Adrian Roşu, CONDAMNAT definitiv în dosarul Vectra, a depus CONTESTAȚIE la EXECUTARE
Adrian Roşu, CONDAMNAT definitiv în dosarul Vectra, a depus CONTESTAȚIE la EXECUTARE
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestAdrian Roşu, unul dintre cei implicaţi în dosarul Vectra, a fost condamnat definitiv, pe 22 ianuarie 2021,la 5 ani de închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de grup infracţional organizat, după ce a scăpat de acuzațiile de înșelăciune, ca urmare a intervenirii prescripției faptelor. Adrian Roşu a contestat această decizie, fiind vorba de o contestație la executare de a fost depusă la Curtea de Apel Constanţa, în data de 12 martie 2021. Termenul a fost fixat pentru data de 23.03.2021.
Ce este dosarul Vectra
Roşu Adrian, Moise Gabriel şi Moldoveanu Cosmin, în calitate de persoane fizice ori de reprezentanţi ai SC Vectra Imobiliare SRL, SC Vectra Construct SRL şi SC City Invest SRL, au indus în eroare 189 de persoane, în perioada 13 februarie 2007 - 28 martie 2009, angajându-se ca, în calitate de dezvoltatori imobiliari, să construiască apartamente într-un număr de 16 vile situate în municipiul Constanţa. Părţile vătămate au fost prejudiciate cu sumele totale de 5.586.828 euro şi 282.500 lei.
Cum acţionau
Potrivit procurorilor, părţile vătămate au achitat preţul integral al apartamentelor în avans (spre exemplu, sume între 20.000 şi 46.000 euro pentru un apartament) şi au fost menţinute în eroare şi după încheierea contractelor de execuţie - construire întrucât imobilele nu au fost edificate deloc sau au fost construite doar parţial. La momentul încheierii contractelor, părţile vătămate nu au cunoscut împrejurarea că o parte din terenurile pe care urmau să se construiască imobilele erau ipotecate în favoarea unor unităţi bancare pentru garantarea unor credite obţinute sau că nu aparţineau firmelor din Grupul Vectra ori dezvoltatorilor persoane fizice, ci unor terţi. De asemenea, banii încasaţi ca urmare a încheierii acestor contracte nu au fost folosiţi pentru edificarea imobilelor, ci în scop personal sau folosiţi la alte proiecte imobiliare. În plus, inculpaţii s-au implicat şi în intrarea în insolvenţă a firmelor din grupul Vectra şi au continuat să facă promisiuni nefondate părţilor vătămate, astfel că acestea au renunţat să uzeze de mijloacele prevăzute în legea civilă pentru recuperarea pagubelor create.
Citeşte şi Dosarul VECTRA a ajuns la FINAL: CONDAMNĂRI cu EXECUTARE!
Virgil STOIAN
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News