REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.5° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
16.5° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Adrian Năstase, profeții pentru 2023: Oculta mondială ar pregăti un nou virus letal

Adrian Năstase, profeții pentru 2023: Oculta mondială ar pregăti un nou virus letal

A.F. 31 decembrie 2022 | 00:00 2272

Fostul premier al României și fost lider al PSD, Adrian Năstase, profețește că anul 2023 va fi unul greu. Năstase spune că scepticismul față de UE se va accentua, criza economică se va adânci, iar inflația va fi și ea greu de gestionat. Bomba dată de Năstase vine însă pe linie de sănătate. Fostul premier spune că în prezent s-ar lucra la un nou virus letal.

Adrian Năstase

"În primul rând cred anul viitor vom trăi într-o spirală accentuată a tensiunilor și conflictelor internaționale. Conflictul din Ucraina nu se va încheia prea rapid. El este un nou poligon de încercare pentru relațiile dintre marile puteri. Practic, după mai bine de 100 de ani de la destrămarea, după Primul război mondial, a celor trei mari imperii – țarist, otoman și austro-ungar, observăm redeșteptarea unor tendințe expansioniste din partea celor trei – Rusia (în estul Europei), Turcia ( în Marea Neagră și în statele turcofone ale URSS) și Austria (încercând ajungă din nou la Marea Adriatică, prin Croația.`). Din păcate, România este, încă o dată, la încrucișarea acestor noi linii strategice. În plus, se conturează tot mai puternic, transformarea competiției americano-chineze în adversitate și conflict potențial. Rusia deocamdatăsângerează” din cauza războiului din Ucraina dar își va păstra valoarea de întrebuințare datorită resurselor sale naturale imense. Tensiunile dintre marile puteri dar și motive specifice, în diferite zone ale lumii, vor putea duce, din nou la așa numitele “războaie locale”, desfășurate prin proxy, prin intermediari.

Problemele de aflux de populație spre zonele mai bogate ale lumii se vor acutiza, atât din motive de involuție economică în special în zone din Africa (unde sunt țări falimentare sau aproape de faliment – Zimbabwe sau Nigeria, de exemplu). Oricum, se preconizează o scădere a creșterii economice globale de la 6% i n 2021 la 2,7% în 2023 și o creștere a inflației la nivel global, de la 4,7% în 2021 la 8,8% în 2022 cu o eventuală scădere în anul viitor. Este evident sărăcia s-a accentuat în multe regiuni. Spre exemplu, nivelul sărăciei extreme a crescut în Africa de la 19% în 2014 la 26% în 2021/2022. La aceste involuții economice se adaugă și felul “nefericit” în care s-au încheiat unele conflicte (în Irak, Siria, Lybia, Afganistan, etc) sau unele revoluții “colorate”. Marile puteri au o anumită responsabilitate pentru ceea ce înseamnă acum rundele succesive de migrații spre Occident.

Se vor accentua și alte crize. Criză energetică, spre exemplu. Bătălia pentru petrol lasă deoparte democrația. Mantrademocrației” nu mai este interesantă atunci când este vorba de petrolul Arabiei Saudite sau al Venezuelei. Vestea înțelegerii dintre putere și opoziția din Venezuela “a căzut ca un trăsnet”. Maduro începe fie frecventabil în condițiile în care în urmă acestui acord, Chevron își reia activitățile petroliere în Venezuela.

Crizele din domeniul sănătății încep aibă un caracter strategic (covid, dar și influență în domeniul alimentar a gripei aviare). În plus, se pare reîncep cercetări pentru diverși viruși sau substanțe chimice, neurologice cu efecte letale în masă. Violente acuzațiile Rusiei conform cărora americanii subvenționau diverse laboratoare de cercetare de acest gen în vecinătatea noastră, în Ucraina. Probabil sunt acuzații fără temei…

În timp ce puterea de cumpărare va scădea în lumea occidentală iar în țări din Asia, Africa, America latină sărăcia se va accentua, starea de conflict general va duce la profituri imense pentru industria de armament din unele țări. S-a propus chiar țările NATO `-și ridice contribuția pentru înarmare la 3% din PIB.

În paralel, țări care și-au realizat obiectivele din epoca industrială vor finanța în continuare ONG-uri care paralizeze obiective din domeniile energetice, siderurgice etc din țări în tranziție. Anul 2023 va fi un an electoral în unele țări europene și pre-electoral în altele (inclusiv în România, SUA și state din Europa). Din aceste motive, funcționalitatea UE va fi afectată, sentimentele euro-sceptice vor crește, solidaritatea față de teme importante va fi știrbită iar fisurile instituționale vor fi tot mai puternice. ONU ne va oferi, în continuare, discursuri bine scrise. Așa încât, la aceste sărbători de sfârșit de an, putem fi optimiști: “Se poate și mai rău!”, scrie Adrian Năstase pe blogul său, potrivit stiripesurse.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Matusa TAMARA ce zice si celelalte lacuri, hoteluri, pensiuni etc.. CE POT FACE. OMW , FREGATELELE ce zic?? sau sunt necuvantatoare????? Mai trage un glont pe langa , ca esti expert. Micul TITULESCU ce mai face ?? sau isi da cu madam usturoi ca este experta in economie polititica impreuna cu CATU si fii, mari afaceristi pe litoral.
2
1
Ce tupeu are mascariciul asta sa mai dea interviuri. Un rasuflat care e un mare zero! Opreste-te ca esti ridicol!
3
0
Ba Năstase patrupwli negre din Nigeria pt ciorba ta de fasole ți.ajung ? Marsh la coteț alupigus obraznic ce ești prezicătorul pwllii ghicitorul in smecma siktir
4
2
ba replica,ce tot bagati un seama pirnaiasii tradatori de tara,agenti rusi,ca asta???orice pprost hot isi da cu parerea despre orice,nastase,manivela,alti borfasi?cind a vindut petrolul romaniei cum era?dar rafinariile?dar industria metalirgica?dar,dar? uite,sa ne spuna cum ridica trusca milioanele de dolari spaga,asta sa ne spuna.dar ultimele spagi ridicate de sofer cind el era deja la pirnaie,cum a rezolvat asta?
7
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272