REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
9.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

Recuperatorii de la Credit Expres hărţuiesc și amenință cu executarea un constănțean pentru...100 de lei!

Recuperatorii de la Credit Expres hărţuiesc și amenință cu executarea un constănțean pentru...100 de lei!

M.G. 6 mai 2024 | 00:00 7466

Odată cu creșterea ratei inflației, coroborată cu alte probleme financiare cu care ne confruntăm atât din punct de vedere economic, a crescut, în ultimii ani, și numărul împrumuturilor la bănci și, implicit, volumul dobânzilor. Creșterea numărului împrumuturilor a condus, în mod inevitabil, și la creșterea numărului persoanelor aflate în imposibilitate de plată a ratelor, ajungând să fie executați silit. Aici intră în joc firmele de recuperări creanțe care, de cele mai multe ori, ajung să agaseze datornicii cu telefoane. De exemplu, un constănțean este ”bombardat” cu telefoane zilnic, și notificări prin poștă, pentru o datorie de... 100 de lei.

Recuperatorii de la Credit Expres hartuiesc si ameninta cu executarea un constantean pentru...100 de lei!

Oricare dintre noi are cel puțin o cunoștință care a avut de-a face cu astfel de entități. Numai că, și aceste organisme, al căror singur scop este acela de a stoarce bani de la datornici, unele acționează legal, în conformitate cu prevederile legale, altele recurg la șantaj, abuzuri și hărțuire. Vizați sunt oameni simpli, care au întârziat cu plata unor rate sau leasingul la mașină, ori cu factura la telefonie. Credit Express Financial Services este unul dintre recuperatorii la care facem referire, care a mandatat SVEA Ekonomi Cyprus LTD să recupereze de la un fost client al Telefon suma de ... 125 de lei.  Recuperatorii trimit clientului constant înștiințări de plată, continuând cu apelurile telefonice insistente zilnice. Prin urmare societatea Credit express transmite scrisori prin intermediul cărora specifică faptul că, dacă nu își va respecta angajamentul de plată, se va aplica o procedură de obținere a titlului executoriu împotriva celui care i-a fost adresată înștiințarea, subliniind și faptul că se poate ajunge la executarea silită.

Recuperatorii de la Credit Expres hartuiesc si ameninta cu executarea un constantean pentru...100 de lei!

Ce spune clientul?

Fostul client al Telekom, companie preluată de Orange, a declarat că “Am primit o înștiințare acum câteva zile în care s-a specificat că sunt obligat să achit o sumă totală de 125 de lei,. Până la acea scrisoare, am fost bombardat cu telefoane zilnic și somații. Contractul cu Telekom a fost încheiat acum foarte mulți ani, și reziliat...  Am achitat tot. Mi se pare strigător la cer cum insistă să răspund la apeluri abuziv de multe, în condițiile în care datoria, practic nu ar fi trebui să existe. Nu mai suport”

Iritarea clientului cu privire la situația la care a fost supus, apoi frustrarea sesizată odată cu primirea obligației de plată și dar a numărului ridicat de apeluri, este un fenomen care, din păcate, a luat amploare în ultimii ani. Sunt cazuri în acre oamenii au rămas fără bunuri din pricina recuperatorilor. Mulți, însă, și-au făcut dreptate în instanță. Este singura soluție pentru a  scăpa de așa zișii recuperatorii transformați în... cămătari.

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La așa zișii cămătari legali sau ilegali ar trebui pus mana pe o rangă și a le da bani ptr că nici legea nu e lege scurt și la obiect.
0
0
Isărescu trebuie să dispară de la BNR. El este ce-l ce a distrus și distruge r*mânia! El este ciuma și holera țări! Slugile lui, sânt restul până la cetățeanul simplu. Așa că sânt mulțiiiiiiiiiii!
0
0
Exista og 15/ 2024.cititi o
1
1
Și uite asa se încarcă munca celor din justiție pe degeaba... Ajungi in instanta sa se constate prescriptia In primul rand as amenda aceste firme care abuziv trimit formulare pe fapte prescrise La fel as amenda executorii (care ptr un ban în plus), preiau ptr executare datoriile prescrise de la aceste firme (un executor ar trebui sa știe prescriptia faptei)
0
1
Este o situație similară la mine. Am terminat contractul cu Orange anul trecut în octombrie. Au mai facturat și în lunile următoare inclusiv în ianuarie anul acesta. Am plătit considerând că vor vedea plata făcută în plus și vor returna sumele. Acum îmi facturează lunar cate 1,8 lei și în plus mai este o factură de 32 lei pentru care sunt somat insistent sa fac plata. Aceste facturi nu îmi sunt comunicate. Am transmis refuzul pentru plata, dar continuă.
0
0
Sa le iau rasa si toti copii in p**a si toata familia la acesti executorii ca manca pana crapa sa ma pis pe mortii lor care a fost initiatorul legii
1
0
Statul este partasul acestor camatarii ! STATUL ROMAN a infiintat aceasta forma de camatarie cu acte in detrimentul poporului Roman si n favoarea firmelor straine--- Bravo Romania.
2
0
statul roman sa protejeze cetateanul imprumutat. sa poata si el sa se imprumute ca statul roman, sa ajunga si el sclav, sa fie in rind cu lumea.
4
0
Sa le dam m**e
6
0
Orange o companie pusa pe jspca ca re nu isi respecta clientii! Si asta pentru ca STATUL nu are Autoritati care sa protejezi cetateanul Romania stat in disolutie
15
1

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468