REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
13.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Pro România, la Constanța pentru a vorbi despre europarlamentare

Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Pro România, la Constanța pentru a vorbi despre europarlamentare

Replica API 30 martie 2019 | 00:09 322

Pro România a susținut vineri, 29 martie, o conferință de presă prin intermediul căreia a anunțat strategia pentru alegerile europarlamentare. Totodată, în cadrul conferinței, a fost anunțată și lista cu candidații la Parlamentul European. Prima poziție este ocupată de fostul premier al României în perioada 2012-2015, Victor Ponta, urmat de Corina Crețu, comisar european pe dezvoltare regională, Mihai Tudose, fost premier în 2017, Iurie Leancă, fost premier al Republice Moldova, Geanina Puşcaşu, fost consilier de stat, Gabriela Podaşcă, deputat, Cristian Cosmin, director în cadrul Universității de Medicină Veterinară, Ioana Petrescu, fost ministru, Mihai Sturzu, fost candidat independent la Primăria Brașov în 2016, şi Ionela Danciu, consilier local Aiud.

Adrian Țuțuianu, vicepreședintele Pro România, s-a aflat pentru prima oară la Constanța în această calitate. A venit pentru o discuție cu structurile asociative ale militarilor din sistemul de apărare, ordine publică și securitate națională, pe teme care sunt de interes pentru rezerviști și în retragere. ”Astăzi, 29 martie, se împlinesc 15 ani de când, la Washington, fostul prim ministru Adrian Năstase, a depus instrumentele de aderare a României la NATO, proces început imediat după evenimentele din 1989. Trebuie să aducem mulțumirile noastre tuturor celor care au făcut posibilă aderarea la NATO, trebuie să mulțumim tuturor militarilor care au făcut eforturi pentru ca România să fie primită în acest organism, să ne manifestăm respectul pentru militarii de toate gradele, inclusiv recunoștința noastră pentru cei care au murit în teatrele de operații, pentru ca acest obiectiv să fie realizat”,a declarat Adrian Țuțuianu. Acesta a anunțat că numărul de semnături strânse de PRO România oferă încredere formațiunii politice în vederea realizării obiectivului propus. ”Există deschidere pentru PRO România, numărul de semnături ne dă încredere că putem să ne realizăm obiectivul pe care ni l-am propus. Victor Ponta a spus că trebuie să ne validăm ca partid politic cu 5%, eu sunt ceva mai ambițios, cred că trebuie să ne propunem 8-10%, adică 3 europarlamentari, ceea ce ar însemna un punct de pornire excelent pentru anul 2019, vorbesc de prezidențiale și pentru 2020 unde suntem foarte interesați. Sunt mai multe programe de înzestrare a Armatei care sunt blocate, suspendate sau nici măcar începute, deși ele erau în linie dreaptă. Obiectivul politic acceptat de toată lumea este ca 2% din PIB să fie destinat Apărării, în execuție, guvernele din 2017 – 2018, nu au realizat aceste obligații. În 2017, a fost 1,7% în execuție, 2018 tot pe aici, în felul acesta domnul Dragnea și camarila de la guvernare au reglat deficitul bugetar, 0,3% fiind foarte important. 3.000 de camioane care trebuie achiziționate, programul este bocat! Transportorul blindat, trebuia făcut la Moreni, anul acesta trebuia pornit prototipul pentru producție de serie – blocat, nici măcar nu s-a realizat o înțelegere cu firma germană Rheinmetall. Programul de dotare cu pușcă de asalt – blocat! Am văzut acum pe domnul Bădălău că au ales să producă o armă Beretta, deocamdată suntem la stadiul de declarații. Apoi, dacă ne ducem la programul cu bateriile de coastă – blocat!”, a spus Țuțuianu.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Goniti oligofrenu de dobre sa isi ia calmantele
0
0
PRO astia sunt partid-anexa ca si ALDE sau UDMR, vor completa unde trebuie pentru un osisor de la altii mai mari.
0
0
Poate pleaca si tutuianu 2 la ei
1
0
Banias mai face rambursari fictive de tva cu utilaje supraevaluate ? Partenerii sai sunt la inchisoare el e membru de vaza la voi in partid. Sa va fie rusine ca va permiteti sa va prezentati cu toti derbedeii
4
0
De-al nostru mache Tutuianu
3
3
Sunteti laba moarta -tot mafie PSD
3
3
Daca obtineti un mandat de europarlamentar,sa ziceti mersi!Cu Ponta,Tudose,Ioana Petrescu in partid,deja mi-am facut o parere despre voi!Nu o mai tineti minte pe Ioana Petrescu,fost ministru al finantelor si povestile ei cu batranica si funiile de usturoi?Partidul asta e tot un fel de PSD,vor doar sa stea la masa bogatilor si sa fie luati in calcul la impartirea functiilor si a banilor!
7
1
Nulitati si tradatori in acest asa zis partid!
14
1
si a fost cineva in sala sa asculte ?
17
4
Prosteala cu pontanacu..are multi de hranit in spatele sau....
19
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272