REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
16.2° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Adrian Năstase deplânge situația României: țara a ajuns o haltă pentru tineri!

Adrian Năstase deplânge situația României: țara a ajuns o haltă pentru tineri!

Replica API 11 august 2021 | 18:38 1000

Fostul premier Adrian Năstase susține că, în prezent, România a devenit doar o haltă pentru cei tineri, asta în lipsa unui proiect național, care să angreneze toate forțele într-o direcție. Năstase arată faptul că românii, în locul unui proiect de țară primesc doar dispute politice sterile.

Adrian Năstase

”În anii ’90, dar și în primul deceniu al acestui secol, proiectele naționale majore ale românilor au vizat, în principal, eliminarea vizelor pentru Occident, aderarea la Nato și aderarea la Uniunea Europeană. Proiecte importante care erau legate de multiple programe sociale și economice sau de asigurare a securității naționale.

În ultimii 10-15 ani, principalul proiect a fost lupta anti-corupție, sprijinită din interior (pentru rațiuni politice) și din afară (pentru rațiuni politice și economice). Rezultatul – efecte negative majore asupra capitalului național și a anvergurii liderilor politici din țară. Este acum percepția românilor despre corupție mai scăzută decât, spre exemplu, în 2004? Ne putem uită pe sondaje.

Trăim situații umilitoare – MCV-ul (pentru fezandare politică și economică), neacceptarea în Spațiul Shengen ( cu efecte economice importante), neacceptarea în programul wisa waiver. Recent, Croația a obținut acces de călătorie pentru cetățenii săi fără viza în SUA în timp ce „partenerul strategic” al SUA care a participat timp de 10 ani în teatre de război alături de americani primește doar sfaturi. Adică, e pe drumul cel bun dar să mai facă eforturi.

Olimpiada de la Tokyo ne-a oferit un bun prilej pentru concluzii noi. Este tot mai evident, sportul în România nu este susținut prin programe și finanțări naționale. Locul 47 este umilitor. Românilor li se oferă, mai curând, jocuri de noroc și „beturi”.Din păcate, același lucru este valabil și pentru cultură.

În aceste condiții, observăm că proiectul național cel mai susținut, în prezent, mai ales pentru tineri, îl reprezintă Distracția. Carpe diem. Muzică house, eventual combinată cu droguri. România reprezintă pentru mulți dintre ei doar o stație înainte de a pleca în Occident- pentru studii sau la muncă. Se mai întorc pentru reparații stomatologice sau să-și mai vadă părinții de sărbători.

De ce? Pentru că liderii români de acum sunt incapabili să le ofere un proiect care să-i însuflețească, să genereze solidaritate sau patriotism (ați văzut reacțiile câștigătorilor de la Tokyo?).

Ce facem că să-i aducem înapoi în țară? Din păcate, le oferim stupide dispute politice, modele penibile de lideri, perspective economice nesemnificative – ceea ce nu ajută.”, scrie Adrian Năstase, pe blogul personal, scrie stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
a instaurat regula para-ndaratului ?
3
0
Cat tupeu ai PUSCARIASULE, penalule, hotule !! Inca mai apari, vrei si pensie NESIMTITA ?!
6
1
Cred si eu mai are oua sa vorbeasca cand el ai psd au diatrus tot si ne au gonit din tara....un nenorocit...
5
3
Nu pot sa cred ce tupeu are sa mai vorbeasca despre asta!
5
1
din cauza ta, vanzatorule de tara
8
1
Pai cine a vandut rezervele de petrol?
11
1
ba pirnaiasule,cine a fgarit oamenii destepti din tara de a ramas gipsanii,nu voi,pesedeii?mirletule!
6
1
Bai dobitocule si tu ai participat la transformarea tarii in halta. mars de aici!
14
1
cine deplange? Adrian Nascase? Ala care si-a luat toate casele alea din salariul cinstit de bugetar?
13
2
...... asta a dat tot la Straini si acum cica deplange..... Footote in gura de nenorocit
14
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272