REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

2000 de CÂINI VAGABONZI se PLIMBĂ prin oraș ca pe BULEVARD

2000 de CÂINI VAGABONZI se PLIMBĂ prin oraș ca pe BULEVARD

Replica API 2 aprilie 2021 | 13:29 1834

În Constanța, la orice colţ de stradă îţi poate ieşi în faţă un patruped înfometat, gata să atenteze la integritatea ta fizică. Acest lucru se întâmplă din ce în ce mai des în zonele periferice ale orașului, însă, nici cele centrale nu sunt private de existența câinilor fără stăpân. Grav este atunci când aceștia devin agresivi, sau, cum au mai fost deja nenumărate cazuri, atacă copiii ajungându-se la evenimente foarte grave. Ei bine, rezolvarea vine de la asociația Animal Society care a lansat o aplicație prin care câinii fără stăpân sunt fotografiați și înregistrați într-o bază de date.

Câinii comunitari au reprezentat întotdeauna o problemă, în special pentru constănțeni. În unele zone, locuitorii municipiului se tem să mai iasă pe stradă din cauza patrupedelor care sunt din ce în ce mai agresive. Prezența mai multor câini maidanezi, ce umblă în haită, ne-au fost sesizate în zona Cora Brătianu, Palas, Inel II, Compozitori, în zona Industrială și nu numai. “Nu mai știu ce să ne facem cu acești câini! Îmi e frică să nu mă atace câinii, mai ales că stau în haite şi latră. Copiii nici nu mai îndrăznesc să iasă din curți, la stradă, de frica lor. Îmi e milă de ei, iubesc câinii, am și eu unul în curte, dar cu ăștia nu se mai poate, sunt mari, nu știu cine îi hrănește de stau pe aici în zonă. Cine i-a dat pe drumuri, nu era inimă…” a declarat o constănțeancă ce locuiește în zona Industrială.

Citește și:

Copilă SALVATĂ, în ULTIMUL MOMENT, din COLȚII câinilor maidanezi de un ȘOFER. VIDEO

1.701 câini fără stăpân, pe străzile Constanței

Conform datelor oferite de Primărie, 8 voluntari ai Animal Society au numărat la jumătatea lunii martie nu mai puțin de 1.701 câini fără stăpân pe străzile Constanței. Având în vedere faptul că la acea vreme temperaturile erau destul de joase și că multe patrupede încercau să găsească un loc în care să stea la căldură este foarte posibil ca numărul real al câinilor să fie de 2 ori mai mare.

Aplicație pe mobil destinată câinilor vagabonzi

Identificarea s-a realizat cu ajutorul unei aplicații mobile cu care câinii au fost fotografiați și înregistrați într-o bază de date. Informațiile obținute astfel vor contribui la stabilirea și organizarea planului de acțiune pe care Primăria Constanța îl va realiza împreună cu Animal Society şi locuitorii orașului pentru următoarea etapă a proiectului. Recensământul câinilor fără stăpân este o parte din proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“ derulat de Primăria Constanța în parteneriat cu Animal Society care are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil în acest domeniu.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Eutanasiati locali!
5
3
Nunta de caini.Unul fwte si restul dau din kur!
0
4
eu propun ce se doreste si "maidanezilor"
7
1
ieri sase ghioarle, trei catei si patru catele !
2
3
numarul e estimat, nu sunt atatia, nu reprezinta o problema decat pt perhaita si berechet
5
5
ciocolata....
1
7
Ce propuneti pentru bipezii care sunt agresivi verbal si fizic?
11
3
Eutanasiere in masa. Cui nu ii convine, sa ii ia acasa. Stiu ca o sa imi sara in cap toti iubitorii de patrupede, dar nu imi fac griji. Sunt caini mai inteligenti decat acesti indivizi dubiosi.
10
11
cum de ati reusit sa-i numarati???? poate reusiti sa numarati si pisicile jegoase
8
10
Eutanasiati toti maidanezii. Pentru ce sa ne fie frica pentru noi sau pentru copii nostri ca putem fi muscati? De ce sa ocolim strazi din cauza maidanezilor? Constanta trebuie sa fie un oras civilizat nu sa avem caini care umbla pe unde vor ei.
14
14
Pai dupa specimene se plimba dezlegati, cainii maidanezi si politia locala. Ai doare la pwla
9
7
Lasa ca face Chitac treaba.De cand a venit matura strazile. Altceva nimic.
6
10
Muye mokanes tzigoina
4
12
Ai dreq nu poarta nici masca ...articol de cacat scris de un cacat
20
6

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218