REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Acuzații la adresa unui medic de la Clinica Heka: m-a îmbrâncit, m-a dat afară! Ce spun reprezentanţii spitalului

Acuzații la adresa unui medic de la Clinica Heka: m-a îmbrâncit, m-a dat afară! Ce spun reprezentanţii spitalului

Replica API 27 septembrie 2019 | 00:00 4573

La mai bine de un an de când a fost deschisă clinica privată din Constanța, Heka, au apărut și reclamațiile la adresa colectivului. Joi, 25 septembrie, a avut loc un incident destul de neplăcut în care a fost implicat un pacient în vârstă de 70 de ani. Acesta acuză că fost luat de braț și dat afară din incinta spitalului, după ce a reproșat că a așteptat mai bine de jumătate de oră pentru a i se administra o injecție. În replică, reprezentanții spitalului au relatat că pacientul a devenit recalcitrant pentru că nu se ocupa nimeni de el, în contextul în care nu avea programare, iar medicii erau ocupați cu ceilalți pacienți programați, printre care și un bebeluș.

Un constănțean s-a prezentat, joi dimineață, la Unitatea de primiri urgențe a spitalului Heka, pentru a i se administra un tratament injectabil cu cerebrelosyn și vitamine. După jumătate de oră, spune el, timp în care a fost ignorat, a solicitat medicamentele, hotărât să meargă la altă clinică,însă nu înainte de a cere să vorbească cu cineva din conducere pentru a-i aduce la cunoștință modul în care a fost tratat. Pacientul acuză că a fost îmbrâncit de către un medic și dat afară din spital, fiind chemată și paza. ”Am fost la Heka să fac un tratament. Am așteptat, a venit o fată, m-a dus într un salon, am așteptat iar, a venit altă fată, m-a lăsat și aceea, la un moment dat, după vreo 40 de minute, m-am supărat, le-am spus să-mi restituie medicamentele că vreau să plec. A venit o doctoriță, apoi a venit un alt medic, iar când am reproșat modul în care am fost tratat, a pus mâna pe mine, m-a îmbrâncit și m-a dat afară, a chemat și paza. Le-am spus că am venit să mă trateze, nu să mă dea afară. Sunt în vârstă, am 70 de ani, sunt bolnav, nu pot sări la mine în felul acesta. Nu m-am dus la cerșit”, s-a plâns pacientul.

Directorul medical al spitalului: ”Am calitatea să-mi prioritizez cazul. Nu am făcut nimic rău”

Contactați pentru un punct de vedere, reprezentanții spitalului și-au exprimat poziția cu privire la acest incident. ”Pacientul a spus doar partea care-i convine. S-a prezentat la noi pentru un tratament cred recomandat de altcineva. A stat în recepție câteva minute, personalul era ocupat cu pacienții programați. A început să țipe la asistentul șef al spitalului că are un tratament și că stă de 40 de minute. Pe camere, se poate observa că nu a stat 40 de minute. În momentul în care am intervenit, dânsul țipa în recepție. A vrut un tratament, dar nu avea o rețetă. Eu nu pot să administrez un tratament cu care vine în buzunar, trebuie să văd o recomandare. L-am întrebat de unde are medicamentele, mi-a spus că de pe stradă. A plecat și a revenit în 5 minute pus pe scandal”, a spus directorul medical Cireșica Ungureanu. ”I-am spus că avem pacienți programați, să aștepte să-i vină rândul, dacă nu, să meargă unde este mulțumit. A devenit recalcitrant, le țipa celorlalți pacienți, le psunea că ne batem joc de ei. Îmi băteam joc dacă îi lăsam pe cei programați să aștepte ca să-l preiau pe dânsul cu prioritate, nefiind o prioritate. Am martoră o pacientă de la radiologie. Aveam bebeluș de 3 luni la ecografie. Nu puteam să-l las pe el pentru un pacient din ambulatoriu, cu un tratament, care-mi bate cu pumnul în masă. Am calitatea să-mi prioritizez cazul. Nu am făcut nimic rău, l-am invitat să-și găsească spitalul care-l mulțumește”, a conchis medicul.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce presa nu ne da si numele pacientului?
2
2
inainte sa intrati in sandramaua aia priviti mai intai in parcare sa vedeti ambulantele luate de la cimitirul de masini din germania si dupaia vedeti daca mai vreti sa intrati acolo
3
3
minciuni din partea bosorogului
9
1
de ce nu se poate comenta la spitalul regional ?... sa faci spitalul militar un spital de acum 400 ani regional e o gluma... bine ca nu o sa fie policlinica 2 ... de ce nu scrieti ca guvernul pregateste plasare antene 5G fara acordul proprietarilor ?
3
1
Inainte sa denigrati interesativa mai bine la aceasta clinica tot ce e cu bilet de trimitere nu se plateste nici un banut pe cand la alte clinici din ct cu bilet de trimitere se plateste 50 % aici nu orice eco si CT se plateste la jumate cu bilet de trimitere la Heka nu se plateste nimik si acum ati inceput sa denigrati pt o simpla injectie
14
3
La urgente se fac activitati ce tin de urgente,nu de tratamente. Asta nu inteleg meltenii si cred ca toti medicii sunt obligati sa umble printre pacienti ca sanitarii printre raniti pe front in timpul ostilitatilor. Nu dragi melteni,oamenii care au nevoie urgenta de medic au prioritate,voi care deja aveti un tratament prescris,puteti apela si la medical de familie sa trimita o asistenta sa va injecteze in cur sau sa mergeti personal sa fiti injectati,prostilor!
13
2
Am fost martor acolo in sala de astwptari si nici nu a stat 10 min si a inceput sa faca scandal , in primu rand tre sa respecti progamu si oamenii la rand , sunt o gramada d pacienti care nu au bunu simt
13
5
articol cu dedicatie pt ca nu au dat spaga la replica.. de aceea au lasat loc la comentarii.. la articolul cu Mezei pt ca a fost comandat contracost nu au lasat comentarii
17
2
Gest de normalitate al spitalului Heka. Nu ai programare, astepti pana iti vine randul fara sa comentezi. Te grabesti? Te duci la spitalul de stat si faci scandal acolo.
16
5
Nu exsta un oficiu pentru protectia pacientilor, pe modelul OPC?Va dati seama daca nu au fost in stare sa rezolve civilizat o injectie ce servicii medicale profesioniste ofera.Bisnitareala.Sat fara ciini in Romania.Am ajuns sa fim umiliti in propria tara.
6
12
Eu am fost futut in cur pe hol de un medic.
1
6
a Ciresicai, se putea sa nu-ti dai tu in petec.
3
3
Nu sunt medic, nu pot face comentarii despre un act medical sau despre profesionalismul si experienta unui doctor. Consider ca o injectie , nu este o urgenta medicala, iar domnul, caruia ii respect varsta si i doresc multa sanatate, a fost putin cam nervos. In calitate de pacient a pasit si eu pragul Spitalului Heka, la endocrinologie, la neurologie, dar si la Dna Doctor Ungureanu, in mai multe randuri. M-a uimit rabdarea domniei sale, explicatiile si sfaturile date, comunicarea si apropierea de pacient, lucru mai rar in zilele noastre.
12
4
Asta-i clinica medicala ?---il lasa pe om 40 de minute sa astepte bupa care il intreab de sanatate ! ---halal medici de doi bani !----Doar bani viseasa toti ---niste hapsini in frunte cu conducerea clinicii
10
10
La Heka, am patit-o si eu cu anagajatii care au comportament neadecvat, pe alocuri de mahala.
15
6
toti boschetarii si tiganii care nudau un leu la asigurari sociale aglomereaza urgentele,ptr mocangeala. Daca dupa injectiile alea prostanul crapa,cine dadea cu subsemnatul la politie?
22
3
Sa faca scandal. La fel ca la UPU, la spitalul judetean, vin tot felul de pseudo urgente care "au drepturi", eventual gratuit pt ca au o anumita varsta. Trebuia sa se duca la medicul de familie - dar acolo doar cu programare....
13
5
E de tot rasul spitalul acesta! Pretind ca au urgenta insa de la ora 22 se inchide urgenta! Cand va faceti reclama peste tot specificati ca este Sectie de Urgenta cu program 8 -22! In viziunea lor noaptea oamenii dorm ,nu pot pati nimic!Asa o fi in Egipt se unde este patronul! Ii dau dreptate pacientului de 70 de ani! Dna Ciresica l a intrebat de unde are trat? De la alt medic! Vroia sa l consulte si ea sa i ia banu? Si omul.venise la Urgenta!La HEKA in Urgenta sunt pacienti programati?
28
4
Ce rusine! Heka nu are personal calificat sa faca injectii. Prefera sa goneasca pacientii.
25
12

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272