REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
12.6° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Accident rutier MORTAL: 'Atenție, mașina, mașina..' Dar victima NU a mai avut timp

Accident rutier MORTAL: 'Atenție, mașina, mașina..' Dar victima NU a mai avut timp

Replica API 5 martie 2019 | 00:00 215

Ce au decis magistrații

Ce au decis magistrații

Dorin D. a fost condamnat la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru ucidere din culpă, însă decizia nu este definitivă și a fost înregistrat apelul, care se va judeca pe 9.05.2019. Totodată, partea responsabilă civilmente S.C. Groupama Asigurări S.A. a fost obligată la plata unor sume cuprinse între 18.000 lei și 25.000 de euro, care reprezintă daune materiale și morale.

Dorin D., în perioada în care s-a produs accidentul rutier, era angajat ca șofer la o societate din Tulcea, având în primire o autoutilitară Mercedes Sprinter, cu care făcea zilnic distribuție de produse de panificație la diferite societăți de pe raza orașului Măcin.

Astfel, inculpatul s-a deplasat cu autoutilitara în interes de serviciu, pentru a livra pâine la un magazin. Acesta a parcat autoutilitara pe sensul opus de mers, cu ușile din spate ale autoutilitarei în dreptul ușilor magazinului. Timp de aproximativ 5-7 minute, a descărcat lăzile cu produse de panificație și le-a dus în magazin, a întocmit actele și a încărcat lăzile goale în mașină.

Când a închis ușile din spate ale autoutilitarei, acesta nu a observat vreo persoană în zona din spate a mașinii. După ce s-a urcat la volan, a declarat că și-a aranjat timp de aproximativ 30-40 de secunde actele, pornind apoi motorul autovehiculului pentru a pleca spre un alt magazin. Se mai reține că în acele momente, potrivit rolii.ro, fără să se stabilească cu exactitate motivul (posibil pentru a discuta cu o persoană pe care o observase apropiindu-se, a pătruns pe carosabil și s-a oprit la câțiva metri în spatele autoutilitarei Mercedes Sprinter, cu spatele către aceasta.

După ce s-a asigurat în oglinzile retrovizoare laterale, dar fără a avea vizibilitate în zona din spate a autoutilitarei întrucât aceasta nu era prevăzută cu geam lunetă, a pus în mișcare autovehiculul cu spatele. După ce a parcurs 9,4 metri cu spatele, autoutilitara a acroșat victima care a căzut pe partea carosabilă.

Un martor, aflat la 15-20 de metri de victimă, a observat autoutilitara ce se apropia din spatele acesteia și a încercat să o avertizeze strigând „Mașina! Mașina!”, însă persoana vătămată, aflată cu fața spre martor, a apucat să se întoarcă doar când autoutilitara era deja la un metru de ea, fiind izbită de aceasta și doborâtă la pământ cu fața în sus.

De asemenea, auzind strigătele martorului, inculpatul a oprit imediat autoutilitara și a coborât de la volan. Victima a fost transportată cu o ambulanță la spital, unde a fost internată cu diagnosticul „politraumatism, traumatism cranio-cerebral cu contuzie cerebrală gravă, comă profundă cu suferință de trunchi cerebral, contuzie toraco-pulmonară”. Deși s-a intervenit operator de urgență, victima a decedat la data de 26.03.2014. Pe 1.02.2017, dosarul a ajuns în instanță, iar la finele lunii ianuarie, inculpatul a fost condamnat de prima instanță. Acum urmează apelul.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
In loc sa bage toate cacaturile in codul rutier mai bine baga obligativitatea instalarii de camere pentru mersul cu spatele sau macar senzori...
3
3
Ce cauta ala pe carosabil prima intrebare
9
0
Nu avea camera video duba cu paine?
1
3

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272