REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
14.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

ACUZAŢII DE VIOLENŢĂ la o grădiniţă din Constanţa. Educatoarea, sancţionată cu AVERTISMENT!

ACUZAŢII DE VIOLENŢĂ la o grădiniţă din Constanţa. Educatoarea, sancţionată cu AVERTISMENT!

Replica API 26 iunie 2018 | 00:00 394

Ancheta desfășurată la Grădinița nr. 14 „Căsuța de turtă dulce”, după ce o mămică a acuzat că una dintre educatoare i-a agresat copilul, s-a încheiat. Cazul a fost analizat în Consiliul de Administrație al unității de învățământ preșcolar, ocazie cu care atât educatoarea cât și părinții și-au expus punctele de vedere. La final, membrii consiliului au decis sancționarea educatoarea cu avertisment. Se impune că aceasta se afla la prima abatere.

Reamintim că inclusiv reprezentanții Avocatului Poporului Constanța s-au sesizat din oficiu în urma celor semnalate de mămica din Constanța, după cum am prezentat într-o ediție anterioară a „Replica de Constanța”, sesizarea vizând posibila încălcare a art. 22 și art. 49 din Constituția României privind dreptul la viață și la integritate fizică și psihică și protecția copiilor și a tinerilor.

Mămica în cauză acuza că una din educatoarele de la grupa unde este înscrisă fetița ei avea un comportament neadecvat, fiind agresivă cu cea mică.

„Sunt un părinte care nu mai suportă. Am fetița la Grădinița „Căsuța de turtă dulce” și avem probleme cu una dintre educatoare. Am sesizat în repetate rânduri conducerea unității de învățământ, eu am sesizat-o verbal, dar sunt alți părinți care au făcut-o și în scris, dar nu s-a luat nicio măsură. Una dintre doamnele educatoare este excepțională, acesta fiind și motivul pentru care nu am retras copilul de aici. Dar celalaltă bate copiii. Și după nici nu știu câte reclamații, doamna director nu a făcut nimic”, ne-a semnalat mămica indignată.

Potrivit acesteia, educatoarea respectivă i-ar fi agresat fetița în mai multe rânduri. „În ianuarie mi-a tras fetița de păr, pentru că nu a vrut să doarmă. În februarie, din același motiv, mi-a bătut-o și a dat-o afară, pe holul grădiniței, în picioarele goale, spunându-i să dea cu mopul și să spele vasele. A stat acolo până a fost luată de o altă angajată și dusă în altă sală. A făcut fata temperatură 40 de grade Celsius, trei zile la rând. Ulterior, din același motiv, că nu a vrut să doarmă, i-a dat o palmă peste mână. Dacă nu vrea un copil să doarmă, așa se reacționează?”, a mai preciat mămica, ce i-a transmis educatoarei și întrebarea: „Dacă copilul tău ar primi educația aceasta de la educatorul său, cum ai reacționa?”.

Menționăm că la aceeași grădiniță comisarii de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Constanța au găsit o serie de nereguli: meniurile pentru cei mici nu erau conforme cu prevederile legale, alimentele nu erau depozite în condiții adecvate, iar pătuțurile și saltele pentru copii nu erau de dimensiunile potrivite. Mai mult, angajații grădinițelor nu ar fi știut să răspundă la o simplă întrebare: „Cât de des sunt spălate lenjeriile?”, răspunsurile alternând între „la săptămână” și „la două săptămâni”.

Florentina BOZÎNTAN

Citește și:

https://www.replicaonline.ro/acuzatii-grave-la-o-gradinita-din-constanta-educatoarea-mi-a-batut-fetita-a-tras-o-de-par-a-scos-o-in-picioarele-goale-pe-hol-358138/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
trebuia sa-i futi una in mecla tutei de in vatatoare sa vada si ea cum e!
3
1

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102