REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.7° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.7° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

10 FARMACII din CONSTANȚA fac TESTĂRI COVID GRATUITE!

10 FARMACII din CONSTANȚA fac TESTĂRI COVID GRATUITE!

Replica API 9 octombrie 2021 | 00:05 10033

Zece farmacii din Constanța efectuează testări gratuite pentru detectarea persoanelor infectate cu virusul Sars-Cov2. Inițiativa a pornit printr-un ordin de ministru, iar specialiștii spun că este una bună deoarece astfel, se evită aglomerația ce se formează la punctele de testare și elimină totodată și timpul de așteptare al ambulanței pentru a efectua testul.

Peste 100 de farmacii din țară testează gratuit pentru COVID-19, folosind teste antigen rapide de la Ministerul Sănătății. Potrivit unui ordin de ministru privind activitatea de testare în farmacii comunitare şi oficine comunitare rurale, utilizând teste antigen rapide pentru diagnosticarea infecţiei cu SARS-CoV-2, testarea se realizează prioritar cu teste obţinute de la Ministerul Sănătăţii, prin direcţiile de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, în limita stocului disponibil. În România sunt 106 farmacii care efectuează testări gratuite pentru depistarea virusului Sars-Cov2, dintre care 10 sunt în Constanța. Dintre acestea nouă farmacii sunt în municipiul Constanța și una în Cumpăna.

Iată unde sunt situate farmaciile care efectuează testări gratuite în Constanța:

Click pe imagine!

Testările, luate în evidență de DSP Constanța

Reprezentanții Direcției de Sănătate Publică Constanța ne-au declarat faptul că această inițiativă este una benefică. Instituția comunică cu farmaciile, printr-o aplicație, iar când sunt raportate persoane pozitive, acestea intră imediat în evidențele DSP Constanța. „Fiecare unitate acreditată de către Ministerul Sănătății pentru testare raportează testele positive sau negative în aplicația Corona Forms. Astfel, persoanele confirmate cu virusul Sars-Cov2 sunt luate în evidențele Direcției de Sănătate Publică Constanța.”, ne-au declarat reprezentanții DSP Constanța.

Iată cum se procedează

Farmaciile care efectuează testare cu test rapid antigen Sars-Cov2, au obligația raportării rezultatelor tuturor testelor (rapid pozitiv/ rapid negativ) astfel: direct în aplicația Corona Forms, pentru unitățile care au implementat această aplicație sau în platforma pusă la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică. În platformă se raportează doar rezultatele testelor rapide antigen Sars-Cov2, cu tip probă P1(exsudat nazal/faringian). Mai apoi, Direcția de Sănătate Publică ia în evidențe persoana confirmată ca fiinf infectată cu virsul Sars-Cov2.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Didina MITITELU avea un nume de sa-mi bag cariciul in numele ei! Hai sa nu mai fim impartiali in modul asta de impartial!
0
1
Suge OOOOO
1
0
Daca se face o campanie de test IQ pentru vaccinati si nevaccinati s-ar putea sa ai parte de o mare surpriza. Simpla ta concluzie ca cei vaccinati sunt mai inteligenti cand de fapt gandesc altii pt ei spune multe. Felicitari ca te-ai vaccinat, acum poti sa mori sanatos.
3
6
este cu bani nimic nu este gratis,mincinosii
15
1
ce nume ti-ai tras!vezi de treaba cariciule....ca nu esti mai breaz....nu mai pune botu' la vrajeala,sezi blind si protejeaza-te' n continuare! cunosc 2 familii vaccinate full on care s-au inbolnavit toti!pace!
14
7
si daca cumva ai iesit pozitiv, e anuntat dsp-ul si carantina scrie pe tine 2 saptamani
17
3
Daca vaccinul te face sa fii caine asa cum esti tu, prefer sa nu ma vaccinez! Te-ai imunizat, da-te in plm ce te foote grija ce fac eu? De ce nefumatorii nu impun fumatorilor sa se lase de fumat ca si aia se imbolnavesc si sunt tratati din banii nefumatorilor?
25
12
In 17 august nu erau cazuri de delta
24
2
La cati antivaccinisti are Constanta, mai potrivit ar fi sa se faca teste IQ in farmacii. Teste IQ ar fi potrivite si inaintea aprobarii abonamentelor la internet. Ar fi un mediu mult mai placut fara toti prajitii astia care latra zilnic pe aici.
29
30

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272