REPLICA ONLINE CONSTANTA

9° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
9° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

A rămas fără un rinichi, după ce barca în care se afla a fost lovită de un skijet

A rămas fără un rinichi, după ce barca în care se afla a fost lovită de un skijet

Virgil STOIAN 11 octombrie 2022 | 00:00 1416

Dragoș Stan a fost condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă. Sentința a fost dată de Judecătoria Mangalia, pe 7 octombrie 2022 și nu este definitivă. Bărbatul este acuzat că a condus pe Marea Neagră un skijet şi a lovit o barcă pneumatică motorizată, în care se afla victima, provocându-i acesteia leziuni traumatice ce au necesitat 45 - 50 de zile de îngrijiri medicale şi care au pus în primejdie viaţa victimei, prin şoc hemoragic consecutiv unei rupturi complete de rinichi drept cu hematom retroperitoneal.


Potrivit anchetei, organele de poliţie au fost sesizate cu privire la faptul că trebuie să se deplaseze pe plaja din dreptul Discotecii Tineretului din staţiunea Costineşti, deoarece un skijet a acroşat o ambarcaţiune motorizată, provocând rănirea unei persoane de sex femeiesc. Fiind audiată, victima a declarat faptul că, împreună cu soţul său, fiul său, şi o prietenă, au mers pe plaja din Costineşti de unde au închiriat o barcă cu motor pe care a condus-o soțul de la malul mării până la epava din Costineşti şi înapoi. În timp ce se îndreptau spre mal, au observat că din acea direcţie, se apropia de ei un skyjet condus cu mare viteză  de către un bărbat. Victima a mai menţionat faptul că soţul său era cu spatele la direcţia din care se apropia respectivul skyjet, astfel că nu l-a văzut. După doar câteva secunde respectivul skyjet a intrat în coliziune cu barca în care se aflau cele patru persoane, fiind lovită în partea dreaptă, la nivelul coastelor şi rinichiului, motiv pentru care a căzut în barcă, fiind transportată iniţial la Spitalul Mangalia, apoi la Spitalul Judeţean Constanţa, unde a fost operată, pierzând rinichiul drept.

 

Instanța a avut în vedere faptul că inculpatul a recunoscut comiterea faptei, menționând că a primit o declaraţie pe proprie răspundere pe care a semnat-o fără a o citi, fiind întrebat dacă deţine permis, fără a i se specifica faptul că era vorba despre un permis de navigaţie, inculpatul crezând că se referă la permisul de conducere autovehicule, motiv pentru care a răspuns afirmativ. Totodată, inculpatul a afirmat că, înainte de a pleca de la mal, i s-a făcut un instructaj cu privire la culoarul pe care putea ieşi în larg, precum şi limitele în care se poate deplasa cu sky-jetul, dar nu i s-a făcut instructaj cu privire la modul în care se conduce skyjetul. În ceea ce priveşte latura subiectivă, infracţiunea a fost săvârşită din culpă, deoarece inculpatul nu a prevăzut rezultatul faptei lui.ă. Pentru aceste considerente, instanța a decis condamnarea lui Dragoș Stan la șase luni de închisoare, cu suspendare.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti p****i cred ca se conduce usor
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212