REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
12.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Adunare Generală Extraordinară pentru deblocarea situaţiei juridice a Federaţiei Române de Tenis. Tenisul ar putea rămâne și anul acesta fără bani de la stat

Adunare Generală Extraordinară pentru deblocarea situaţiei juridice a Federaţiei Române de Tenis. Tenisul ar putea rămâne și anul acesta fără bani de la stat

Replica API 28 martie 2019 | 00:00 429

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, că la 12 aprilie va avea loc o Adunare Generală Extraordinară pentru deblocarea situaţiei juridice a FRT, instituţie care riscă să rămână şi în 2019 fără finanţare din partea Ministerului Tineretului şi Sportului.

În cadrul acestei Adunări Generale Extraordinare cei 53 de membri asociaţi vor trebui să voteze acordarea de drepturi depline şi înscrierea în actul constitutiv a celorlalţi 317 membri afiliaţi.

"Am avut discuţii cu domnul ministru Bogdan Matei şi i-am prezentat exact situaţia. Astfel că în 12 aprilie a fost programată o Adunare Generală Extraordinară la care să participe cei 53 de membri asociaţi. Ea a fost convocată la solicitarea a 50%+1 dintre membrii asociaţi. Pentru a se întruni cvorumul va fi nevoie de două treimi, iar singurul punct pe ordinea de zi va fi modificarea actului constitutiv al Federaţiei Române de Tenis. Mai exact, pentru deblocarea situaţiei este nevoie ca 50%+1 dintre membrii asociaţi prezenţi să voteze înscrierea în actul constitutiv a membrilor afiliaţi pentru ca şi aceştia să aibă drepturi depline", a spus Cosac.

"Din cauza unei erori birocratice, aceşti membri afiliaţi nu au fost înscrişi în actul constitutiv, deşi ani la rând ei au contribuit substanţial la performanţele tenisului românesc. Iar în situaţia asta au fost 21 de federaţii, nu numai cea de tenis, însă toţi şi-au rezolvat problema. La noi însă între membrii asociaţi sunt 7-8 cluburi controlate de o persoană care nu îşi urmăreşte decât interesul personal. Culmea este că aceste cluburi nu au contribuit în toţi aceşti ani cu nimic la rezultatele tenisului românesc", a adăugat el.

Chiar dacă nu l-a numit, Cosac consideră că Marius Daniel Vecerdea, preşedinte al clubului Pamira Sibiu şi unul dintre candidaţii la preşedinţia FRT din 2017, a blocat finanţarea din partea Ministerului Tineretului şi Sportului prin numeroasele acţiuni deschise în instanţă împotriva federaţiei.

"Sperăm să ajungem la un acord şi să rezolvăm această problemă pentru că acest individ blochează practic finanţarea federaţiei. În ultimii ani a fost o luptă, o hăituială din partea acestui om care îşi urmăreşte doar propriul interes. E inadmisibil să blochezi dreptul la vot, un drept constituţional. Până la urmă ce doresc ei este ca preşedintele să fie ales doar de un grup de 15-20 de oameni. Dar ce legitimitate are un preşedinte ales de o mână de oameni, când numărul membrilor este de 370?", a afirmat preşedintele.

După înscrierea în actul constitutiv a celor 317 membri afiliaţi va fi convocată o nouă Adunare Generală în cadrul căreia vor avea loc alegeri pentru funcţiile de preşedinte, vicepreşedinţi şi membri ai Comitetului Executiv. "După ce toţi cei 370 de membri vor avea drepturi depline vor fi organizate alegeri pentru toate funcţiile, inclusiv de preşedinte. Probabil că voi candida şi eu din nou, vom vedea. Mai întâi însă este nevoie ca membrii afiliaţi să fie înscrişi în actul constitutiv. Să vedem ce va fi la 12 aprilie pentru că din cei 53 de membri asociaţi 7-8 nici măcar nu mai există", a precizat oficialul.

George Cosac a câştigat al doilea său mandat la conducerea FRT la alegerile din 17 noiembrie 2017, fiind votat de 140 din cei 160 de membri prezenţi. Ministerul Tineretului şi Sportului nu a recunoscut alegerile, susţinând că la Adunarea Generală trebuiau să voteze doar membrii asociaţi. În consecinţă, MTS a refuzat să acorde finanţare Federaţiei Române de Tenis pe anul 2018.

Ministrul Tineretului şi Sportului, Bogdan Matei, a făcut un apel, miercuri, la membrii asociaţi al Federaţiei Române de Tenis să participe la Adunarea Generală Extraordinară şi să contribuie la deblocarea situaţiei juridice a FRT.

"Am avut în ultima vreme o serie de întâlniri şi discuţii cu cei din conducerea Federaţiei Române de Tenis. Atât eu personal, cât şi colegii mei din MTS ne dorim cu toţii rezolvarea şi clarificarea situaţiei federaţiei, pentru că este păcat ca un sport atât de important să nu aibă finanţare, iar sportivii să sufere din cauza acestei piedici. Facem cu toţii eforturi şi toate demersurile legale pentru depăşirea acestei situaţii dificile pentru tenisul românesc şi sper ca sportul alb să revină cât mai curând la condiţiile normale de desfăşurare a activităţii", a spus Bogdan Matei, conform paginii oficiale de Facebook a MTS.

În aceeaşi postare se precizează că 28 de membri asociaţi ai Federaţiei Române de Tenis au solicitat convocarea Adunării Generale Extraordinare din 12 aprilie pentru modificarea actului constitutiv al FRT.

sursa: agerpres.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cine l-a numit de acest individ Presedintele Federatiei Romane de Tenis. A jucat acest sport vreodata ? Nu am auzit ce rezultate a avut ? Un nimeni numit politic.
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272