REPLICA ONLINE CONSTANTA

4.2° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
4.2° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Academia de film, aspru criticată de celebrităţi înainte de gala Oscar: Peste 50 de vedete au semnat o scrisoare deschisă

Academia de film, aspru criticată de celebrităţi înainte de gala Oscar: Peste 50 de vedete au semnat o scrisoare deschisă

Replica API 16 februarie 2019 | 00:00 441

Actorii George Clooney, Brad Pitt şi Robert de Niro se numără printre vedetele de la Hollywood care au criticat Academia de film americană pentru decizia de a decerna patru dintre trofeele Oscar în pauzele publicitare ale prestigioasei gale, potrivit Reuters.

Academia de film americană a anunţat, luni, categoriile de premii Oscar care vor fi decernate în pauzele publicitare, în condiţiile în care durata galei a fost redusă cu o jumătate de oră, la trei ore. Categoriile vizate sunt "cea mai bună imagine", "cel mai bun montaj", "cel mai bun scurtmetraj" şi "cel mai bun machiaj şi cele mai bune coafuri".

Organizatorii evenimentului au mai anunţat că discursurile câştigătorilor vor fi difuzate ulterior în timpul transmisiunii TV.

Totuşi, Academia de film americană a fost criticată pentru decizie, pentru că acest lucru ar însemna că premiile vizate şi-ar pierde din importanţă.

Joi, George Clooney, Brad Pitt şi Robert de Niro s-au alăturat unei lungi liste de vedete care au semnat o scrisoare deschisă prin care se cere Academiei de film să revină asupra deciziei. Actorii Sandra Bullock, Emma Stone, Russell Crowe şi Jon Hamm au semnat şi ei, alături de regizorii Martin Scorsese, Spike Lee şi Alfonso Cuaron. În total, sunt peste 50 de personalităţi din lumea filmului care au semnat în ultimele zile documentul, fiind de părere că decizia reprezintă o insultă la adresa profesioniştilor din cele patru domenii vizate.

Miercuri, organizatorii galei Oscar au reacţionat, spunând că este de înţeles că decizia a supărat mulţi membri ai Academiei. Totodată, au dezminţit informaţiile apărute pe reţelele de socializare online potrivit cărora momentele decernării celor patru trofee nu vor fi incluse deloc în transmisiunea TV, explicând că discursurile câştigătorilor vor fi editate pentru a fi integrate în evenimentul televizat.

Postul de televiziune american ABC - parte a Walt Disney Co. - este cel care difuzează gala Oscar, organizată de Academia de film americană (Academy of Motion Picture Arts and Sciences).

Săptămâna trecută, organizatorii au anunţat şi că ediţia de anul acesta a galei Oscar va avea loc fără o gazdă oficială, iar momentele din timpul ceremoniei vor fi prezentate de mai multe vedete, fiind pentru prima dată când se întâmplă acest lucru în ultimii 30 de ani.

Lungmetrajele "The Favourite", de Yorgos Lanthimos, şi "Roma", de Alfonso Cuaron, conduc, cu câte zece selecţii, în topul nominalizărilor la cea de-a 91-a ediţie a galei Oscar, va avea loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Los Angeles. Câte opt nominalizări au primit filmele "A Star Is Born", de Bradley Cooper, şi "Vice", de Adam McKay, iar "Black Panther", de Ryan Coogler, de la Marvel, are şapte selecţii, inclusiv pentru cel mai bun lungmetraj. Pentru prima dată, Spike Lee a fost nominalizat atât la premiul pentru cel mai bun regizor, cât şi la cel pentru cel mai bun film, fiind doar al şaselea cineast de culoare care se poate lăuda cu această performanţă.

Mediafax

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920