REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ACHITAT în dosarul de LUARE DE MITĂ! Dr. Marius Militaru: 'Vreau doar să îmi văd de meserie!'

ACHITAT în dosarul de LUARE DE MITĂ! Dr. Marius Militaru: 'Vreau doar să îmi văd de meserie!'

Replica API 8 ianuarie 2019 | 00:00 953

Anul 2019 a început cu o veste îmbucurătoare pentru dr. Marius Militaru, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență „Sf. Andrei” Constanța: magistrații Curții de Apel Constanța l-au achitat în dosarul în care a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Decizia instanței este definitivă. Medicul a afirmat pentru „Replica de Constanța” că încă nu a luat o decizie, dacă se va întoarce în instanță împotriva celor care l-au acuzat sau dacă va cere despăgubiri pentru neplăcerile trăite în ultimii patru ani. „Vreau doar să fiu lăsat în pace, să îmi văd de meserie”, a afirmat medicul chirurg cardiovascular.

Magistrații Curții de Apel Constanța au decis, în ședința publică din data de 4 ianuarie a.c., achitarea dr. Marius Militaru și ridicarea sechestrului asigurător dispus în 2014, de Direcția Națională Anticorupție Constanța, cu ocazia începerii cercetării judecătorești. De asemenea, instanța a înlăturat și obligarea medicului la plata a 4000 de lei, reprezentând cheltuieli de judecată, acestea rămând în sarcina statului. Decizia este definitivă.

Reamintim că în luna decembrie 2014, DNA Constanța organiza un flagrant în incinta Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară a Spitalului Județean Constanța, medicul Marius Militaru fiind reclamat că ar fi pretins o mită de 3000 de lei, în schimbul unei intervenții chirurgicale pe cord deschis. La jumătatea lunii decembrie 2014, a fost organizat flagrantul, dar încă de la început situația ridica semne de întrebare, în condițiile în care în plicul respectiv, lăsat de denunțător ar fi trebuit să fie 1.000 de lei și au fost găsiți numai 500 de lei.

Medicul șef Marius Militaru a fost reținut, alături de doi medici anesteziști. Cei doi au semnat acorduri de recunoaștere, astfel că dosarul s-a disjuns, în cazul lor, și au fost condamnați la pedepse cu suspendare. Medicul Marius Militaru a negat, însă, pe tot parcursul procesului, că ar fi pretins vreo sumă de bani.

După aproximativ patru ani, cât a durat procesul, instanța de judecată i-a dat dreptate medicului chirurg.

Acesta a afirmat pentru „Replica de Constanța” că încă nu a luat o decizie dacă urmează să se adreseze instanței de judecată pentru a cere despăgubiri pentru neplăcerile prin care a trecut în ultimii ani. „Este prea din scurt. Acum sunt la spital, la muncă, și tot ce vreau este să fiu lăsat să îmi văd de meseria mea”, a afirmat dr. Militaru.

F.B.

MARIUS MILITARU, șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară, ACHITAT în dosarul de luare de mită!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acum cat AU SALARII nesimtit de mari, desi unii din cei tineri sunt medici afoni in medicina, eu CRED ca ar trebui SA SE CIVILIZE .
0
0
Nici nu are!E un dement
1
1
uitati-va un pic ce chip are, parca zici ca-i macelar, se citeste sadismul pe fata lui, se vede ca nu are mila de nimeni
2
2
Judecatoru imi e pacient, si dator..dar inca nu stie asta
0
0
dar de ce doctorii din Romania cer bani? ei au salariu, nu? spitalul este al lor? este afacerea lor ca sa ceara bani? daca vor bani sa se duca la privat si sa ceara acolo cat face. In Romania serviciile medicale sunt gratuite, doar pe hartie ce-i drept, dar de ce se cere bani? acesti doctori au facut din aceste spitale propriul lor loc de afaceri, vaca lor de muls.Ati depus acel juramant Hipocarat pentru a conditiona actul medicat? unde va sunt indatoririle morale stimati doctori?
15
3
Am avut ocazia sa-i fiu pacient.Da, este arogant si primeste,pot spune chiar cere atentii.Poate ca ce i s-a intamplat a fost o lectie pentru dnul doctor.
10
3
Cunosc f bine situatia. Perfect de acord cu voi !
3
1
Sper ca postacilor rezistenti sa le dea Dumnezeu sansa sa ajunga in situatia in care doar dr Militaru sa le poata salva viata
6
13
A luat spaga porcul iar de acum incolo va fi foarte atent. Pentru a nu mai imparti spaga cu judecatorii muisti ca el!!! Muie dragnea, muie pesede !!!
12
7
Cati dintre comentacii de aici au salvat macar o viata,nu zeci,sute,precum un medic?Ca sa poti face asta, trebuie sa inveti teribil de mult, sa sacrifici viata de familie,sate incarci cu problemele pacientilor.Nu va este macar jena sa comentati?
8
12
Cel mai mare praduitor....sa fie lasat in pace vrea sa si faca meseria!!!!!!sa si faca bani in continuare.IA SPAGI IN CONTINUARE 5000RON STENDU.Nenorocit este un cuvant bland.
17
5
Un jegos, un arogant, un profesionist umflat de titluri pompoase, un spagar mareeeeee. A inceput sa functioneze justitia pe stilul psd.
17
5
LA AMBULANTA CE ABUZURI FACE BADESCU LAURENTIU UCIGASUL FETEI DIN NAVODARI. IN SCHIZOFRENIA LUI TERORIZEAZA ANGAJATII SI SPUNE CA E PSDIST SI FACE CE VREA. FURA BANI AMBULANTEI PRIN CONTRACTE CU PARANDARAT. NENOROCITUL ASTA A OMORIT O FATA DIN NAVODARI. DNA SE AUDE. BADESCULE SA DEA CANCERUL IN FAMILIA TA SCHIZOFRENICULE
11
4
Cu tot reapectul pt DNA Cta , dar aici au fost subnivel...au pus botu la vrajeala unui cioroi fara o zi pe cartea de munca si au terfelit viata unui doctor cu renume!!! Rusiniica!!! Mai uitativa si in ochi omului nu fiti animale!
11
10
Ma-ta-i vaca.
7
10
Tu si cei ca tine nu ar trebui sa mai aiba contact cu oamenii, esti un animal. Rusine ! Justitie de 2 bani
18
6

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272