior, procurorii au contestat,iar judecătorii au decis să-l trimită după gratii pe Dan Marian Ivan, ceilalți fiind puși sub control judiciar pentru 60 de zile.

Cei patru inculpaţi au fost obligați ca, pe timpul cât se află sub control judiciar, să respecte următoarele obligaţii: să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţă ori de câte ori sunt chemaţi; să informeze de îndată organul judiciar care a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat cu supravegherea sa de către organul judiciar care a dispus măsura, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie sau ori de câte ori sunt chemaţi.

De asemenea, pe timpul controlului judiciar ei nu aveau voie să depăşească limita teritorială a României decât cu încuviinţarea prealabilă a organului judiciar. Astfel, la data de 24.03.2017, la Judecătoria Constanța a fost înregistrată o cerere cu privire la înlocuirea control judiciar, fiind afișat " art.215 alin.7 NCPP", ceea ce înseamnă: "În cazul în care, pe durata măsurii controlului judiciar, inculpatul încalcă, cu rea-credinţă, obligaţiile care îi revin sau există suspiciunea rezonabilă că a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune pentru care s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale împotriva sa, judecătorul de drepturi şi libertăţi, judecătorul de cameră preliminară sau instanţa de judecată, la cererea procurorului ori din oficiu, poate dispune înlocuirea acestei măsuri cu măsura arestului la domiciliu sau a arestării preventive, în condiţiile prevăzute de lege".

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614