REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.5° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

ACȚIONARUL de 98 de ani al Oil Terminal continuă să se RĂZBOIASCĂ în INSTANȚĂ cu societatea

ACȚIONARUL de 98 de ani al Oil Terminal continuă să se RĂZBOIASCĂ în INSTANȚĂ cu societatea

Replica API 21 decembrie 2020 | 23:08 9717

Sebastian Valentin Dumitrescu va împlini peste o lună 98 de ani, dar vârsta aproape centenară nu-l face mai puțin activ în afaceri. Bărbatul care deține peste 16% din Oil Terminal SA, una din companiile strategice ale statului român, continuă să se războiască în instanță cu societatea.

Oil Terminal SA a anunțat investitorii că instanța supremă a respins definitiv o cerere de strămutare a unui proces invocată de Sebastian Valentin Dumitrescu, care a atacat o hotărâre a Consiliului de Administrație.

”Societatea Oil Terminal S.A. informează acționarii și investitorii cu privire la faptul că prin Hotărârea din data de 15.12.2020, Înalta Curte de Casație și Justiție a respins cererea formulată de către petentul Dumitrescu Sebastian Valentin privind strămutarea judecății procesului ce formează obiectul dosarului nr. 436/36/2020 (cererea de strămutare formulată de către petentul Dumitrescu Sebastian Valentin a dosarului nr. 3330/118/2020, care are ca obiect cererea de intervenție împotriva înregistrării Hotărârii AGEA nr. 4/12.06.2020)”, a transmis compania.

Sebastian Valentin Dumitrescu atacă cu regularitate în instanță hotărârile conducerii Oil Terminal, una din pretențiile sale recente vizând și schimbarea sistemului de administrare al companiei de la unul unitar la unul dualist.

Dumitrescu va împlini pe 20 ianuarie 2021 vârsta de 98 de ani, misteriosul acționar de la Oil Terminal fiind astfel cel mai bătrân important om de afaceri din România.

Bărbatul care în curând va împlini un secol de viață a atras atenția publică în 2017, când a demarat o campanie furibundă de achiziție de acțiuni la Oil Terminal. În prezent, Sebastian Valentin Dumitrescu deține 16,7346% din acțiunile companiei petroliere constănțene, al doilea mare acționar după statul român, care controlează pachetul majoritar, de 59,6222% din acțiuni, prin Ministerul Economiei.

Vedetă printre brokeri, deși nimeni nu l-a văzut vreodată la față

La cotația la zi a unei acțiuni Oil Terminal, de circa 0,2 lei, Dumitrescu deține acțiuni la una din cele mai importante companii de stat în valoare de aproximativ 19,5 milioane lei.

La cei 98 de ani ai săi, Dumitrescu este o senzație pe bursa din România și o veritabilă vedetă printre brokeri. Bărbatul mai deține acțiuni la SIF-uri, Nuclearelectrica, Romgaz și Transelectrica și joacă la bursă de peste 20 de ani, dar nimeni nu l-a văzut niciodată la față.

Numele său apare pe lista despăgubiţilor Autorităţii Naţionale pentru Restituirea Proprietăţilor (ANRP), iar surse din piață susţin că bărbatul ce va împlini curând un veac deţine mai multe spaţii în centrul Bucureştiului pe care le închiriază pe bani grei.

Andreea POPA

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
au grija la anu nepoteii si de nepotei etnobotanicele si heroina si in rest moralitatea romaneasca este 10 pluss
0
0
Cf legii secret service au voie sa produca bani prin activitati conexe in afara celor primiti de la buget ,pentru plata surselor ce nu sunt trecuti pe statul de solde.Doar nu vreti sa recunoasca ...,... ca au actiuni la OIL.Au trecut si ei un nume acolo.Ce la fabrica de biocide nu a fost la fel?Ca doar n-o sa aibe actiuni la o cismarie,croitorie,ceasornicarie ci acolo unde sunt multi bani!
0
1
Mosul este bunicul sau strabunicul vreunui smecher , este bagat la inaintare , cand moare mosul ala mosteneste averea si devine curat , spalare de bani !
1
0
Psd-ul a legiferat impozitul pe orice venit 4o% ,nu sindicatele.
5
1
smecher de smecher mafiot ! Tare mosul !!! M-i se rupe pula - Victoras Micula !
3
2
Comentatori constanteni. Bai prostilor, voi ati fost in stare la fiecare runda de alegeri sa votati ce e mai prost in oras, si acum stiti si ce e cu bursa? La cacat prostii tarii romanesti ca asta sunteti
12
1
Oameni buni 40 la suta impozit prima de craciun e normal?sindicatul ce zice?
2
1
Chiar asa ?Bosorogul la 100 de ani il mai intereseaza actiuni la bursa ? Asta e mort demult dar nu stie nici el!
6
6
Numai intr-o tara corupta pana in maduva oaselor poti sa jonglezi cu zeci de milioane pe piata,adica la vedere,fara sa te intrebe nimeni cine esti,de unde ai bani,etc,daca se dorea se stia cine este batranul pentru ca omul trebuie sa aiba o adresa si securisti sau politia economica daca vor pot sa il gaseasca pe mos sau asazisul mos,dar nu vor pentru ca astia au doar drepturi cat timp sunt activi si la pensionare nu si obligatii fata de cei care le platesc salariile sau pensiile.
8
2
Nimeni nu l-a vazut niciodata la fata si nu stie cine e fiindca asa se face presa in Romania. De la birou, asteptand sa vina banii promisi de la guwerner pentru serviciile de infierare cu manie proletara a celor care nu respecta carantina sau 'masurile' antiCovid. Principalul vinovat pentru ce se intampla rau in tara asta dupa 89 e presa. Nu politicienii. Fiindca politicienii au ajuns unde sunt cu largul concurs al presei. Fiindca hotiile de tot felul nu au fost dezvaluite fiindca nemernicii respectivi au avut grija sa 'hraneasca' si 'presa'. Ma refer la marile matrapazlacuri nu la gainarii.
7
1
Si nici nu va muri vreodata, pentru ca probabil este o "legenda" a fostilor securisti.
17
1
SI MARMOTA INVELEA CIOCOLATA TOT ASA CUM UN BOSOROG DE 100 DE ANI FACE CARTILE LA O SERPARIE CA OIL TERMINAL
12
0
Altcineva se ascunde in spatele hodorogului,el este sageata!
17
1
Reportera scrie despre om ca "joaca la bursa"! De jucat, se joaca mingea, dansuri populare sau la loto, la bursa se investeste.
9
2
data viitoare sa-l intrebati daca are si BTC.
5
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407