REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.6° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
10.6° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un contrabandist din Mangalia sfidează orice lege: a fost condamnat dar nu s-a lăsat de "meserie"

Un contrabandist din Mangalia sfidează orice lege: a fost condamnat dar nu s-a lăsat de "meserie"

Replica API 26 mai 2016 | 00:00 308

Arestat în urma percheziţiilor

Arestat în urma percheziţiilor

Un individ din Mangalia pare că sfidează orice lege. Acesta a fost cercetat în mai multe dosare, iar în 2014 a fost arestat întrucât a fost prins în timp ce transporta ţigări de contrabandă. A fost şi condamnat, dar nu s-a lăsat de „meserie” şi, pe 24 mai 2016, s-a trezit cu mascaţii peste el. Acum se află în arest.

Orhan Iaia a fost prezentat cu propunere de arestare, magistraţii din Mangalia eliberând pe numele lui mandat pentru 30 de zile. Amintim că, în urma unei anchete laborioase, poliţiştii din cadrul Biroului de Investigare a Fraudelor al Poliţiei Mangalia împreună cu lucrătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale al IPJ Constanţa au descins, în dimineaţa de marţi, 24 mai, la 11 adrese din Mangalia. Este vorba despre o acţiune ce vizează mai mulţi indivizi care s-ar ocupa cu contrabandă cu ţigări.

Ancheta a început în urmă cu mai multă vreme, indiciile ducând către mai multe persoane, cu domiciliul în localitate, una dintre ele, Orhan Iaia, fiind printre principalii furnizori care aprovizionau bişniţarii din pieţe şi nu numai. Aceata a fost condus la audieri şi reţinut pentru 24 de ore, după care a fost arestat. În urma percheziţiilor, oamenii legii au ridicat mai multe baxuri cu ţigări.

„La data de 24.05.2016, poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice cu sprijinul celor din cadrul Poliţiei municipiul Mangalia şi a luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale au efectuat 11 percheziţii domiciliare, ocazie cu care au fost identificate şi indisponibilizate 33400 de ţigări netimbrate. În cauză poliţiştii au reţinut pe bază de ordonanţă un bărbat, în vârstă de 33 de ani, din municipiul Mangalia urmând a fi prezentat instanţei de judecată cu propunere de arestare preventivă. Totodată, alte 9 persoane sunt cercetate în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de contrabandă cu ţigări”, potrivit anchetatorilor.

Arestat şi condamnat în 2014: avea maşina burduşită cu ţigări

Orhan Iaia a fost arestat în ianuarie 2014, dar a fost cercetat şi în alte dosare penale. El a mai fost prins pe raza oraşului Mangalia, transportând câte două - trei baxuri cu ţigarete netimbrate. Pe 4 ianuarie 2014, Orhan se afla la volanul autoturismului său şi se îndrepta dinspre Constanţa către Mangalia. Evenimentul s-a petrecut în jurul orelor 13.00, când lucrătorii Serviciului Rutier Constanţa au identificat autoturismul în localitatea Tuzla, pe DN 39, şi l-au tras pe dreapta pentru depăşirea vitezei legale.

La control, s-a descoperit că portbagajul era burduşit cu ţigarete, respectiv 2 baxuri, ceea ce înseamnă 100 cartoane sau 1.000 pachete ţigări, marca Ashima, de contrabandă. La data de 5 ianuarie 2014, Judecătoria Mangalia a emis pe numele lui mandat de arestare preventivă pentru 19 zile. A depus recurs, însă Tribunalul Constanţa l-a respins ca nefondat la data de 8 ianuarie. Numai că, în 21 ianuarie, Judecătoria Mangalia a dispus revocarea arestării preventive şi punerea de îndată în libertate a inculpatului. De asemenea, menţionăm că individul a spus că este sigurul care îşi întreţine familia, lucrând ca zilier, având şi un copil minor în vârstă de 2 ani. La finele anului 2014 a fost condamnat la un an şi şase luni de închisoare, dar cu suspendare.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367