REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.7° Constanța Vin., 10 Mai 2024
Anul XX Nr. 6725
14.7° Constanța Vineri, 10 Mai 2024 Anul XX Nr. 6725
 

Acuzaţii GRAVE la o grădiniţă din Constanţa: ‘Educatoarea mi-a bătut fetiţa, a tras-o de păr, a scos-o în picioarele goale pe hol!’

Acuzaţii GRAVE la o grădiniţă din Constanţa: ‘Educatoarea mi-a bătut fetiţa, a tras-o de păr, a scos-o în picioarele goale pe hol!’

Replica API 12 iunie 2018 | 00:00 2935

Acuzații grave aduse de mămica unui copil înscris la Grădinița „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța. Femeia susține că una dintre educatoare i-a agresat fetița, a tras-o de păr, a scos-o pe hol în picioarele goale „spunându-i să dea cu mopul și să spele vasele”. Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Județean Constanța, care cercetează aspectele sesizate. Am contactat conducerea grădiniței cu privire la acuzațiile aduse, iar punctul de vedere al directoarei Nicoleta Radu a fost categoric: „Nu este nimic adevărat”.

Săptămâna trecută, Grădinița nr. 14 „Căsuța de turtă dulce” din municipiul Constanța a ajuns în atenția inspectorilor de la Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului Constanța, alături de Grădinița nr. 13 „Norocel” și patiseria Gix, aici fiind depistate o serie de nereguli. Pe lângă produsele preparate la temperaturi nepotrivite, ustensile învechite și mizerie, ceea ce atrag atenția comisarii că au descoperit în patiseria unde erau preparate produse pentru cele două grădinițe, în unitățile de învățământ preșcolar au depistat că meniurile pentru cei mici nu erau conforme cu prevederile legale, că alimentele nu erau depozite în condiții adecvate, iar pătuțurile și saltele pentru copii nu erau de dimensiunile potrivite. Mai mult, angajații grădinițelor nu ar fi știut să răspundă la o simplă întrebare: „Cât de des sunt spălate lenjeriile?”, răspunsurile alternând între „la săptămână” și „la două săptămâni”.

Se pare însă că în Grădinița nr. 14 „Căsuța de turtă dulce” problemele sunt mult mai profunde, după cum a sesizat „Replica de Constanța” mămica unuia dintre copiii înscriși.

„Sunt un părinte care nu mai suportă. Am fetița la Grădinița „Căsuța de turtă dulce” și avem probleme cu una dintre educatoare. Am sesizat în repetate rânduri conducerea unității de învățământ, eu am sesizat-o verbal, dar sunt alți părinți care au făcut-o și în scris, dar nu s-a luat nicio măsură. Una dintre doamnele educatoare este excepțională, acesta fiind și motivul pentru care nu am retras copilul de aici. Dar celalaltă bate copiii. Și după nici nu știu câte reclamații, doamna director nu a făcut nimic”, ne-a semnalat mămica indignată.

Potrivit acesteia, educatoarea respectivă i-ar fi agresat fetița în mai multe rânduri. „În ianuarie mi-a tras fetița de păr, pentru că nu a vrut să doarmă. În februarie, din același motiv, mi-a bătut-o și a dat-o afară, pe holul grădiniței, în picioarele goale, spunându-i să dea cu mopul și să spele vasele. A stat acolo până a fost luată de o altă angajată și dusă în altă sală. A făcut fata temperatură 40 de grade Celsius, trei zile la rând. Ulterior, din același motiv, că nu a vrut să doarmă, i-a dat o palmă peste mână. Dacă nu vrea un copil să doarmă, așa se reacționează?”, a mai preciat mămica, ce i-a transmis educatoarei și întrebarea: „Dacă copilul tău ar primi educația aceasta de la educatorul său, cum ai reacționa?”.

Se pare că, după incidentele de la începutul anului, educatoarea s-a aflat o perioadă în concediu medical, revenind de curând în grădiniță.

Pe de altă parte, părintele confirmă că în grădinița respectivă curățenia este problematică. „Nu știu cu ce spală lenjeriile de pe pătuțuri, dar miros îngrozitor”, a afirmat părintele, care a mai adăugat și că, în urmă cu două luni părinții au fost consultați dacă doresc să contribuie cu bani pentru achiziționarea unui complex cu tobogan. „Dar de faptul că trebuie alte saltele nu ni s-a spus nimic. Nici de faptul că trebuie parchet în sala de clasă, fiind singura sală cu linoleum, când în celelalte este parchet”, a mai acuzat mămica.

„Nu este nimic adevărat”

Am contactat conducerea Grădiniței „Căsuța de turtă dulce” pentru a obține un punct de vedere, iar directoarea Nicoleta Radu a fost categorică: „Nu este nimic adevărat, atât am de declarat!”.

Cazul a ajuns în atenția Inspectoratului Școlar Județean Constanța, fiind demarate deja cercetări pentru a se stabili dacă cele semnalate de părintele indignat se confirmă și ce măsuri se impune a fi luate.

Florentina BOZÎNTAN

Vezi şi:

https://www.replicaonline.ro/de-la-dulciuri-gatite-in-conditii-mizere-la-acuzatii-grave-la-adresa-unei-directoare-care-gestioneaza-doua-gradinite-357923/

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Trebuie luata atitudine,batuta educatoarea.Asteptata afara si rupta cu bataia,numai un parinte stie cat se chinuie cu copilul sa-l creasca si sa il poata tine prin gradinite,scoala etc!
6
1
Am citit comentariile anterioare si am ramas uimita de ,,gandirea" unora, care nu cred ca sunt parinti. Nu poti considera needucat sau obraznic un copil care nu vrea sau nu poate dormi la gradinita. Din propria experienta, va sfatuiesc sa luati atitudine nu numai daca copilul dumneavoastra este abuzat in cadrul gradinitei, ci si in cazul in care alti copii sunt in prezenta copilului dumneavoastra. Copilul meu, personal, nu a fost subiectul vre-unui abuz sau vorbe urate, dar a fost marcat de atitudinea invatatoarei fata de alti copii. Aceste evenimente ii afecteaza pe termen lung.
5
0
Draga parinte ...copilul nu vrea sa doarma din diferite motive. Asta indeamna ca e needucat? Tu esti varza si altii care gandesc ca tine.sper sa primiti ceea ce meritati de la viata
5
1
Pai daca intr- o grupa sunt 25 de copii si 2,3 dintre ei nu vor sa doarma nu este logic ca deranjeaza.Unde sunt ,,cei 7 ani de acasa"?De ce nu ne educam noi in primul rand copilul?Nu credeti ca este datoria noastra ? Cadrul didactic ne invata:matematica,geografia,istoria etc,noi parintii macar bunul simt.
1
8
copiii inainte de a fi inscrisi la gradinita ar trebui selectati,cei cu probleme dusi la gradinite speciale,si numai ceilalti sa fie lasati a se inscrie in gradinite normale.Daca e un copil problema,si creeaza probleme,sa suporte si consecintele,caci in societate nu ai numai drepturi,mai ai si obligatii si daca nu le respecti dupa ce ti se spune si cu vorba buna,se pare ca trebuie sa ti se explice cu parul.Rezolvati problema anapoda,educatoarea data afara,copilul problema pastrat acolo pt a crea alte probleme altui cadru didactic
1
7
raspund la replici ....acea educatoare este vinovata in mod clar,copiii din ziua de azi nu pot fi atinsi nici cu o pana darmite cu palma.Inainte de 1989 copiii mancau bataie si pentru nestiinta nu numai pentru obraznicii,vremurile s-au schimbat,si foarte probabil ca acea educatoare a lucrat si inainte de 1989in domeniu.....si cred ca era mai bine sa filmeze cu telefonul obrazniciile acelui copil si sa le faca publice pe youtube, si intrebe pe toata lumea ce trebuie facut in astfel de situatii, caci de lovit nu e voie atunci cand un copil problema aproape ca ti se suie-n cap.
3
4
Dar tu ca mama cat de varza poti sa fii sa -ti duci la gradinita 3 zile la rand cu febra?
4
1
Bravo... acasa aveti pamant pe jos...dormiti pe paturi pe care nu le spalati niciodata ... stati la mana intinsa la ajutoare sociale ....dar va pute la gradinita .
2
4
A zis cineva mai jos ca sunt copii obraznici si ca te scot din minti si ca intr o fractiune de secunda iti pierzi cumpatul si l lovesti . Ce se intampla daca eu ca parinte , imi pierd cumpatul si i fut una la educatoare ? Pai fa retardat o , CINE ITI PERMITE SA DAI IN COPII?
10
4
Este adevarat ca la gradinite se intampla foarte des ca, copii sa fie agresati. E greu sa lucrezi cu copiii si cadrele numai au rabdare cu vorba buna. Daca aveti posibilitatea, incercati sa filmati orice considerati ca va afecteaza copilul, nu ezitati. Eu asa fac. Doar asa putem sa-i linistim pe angajati.
18
2
Ma exprim cu cea mai mare sinceritate:daca aceasta nenorocita de educatoare imi lovea ccopilul,ii taiam mana!
6
6
Daca copilul meu patea asa ceva eu o strangeam de gat!
8
2
@cineva :daca nu poti sa te abtii sa nu lovesti,mai bine te retragi,nu are niciun drept sa loveasca un copil. astfel de "oameni" nu au ce cauta intr-o astfel de institutie. daca sta prost cu nervii,sa mearga la un ospiciu,acolo o va ajuta sigur cineva
12
2
Camerele de luat vederi ce zic ?....
12
0
Este ffff adevarat am avut copilul acolo si o sustin pe mamica respectiva
9
2
Trezeste-te ca-i tragi una copilului tau si nu celui de pe urma caruia iti iei salariul. Daca nu e capabila sa lucreze cu copii, sa se reorienteze profesional, sunt o gramada de profesii in care nu lucrezi cu omul.
18
2
ce nu se intelege este ca copiii sunt foarte neastimparati si la un moment dat iti pierzi rabdarea si te trezesti ca i-ai tras una
5
17
Ba este fff adevaratt!!!!! Doamna director minte cu nerusinare!!!!
13
4

REPLICA

LOTO

6/49
194341463540
5/49
302723465
joker
2345344389