REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 18 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6703
13.4° Constanța Joi, 18 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6703
 

A rămas fără permis pentru neacordare de prioritate, iar la instanţă a aflat că avea viteză în Mamaia!

A rămas fără permis pentru neacordare de prioritate, iar la instanţă a aflat că avea viteză în Mamaia!

Replica API 15 noiembrie 2018 | 10:07 678

Situaţie INCREDIBILĂ! Volskwagenul s-a transformat în Ford!

Situaţie INCREDIBILĂ! Volskwagenul s-a transformat în Ford!

Situație desprinsă din categoria râsul-plânsul! Un constănțean a fost sancționat de Poliție pentru neacordare de prioritate în timp ce se afla la volanul unui Volkswagen, contestând în instanță procesul verbal de contravenție prin care i s-a suspendat permisul pentru 30 de zile. La finele procesului, acesta a observat că în documente se vorbește despre un Ford, care rula cu viteză pe bulevardul Mamaia.

click pe document

Este vorba despre o faptă sancționată de polițiștii rutieri în februarie 2017. Un șofer care se afla la volanul unui Volkswagen a fost tras pe dreapta, întrucât nu ar fi acordat prioritate de trecere unor pietoni angajați în traversarea carosabilului, pe marcajul pietonal, undeva în zona Inel II, chiar înainte de un sens giratoriu.

Totodată, oamenii legii au decis să-i suspende permisul de conducere pentru 30 de zile. Întrucât a considerat că este nedreptățit, șoferul susținând că pietonii nu se angajaseră în traversare și că nu există nici filmare, a depus contestație în instanță. Judecătoria i-a respins contestația, pe motiv că nu a putut face dovada unei alte situații de fapt, dar conducătorul auto a depus apel. Pe care, în octombrie, l-a pierdut.

”Am pierdut, m-am conformat. Nu am putut dovedi că situația a fost alta și îmi asum. În câteva zile de la decizia definitivă am predat permisul de conducere. Apoi, după vreo 3 săptămâni, când eu mai am puțin și îmi recuperez dreptul de a conduce pe drumurile publice, am primit și motivarea.

Nu mică mi-a fost mirarea să văd că s-a scris despre un autoturism marca Ford, care rula pe bulevardul Mamaia, cu viteză și că nu am acordat apoi prioritate, în condițiile în care eu am condus un Volkswagen, în Inel II, fără viteză! Se mai spune și despre mijloace tehnice omologate, în contextul în care nu a fost vorba de așa ceva”, a relatat constănțeanul.

”Din coroborarea mijloacelor de probă administrate în cauză, apreciază că petentul nu a reușit să facă dovada unei alte situații de fapt decât cea reținută de agentul constatator, care este conformă realității, în sensul că a condus autovehiculul marca Ford, cu numărul…, pe bulevardul Mamaia din municipiul Constanța, cu viteza de 102 km/h. (…)

Prima instanță a verificat aspectele ce țin de legalitatea și temeinicia procesului verbal, în considerarea modalității concrete prin care a fost constatată fapta contraențională, respectiv cu ajutorul unor mijloace tehnice omologate și verificate metrologic”, se arată în document.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
dreptul unei personae de a fi considerata nevinovata si de a considera acuzarii sa dovedeasca faptele NU ESTE ABSOLUT????? BAAAAAA VOI SUNTETI TAMPITI? SECURISTI BOLSEVICI ORDINARI! SA MURITI IN CHINURI bai jegurilor de politisti, procurori si judecatori! Vivitima sa mearga la CEDO si sa ceara raspunderea patrimoniala a militianului infect si a judecatorului cretin care au comis acest abuz!
0
0
Este vorba ca judecatorii au luat copy paste din alt dosar. Intelegi acum?
3
0
si eu am condus un tractor pe camp ,iar a doua zi un lastun pe Dezrobirii cu 100 km .care-i problema ? daca sunt prins in doua zile cu alte autovehicule nu se pune?
2
1
Daca nu sti ce este DGA , afla ca in nici un caz nu este acelasi lucru cu DGASPC DirectiaGeneraladeAsistentaSocialasiProtectiaCopilului ! Pe acolo pe unde mai ai ceri tu ajutor!
2
0
Probabil ca cel cu Fordul cu viteza va primi scrisoarea cu neacordarea de prioritate pentru pietoni
3
1
Omul spune ca in motivarea instantei s-a scris altfel decat situatia de fapt. Procesul-verbal scris de politist il avea si el. Cititi cu atentie!
1
0
Trebuie ca si politistul sa fie responsabil si sa fie tras la raspundere in cazul in care aplica o sanctiune contraventionala iar in instanta cel sanctionat are castig de cauza. Sunt o multime de cazuri in care "organul" intocmeste proces-verbal ca "asa vrea muschii lui"!!! Legea apara "organul" dar nu trage la raspundere pentru rea vointa.
4
3
dga? ce este dga si ce treaba sa aibe asistenta sociala cu rutiera?
0
2
credeti ca acolo e altfel decat in orice alt domeniu. fugiti cat puteti
3
0
trebuie sa intre putin dga ul in astia de la rutiera. Toti agaricii umbla cu folii ca au prieteni la rutiera beau in club cu ei si apoi sunt infoliati. Si cand prinde vreunul cu folii care n-are pile il violeaza . Sa ma pis pe rutiera voastra
11
1
Asa face si psd in guvern dragnea uite asa te face coruptia da bani la procurori
3
6

REPLICA

LOTO

6/49
33725484010
5/49
32319203522
joker
22391819369