REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.8° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
12.8° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

ABADL, obligată de instanță să plătească 10.000 de lei unui operator portuar

ABADL, obligată de instanță să plătească 10.000 de lei unui operator portuar

Replica API 4 august 2022 | 00:00 1917

Administrația Bazinală de Ape Dobrogea Litoral a fost obligată la plata sumei de 10.000 de lei prin sentința din 28 aprilie a Tribunalului Constanța, către Romned Port Operator. Sentința a fost dată pe 28 aprilie 2022 și nu este definitivă, urmând a se judeca apelul. Operatorul portuar a solicitat suma ca fiind prejudiciu nepatrimonial cauzat prin faptele ilicite ale pârâtei. Mai exact, ABADL a solicitat deschiderea procedurii insolvenţei împotriva societăţii reclamante, afirmând calitatea de creditor pentru o pretinsă creanţă de 394.268,43 lei, cerere respinsă prin sentința Tribunalului Constanța. Operatorul portuar susține că din cauza cererii făcută de ABADL, a pierdut contracte importante de operare/manipulare.

Operatorul portuar a menționat că la data formularii cererii de deschidere a procedurii insolventei se afla în negocieri avansate în vederea încheierii unor contracte de operare /manipulare și depozitare cu mai multe entități juridice (Navmar Shipping&Services, Arena Marine LTD). Până la data afișării cererii de deschidere a procedurii insolvenței, firmele agreaseră condițiile contractelor ce urmau a fi încheiate, solicitând în acest sens transmiterea contractelor în vederea semnării lor. După ce reprezentanții firmelor au aflat de cererea de insolvență, partenerul contractual nu i-a mai contactat și nu a mai încheiat contractul în discuție, generând reclamantei un prejudiciu patrimonial important. Romned a mai arătat că pe site-ul ANAF a fost publicată cererea de deschidere a procedurii insolvenței, orice partener interesat a derula relații contractuale cu reclamanta având din start un semn de întrebare cu privire la solvabilitatea şi seriozitatea acesteia.

Ce a spus ABADL

ABADL a susţinut, în esenţă, că a investit instanţa de insolvenţă cu o cerere care îndeplinea toate condiţiile de admisibilitate, iar reclamanta avea toate armele juridice la dispoziţie ca să se apere, ceea ce a şi făcut cu succes. În ceea ce priveşte prejudiciul de imagine invocat de reclamantă, consideră că cererea nu este serioasă, şi a arătat că reclamanta chiar are notorietatea unei societăţi căreia îi plac disputele în instanţe, doar că soluţiile din dosarele care vizează plajele Mamaia VIII şi Eforie Nord I, chiar şi doar vizând fondul cauzelor, nu-i sunt deloc favorabile.

Instanța a reținut că, în ceea ce privește prejudiciul de imagine, reclamanta este o societate cu notorietate locală în ceea ce priveşte activităţile cu specific maritim şi portuar, ceea ce înseamnă că este în atenţia publicului local, şi implicit a mass- mediei locale. De asemenea, este de notorietate că profesioniştii, anterior încheierii contractelor specifice activităţilor lor, urmăresc portalul instanţelor de judecată şi site-urile de specialitate care deţin informaţii publice despre lichidităţile şi seriozitatea agenţilor comerciali. Prin urmare, existenţa în spaţiul public şi pe portalul Tribunalului Constanţa a unei cereri de deschiderea procedurii insolvenţei împotriva reclamantei, îi determină acesteia un prejudiciu de imagine. Pentru aceste considerente, magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au decis obligarea ABADL la plata sumei de 10.000 lei către reclamantă, reprezentând despăgubire pentru prejudiciu nepatrimonial.

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O FIRMA DE SECURISTI EXCROCI !
0
0
Ah da Romned, care ii place sa dea in judecata pe oricine pentru orice motiv, ca nu mai stie cum sa faca bani altfel.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272