REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

A fost lansată licitația pentru extinderea Delfinariului

A fost lansată licitația pentru extinderea Delfinariului

Andreea CONDURACHE 9 septembrie 2023 | 00:00 1050

Consiliul Județean Constanța organizează o nouă procedură de licitație, a treia la număr, pentru reabilitarea și extinderea Delfinariului. Licitația a fost lansată în cursul zilei de7 septembrie a.c., ultima procedură fiind anulată automat în cursul zilei de 5 iulie a.c., după ce nici măcar o firmă nu s-a arătat interesată de contractul în valoare de peste 17 milioane de lei. Așadar, rămâne de văzut cât mai avem de așteptat până când vom vedea Delfinariul reabilitat!

A fost lansata licitatia pentru extinderea Delfinariului

Consiliul Județean Constanța face o nouă încercare pentru atribuirea contractului ce vizează executarea lucrărilor de extindere și modernizare ale Delfinariului. Astfel, în cursul zilei de joi, 7 septembrie a.c., a fost lansată o nouă procedură de licitație. Valoarea totală a contractului pus la bătaie este 17.598.451 de lei, fără TVA. Vă reamintim faptul că este a treia încercare pentru atribuirea contractului, ultima procedură fiind anulată în cursul zilei de 5 iulie a.c., din cauza faptului că până la data limită de depunere a ofertelor nu s-a arătat interesată nici măcar o firmă.

A fost lansata licitatia pentru extinderea Delfinariului

Compania italiană a realizat doar 10% din lucrări

Manelli Ipresa SRL, compania italiană contractată nu a putut duce la bun sfârșit lucrările, cauzând un prejudiciu considerabil Consiliului Județean, care este acum nevoit să finalizeze proiectul din bugetul propriu, după pierderea finanțării de la Ministerul Turismului. Compania nu dispunea de mijloacele necesare execuției unui proiect de o asemenea amploare, apelând la subcontractarea unei firme din Galați, decizie ce s-a dovedit a fi una dezastruoasă. Galconscib Building SRL nu și-a respectat responsabilitățile asumate și nu a avut nici capacitatea, la momentul respectiv. În prezent firma este în insolvență. Termenul de execuție prevăzut în cadrul contractului a fost de 24 luni de la data primirii ordinului de începere, mai exact 20 iulie 2022, odată cu sosirea acestuia în zonă putându-se observa doar o groapă săpată. Deoarece antreprenorul nu și-a îndeplinit obligațiile contractuale printre care se numără și prelungirea garanției de bună execuție, contractul a fost reziliat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Birocratie
3
0
Ati pierdut fondurile europene si acum nu va intelegeti la spaga…ce golani…
8
1
Bai da nimic ca lumea nu se poate duce la bun sfârșit în satul nostru.....te doare bibilica...
8
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468