REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.9° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.9° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

A RUPT în BĂTAIE o PERSOANĂ și a FUGIT în Anglia

A RUPT în BĂTAIE o PERSOANĂ și a FUGIT în Anglia

Replica API 3 ianuarie 2022 | 00:04 6423

Unele persoane ar face orice pentru a scăpa de consecințele infracțiunilor pe care le comit. Este și cazul lui Liviu C. care, după ce a bătut o persoană ca să scape de judecată și de pedeapsă, a fugit în Anglia, fără să se prezinte la vreun termen de judecată. Condamnat în lipsă la 2 ani și șase luni de închisoare în regim de detenție, bărbatul a făcut apel la sentința din 11 mai a Judecătoriei din Tulcea, invocând legitima apărare. Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au respins apelul acestuia ca nefondat, prin sentința din 28 decembrie 2021. Sentința este definitivă.

Conflictul dintre cele două persoane a avut loc în comuna Beștepe, din Tulcea, în fața unui magazin. Liviu C., în fața mai multor persoane, a luat la bătaie victima, aparent fără nici un motiv. Inculpatul i-a aplicat în mod direct mai multe lovituri cu pumnii și picioarele la nivelul corpului, acestea fiind constatate în special la nivelul capului, care i-au provocat acestuia leziuni traumatice care au necesitat 6-7 zile de îngrijiri medicale.

Inculpatul a depus apel

Liviu C. a depus apel la sentința Judecătoriei din Tulcea invocând legitima apărare în conflictul cu victima. Magistrații din cadrul Curții de Apel Constanța au constatat, din probele administrate, că nu rezultă ca putând a fi reținute condițiile legitimei apărări, în condițiile art. 19 alin. 1 și 2 cod penal, aplicarea de lovituri de către inculpat către partea vătămată nefiind realizată în scopul înlăturării unui atac al acesteia din urmă, chiar dacă s-a succedat cronologic unei atitudini violente a victimei, nefiind îndeplinită nici cerința proporționalității reacției cu gravitatea atacului. Referitor la individualizarea pedepsei, Curtea a constatat că fapta săvârșită este gravă, așa cum indică și limitele de pedeapsă fixate în partea specială a codului penal pentru această infracțiune, cu un grad mediu de pericol social concret, relațiile sociale lezate fiind cele referitoare la integritatea cirporală și sănătatea persoanei, împrejurările și modul de comitere ca mobilul activității infracționale precum și rezultatul socialmente periculos. Din aceste motive, Curtea de Apel Constanța a decis respingerea apelului inculpatului ca nefondat. Decizia este definitivă.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272