REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Adrian Năstase, despre Florin Roman: 'Cei care votează asemenea personaje nu au oare nicio vină?'

Adrian Năstase, despre Florin Roman: 'Cei care votează asemenea personaje nu au oare nicio vină?'

Replica API 17 decembrie 2021 | 00:13 1187

Fostul premier Adrian Năstase spune că episodul demisiei lui Florin Roman din Guvern este anecdotic pentru a ilustra cum „profesorii de morală” din politică ascund informații jenante despre propria persoană.

Adrian Năstase

„De treizeci de ani, privesc, „cu admirație”, apariția și dispariția, meteorică, a profesorilor de morală în politică românească. Personaje care dau, cu emfază, lecții de moralitate și despre care afli, ulterior, amănunte jenante. Unii dintre ei ajung, împinși de la spate în zona politică, alții au avut/au ambiții politice nesusținute de experientă sau competentă. Rezultatul este cel pe care îl vedem/trăim astăzi. O tară poate fi distrusă – spunea Titulescu – nu doar prin trădare ci și prin incompetentă. Incompetența este însă dublată, din păcate, de o atitudine publică de intolerantă, incapabilă să accepte că nimeni nu este perfect dar că membrii unei comunități trebuie încurajați să facă eforturi în interesul Cetății. După puterile fiecăruia”, a scris Năstase pe blogul său.

„Exemplul lui Florin Român este definitoriu. Vi-l amintiți urlând pe culoarele Parlamentului, în greva foamei pentru câteva ore, cărându-și rucsacul pe la diferite ședințe din parlament, ținându-se de microfon când era cărat cu scaunul de la conducerea unei reuniuni parlamentare? Era simbolul „valorilor și principiilor”. Și iată descoperim că profesorul de morală „era gol”. Se spune că nu prea absolvise o facultate și că-și cam plagiase lucrarea de masterat. Ajunsese ministrul cercetării și digitalizării. Acum și-a dat demisia”, adaugă fostul premier.

„Îmi pun însă o întrebare – cei care votează asemenea personaje (sunt și altele care în aceste zile ocupă ecranele televizoarelor) nu au oare nicio vină? Formulă „alegătorii au întotdeauna dreptate” mi-a ridicat, adesea, un semn de întrebare”, a conchis Adrian Năstase.

Scandalurile s-au ținut lanț de Florin Roman. Pe lângă faptul că a spus că a scris o carte, care nu există, acesta e acuzat că ar fi plagiat lucrarea de masterat. De asemenea, Florin Roman și-a trecut în CV faptul că a absolvit cursurile de licență ale Universității „Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, dar rectorul UBB susține că acesta nu a fost student în cadrul instituției.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ai prins glas Bombo,ai iesit iarasi in public sa iti mai iei cateva injuraturi si suturi in cwr.
2
0
si-a terminat de numarat oua ?
3
1
Pai,de unde sa stim noi alegatorii ca in CV trec toate minciunile
4
1
hotelu conti de la tm vindut cu trei sute k spaga un milion,aro vindut cu treisute k spaga un milion plus cit fier vechi a ciordit din tara dus la constanta direct in port,mai continui.
4
1
Stai ascuns PENALULE, hotule, ingratule......
6
2
Penalule, nu mai ai oua de numarat
8
5
Domnule Nastase...totusi de unde averea fabuloasa
6
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272