REPLICA ONLINE CONSTANTA

19.4° Constanța Lun., 6 Mai 2024
Anul XX Nr. 6721
19.4° Constanța Luni, 6 Mai 2024 Anul XX Nr. 6721
 

Adrian Năstase: 'Genial. Grațiere prin prescrierea faptelor!'

Adrian Năstase: 'Genial. Grațiere prin prescrierea faptelor!'

Cristina BĂRBUCEANU 25 decembrie 2022 | 00:00 1512

Multe din dosarele importante, din ultima vreme, s-au încheiat prin constatarea prescrierii faptelor, susține Adrian Năstase.

„Vă amintiti „Mica reformă în justiție”, realizată de Cătălin Predoiu in 2010? Ea proclama „celeritatea” în derularea proceselor. Era nevoie de ea pentru că procurorii și judecătorii nu înțeleseseră nevoia condamnării mele urgente. În plus, pentru că nu citiseră suficient de atent Constituția în legătură cu responsabilitatea ministerială, au trebuit sa ia procesul „Trofeul calității” de la capăt, audiind din nou 971 de martori! În aceste condiții, recursul trebuia să se desfășoare în condiții de „celeritate”. De obicei, termenele la ICCJ se dau din lună în lună. În cazul meu, termenele au fost de 2-3 pe săptămână! Și cu toate astea, prescrierea faptelor se realiza (2004-2012). Tot Livia Stanciu a rezolvat situația – a decis că perioada cât dosarul a stat la CCR nu intră în calculul prescripției. Acum e altfel.

Nu are rost să vă incarc cu povești vechi, nici măcar în legătură cu proiectele de grațiere pentru care unii își rupeau hainele de pe ei în stradă. Soluția de acum este mai elegantă și mai eficientă. Dosarul este lăsat în frigider o perioadă corespunzătoare, se împlinește termenul de prescripție și apare, eventual, pe undeva, o mică notiță despre dosarul respectiv. În felul ăsta, se realizează, selectiv, obiectivul dorit și nici nu se mai enervează ONG-urile Monicăi Macovei (se va intâmpla oare la fel și cu dosarul motociclistului?)”, scrie Adrian Năstase pe blogul personal, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
era bine daca reuseai sa nu ajungi acolo, la mina lor. erai si esti, un prim-ministru educat! pacat!
0
0
HOTULE -ai furat de ai rupt
2
1
m**e lata asta se arde in part! Numai asta ii place.
2
1
pirnaiasule,Kovesi e pe urmele tale si a banilor furati!sa nu dormi bine noaptea sau,si mai bine,sa crapi dreq odata de ttigan!
5
2
Nastase stie adevarul dar evita sa-l spuna pentru ca vrea sa se razbune pe facebook pe fostii dusmani; este jalnic, nu mai intereseaza pe nimeni parerile lui; reamintesc ca parlamentul ar fi trebuit sa voteze o mica modificare la codul penal ceruta de ccr ca sa evite prescriptia si nu a facut-o exact pentru a se ajunge aici : inchiderea a mii de dosare in baza prescriptiei; cu siguranta decizia de a nu se face modificarea ceruta de ccr a apartinut sefilor marilor partidelor politice de la acea vreme - cupola asta mafiota care a decis si decide totul in tara asta
5
0
pirnaiasule,tu si ceilalti hoti,udreaetc,trebuiati torturati ca in evul mediu ca sa spuneti unde sint banii.dar cum impartiti praduielile cu secu,acum ne dati lectii de moralitate,hotilor!
9
0
go fuck yourself, thief
7
0
Ba, tupeistule, ai facut o gramade de magarii si ai primit o condamnare blanda cand tu ai dat ok la cele mai mai furturi din subminarea economiei nationale!
11
1
Stai și te minunezi la cât tupeu au jigodiile astea, mă lepră stai dracu în banca ta și nu o mai fa pe inocentul, să zici mersi că teau condamnat pentru trofeul calității, că dacă tear fi condamnat pentru privatizarea Petrom, rafinăria Midia, Enel, și multe altele, normal ai fi putrezit în închisoare, scursuri ce sunteți cu toții.
12
1
sa te sinucid hotule ordinar. De mult erai oale si ulcele !!! Mwie hotule !!!
9
3
Mai inpuscatule tu trebuia sa stai pe viata cat ai furat,mare tupeu mai ai,ai ratat sa te inpusti in gat dar nu tea-au ratat calegii de camera sa te inpuste -n cwr
12
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212