REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.7° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.7° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

Un minor din Constanţa A DISPĂRUT! A trimis mesaj părinţilor că a fost RĂPIT!

Un minor din Constanţa A DISPĂRUT! A trimis mesaj părinţilor că a fost RĂPIT!

Replica API 26 noiembrie 2015 | 18:49 2559

Poliţiştii au fost sesizaţi cu privire la dispariţia minorului Robert Ionuţ Popa, în vârstă de 13 ani, din municipiul Constanţa.

Aceasta, la data de 25.11.2015, ora 19.00 a plecat în mod voluntar de la domiciliu, spunându-i mamei sale că merge la magazinul situat la parterul imobilului în care locuiesc şi până în prezent nu a mai revenit.

SEMNALMENTE

Înălţime 1.40 m, greutate 40 kg, constituţie astenică, păr blond tuns scurt, ten deschis, ochi albaştri. Prezintă o cicatrice deasupra nasului, în partea dreaptă, de aproximativ 1 cm.

ÎMBRĂCĂMINTE

La data plecării de la domiciliu minorul purta tricou alb, pantalon bleumarin, pantofi sport albaştri.

Ca urmare a sesizării, oamenii legii au demarat operativ căutările și activitățile specifice, efectuând verificări la fața locului și în rândul colegilor săi, la această oră, acestea fiind continuate cu spijinul jandarmilor constănțeni.

Cetăţenii care pot furniza orice informaţii în legătură cu această persoană sunt rugaţi să contacteze poliţiştii SIC sau Dispeceratul I.P.J. Constanta, la telefon 0241.611.364, interior 20.005.

UPDATE:

Potrivit unor cunoştinţe ale familiei, copilul ar fi trimis un SMS prin care îşi anunţa părinţii că se află într-un sac!

Aceleaşi surse ne-au precizat că minorul ar fi avut probleme cu un coleg mai mare de la liceu, şi că respectivul i-ar fi trimis mesaje prin care îl şantaja să îi dea bani.

UPDATE 2

De asemenea, există şi o altă ipoteză şi anume că minorul şi-ar fi înscenat totul. Potrivit unor surse, se pare că acesta a furat bani din casă, motiv pentru care ar fi fost certat de părinţi. Ulterior, mama minorului a mers şi la şcoală, acolo unde a observat că Robert are probleme cu absenţele şi cu notele, fiind, din nou, certat. Prin urmare, este luată în calcul şi varianta că el şi-a înscenat totul, mai ales că a trimis două mesaje consecutiv: "M-a răpit, sună la Poliţi", după care a venit şi mesajul cu corectura: "Poliţie*".

Mesajele disperate ale cunoscuţilor

Pe Facebook au apărut mai multe mesaje ale cunoscuţilor:

„Ieri, 25 noiembrie, prietenul meu bun Robert Popa a fost răpit! Le urez succes părinților lui sa îl găsească! Sper ca este bine!”

„Ăsta a furat bani de la ta-su şi a plecat! Cine să îl răpească? Sunteti nebuni, bă!”, a scris un coleg.

„Robert, te rog spune-ne ca e o glumă!”

„El este Robert Popa, aseară în jurul orei 19.30 a dispărut din faţa blocului unde locuia, în Constanta!!! Vă rog, dacă îl vedeţi contactaţi părinţii Popa Nadina la tel. (0766) 520 214, Popa Dan (0723) 253 002... Vă rog, distribuiţi!!!

Totodată, precizăm că a fost făcută şi o pagină: "Robert Popa a fost răpit!"

Mama Lui Robert: "Vă rog să mă ajutaţi să îmi găsesc copilul ! A dispărut azi, 25.11. 2015 ora 19:30, din faţa blocului ! Dacă îl vedeți, vă rog să anunţaţi Poliția! A lăsat doar un mesaj: mami, sunt într-un sac, sună la Poliție ! Vă rog să mă ajutaţi!!!!! Sunt îngrozită !!!!"

Directorul Liceului Sportiv, despre Robert Popa: Cred că ar fi fost motive să fie certat de părinți

Directorul Liceului Sportiv „Nicolae Rotaru“ a dat de înțeles că, în umă cu câteva zile, minorul ar fi fost implicat într-un incident, dar nu a vrut să spună mai multe.

„Nu am avut probleme cu el la școală. Nu e un copil cu premiu de excelență, dar nici ultimul din clasă. Deocamdată, așteptăm să vedem ce spune poliția. Să spunem despre un copil sau altul că este implicat, e puțin forțat. Realitatea, probabil, e undeva la mijloc. Am fost la ședința de la clasa lui. S-ar putea să fi avut părinții motive să-l certe, după ce am auzit. Nu pot să spun. Ce am auzit, rămâne pentru mine, lăsăm organele de poliție să lămurească problama asta. Am chemat dimineața (joi, 26 noiembrie), prin diriginte, familia celuilalt băiat, am pus-o în legătură cu organul de poliție, ancheta își urmează cursul“, a declarat, pentru Replica, directorul Andrei Szemerjai.

Potrivit unor informaţii, totul a izbucnit în urmă cu câteva zile, când mama lui Robert s-a uitat în telefonul lui şi a văzut mai multe mesaje prin care un alt băiat îi cerea bani, în caz contrar va spune totul părinţilor. Femeia l-a întrebat despre ce e vorba, dar minorul a spus că nu ştie, că nici măcar nu-l cunoaşte pe autorul mesajelor. Ulterior, Robert ar fi sustras din casă o brăţară din aur pe care a amanetat-o, după care şi-a vândut telefonul pentru a recupera brăţara, folosindu-se de un alt telefon, model mai vechi. Nu a mai apucat să-şi ducă planul la capăt întrucât a dispărut fără urmă. Din câte se pare, cel care îi cerea banii este un coleg de şcoală, Eduard, elev în clasa a XI-a.

Vom reveni.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367