REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.4° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Aeroportul Kogălniceanu cumpără şepci şi eşarfe de 1,3 milioane lei. Să meargă directorul îmbrăcat frumos la baia de 26.000 lei

Aeroportul Kogălniceanu cumpără şepci şi eşarfe de 1,3 milioane lei. Să meargă directorul îmbrăcat frumos la baia de 26.000 lei

Replica API 2 mai 2019 | 00:00 1439

Aeroportul Mihai Kogălniceanu cumpără echipamente de peste 1,3 milioane de lei pentru personalul angajat, pe lista achizițiilor figurând produse de gen uniformă, șepci, trese, eșarfe și echipamente pentru pompieri. Cu puțin timp în urmă, aeroportul a ieșit în evidență prin cheltuielile năstrușnice făcute pentru renovarea WC-ului directorului general, care a costat circa 26.000 de lei, fără TVA. Bani încredințați direct unei firme deținute de un interlop din Năvodari, înființată recent, special pentru a primi bani de la aeroport.

Societatea Națională Aeroportul Internațional Mihai Kogălniceanu- Constanța SA a lansat pe 25 aprilie 2019 procedura simplificată de achiziție, fără organizarea unei licitații electronice, pentru ”furnizare echipament individual de protecție și echipament tipizat personal aeroportuar”.

Contractul presupune achiziția de uniforme, încălțăminte, șepci, eșarfe, trese și echipamente de protecție tipizate și echipamente specifice pentru pompieri, cu o valoare maximă estimată de 1.372.252 de lei, fără TVA, echivalentul a circa 290.000 de euro. Data limită pentru depunerea ofertelor este 16 mai 2019.

Potrivit ultimelor date publicate de Ministerul Finanțelor, aeroportul are 267 de angajați, ceea ce înseamnă o cheltuială medie pentru uniforme de aproape 5.140 lei/per angajat.

La mila statului, pentru baza militară SUA

Aeroportul Mihail Kogălniceanu a raportat pentru anul 2017 afaceri de 26,2 milioane lei și pierderi de peste 163.000 lei. Rezultatul completează o serie de opt ani cu pierderi totale de peste 5,8 milioane lei, în condițiile în care cea mai mare parte a veniturilor reprezintă subvenții de la stat.

Aeroportul Kogălniceanu este, de altfel, unul din cele mai puțin performante aeroporturi din România, chiar și în condițiile în care activitatea sa civilă a fost suprimată de interesele militare ale țării, care îl pune la dispoziție aliaților SUA, pentru uz militar, de unde și subvenția anuală de la bugetul de stat.

În 2018, din totalul veniturilor de 29,81 milioane lei ale aeroportului, doar 5,5 milioane lei au însemnat servicii prestate, cea mai mare parte, 18,41 milioane lei reprezentând subvenţii de la stat.

Anunțul aeroportului de la malul mării vine după o achiziție cel puțin ciudată făcută în ianuarie 2019. Pe 18 ianuarie 2019, directorul general Bogdan Artagea a oferit direct un contract pentru reparaţii ale holului sediului administrativ, ale salonului VIP şi a băii sale personale, în valoare de 443.784,13 lei, fără TVA.

Potrivit documentaţiei de atribuire, numai igienizarea şi amenajarea grupului sanitar de la biroul directorului general au costat 25.852,06 lei, fără TVA. Banii au mers la Salt Sofya SRL, o firmă înfiinţată în decembrie 2017, cu afaceri de un milion de lei şi un profit net de 223.000 lei, cu doar trei angajaţi, raportate pentru anul 2018.

Principalul client al Salt Sofy SRL a fost în tot acest scurt timp Aeroportul Kogălniceanu, de la care a mai primit şapte contracte numai în intervalul martie- aprilie 2018, toate prin încredinţare directă, în valoare totală de încă 470.676,07 lei, fără TVA. Lucian Marian Iorga, patronul firmei care a încasat peste un milion de lei de la aeroport este un patron din Năvodari, implicat în mai multe scandaluri publice.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Lucian cu sarbu
0
0
Toti machidonii jegosi la un aeroport jegos
1
0
toti comentatori de cacat sa ne sugeti pixu
1
3
Artagea sa ti iau fata in pula si sa ti trag la muie cu ochelari de soare pe care ai ti in mall pe cap.Hotule ei spaga de la toate lucrarile care se fac acum in aeroport.Ai unflat pretul la tot ce faci acolo pe bani nostri nenorocitule.
4
0
Acest articol sesizeaza furturile directorului. Cititorii sunt suparati ca unu barcaru o reguleaza pe una mihaiela iar Raluk e suparata. Va dati seama ce se intampla in aeroportul ala. Directorul fura si angajatii se reguleaza.
10
0
Lacamioara Bursuc Caliga, nu ai obosit sa scri despre Fotu?Mai bine ne ai arata noua cetatentilor cu taxele platite la zi..ce proiecte ai initiat tu in postura de consilier local,pt binele nostru,al cetatentilor???
5
7
...dezvoltati aeroportul ...Constanta este un oras subdezvoltat ...introdeceti curse in orase civilizate ...schimbati incompetentii ce detin functii de decizie si angajati personal bine pregatit...o mana de analfabeti ce urmaresc doar interesele personale au pus orasul pe chituci...
5
0
Se poate, va rog, o semnatura pe acest articol?
3
0
Pe scurt - niste nesimtiti !
4
0
Artagea nu se mai satura,sa-l verifice cineva pe ce bani a facut ultimele renovari si mobila la aeroport.O sa aveti mari surprize..
10
0
Daca este adevarat doar un sfert din ce scrieti aici si tot trebuie trimis corpul de control al ministrului.Cereti ma muncitorilor ca poate trimite CUCU o echipa sa verifice.
8
0
Artagea, fotu, nancu, acatrinei etc. au salarile inense isi dau prime an de an din bugetul de salarii si prostii de angajari si bucura la 2000 lei pe luna.
14
0
Aveti informatii gresite salt sofa este o firma infiintata de artagea si acatrinei cu care sa capuseze aeroportul, firma a incasat mult mai.multi bani, a facut lucrati fictive de toaletare a copacilor, lucrari fictive de renovare si multe altele.
10
1
Sa vezi cum unbla Nusu barbatu lu mihaiela . Sa nu te superi ca asa face barcaru la servici. A aadus latei acasa ???
3
0
Toti banii ii fura artagea, ia spagi din toate contractele, ia inclusiv spaga de la angajatii care au salarii mari. Sa vedeti ce spagi a luat de la alliance auto sa cumpere jafurile de forduri cu cRe a impazit aeroportul.
12
2
Barcaru mai da limbi la mihaela in timpul rogramului ?? cred ca a dat si artagea ca a pus batista pe tambal .
4
1
Ba nu mai fiti rai recunoasteti ca Fotu e unul din cei mai buni jucatori la pariuri si pacanele din zona! Oricum primarita Belu o sa piarda alegerile ca toate problemele care le-a avut si le are sunt din cauza ca s-a luat de multe ori dupa Fotu care lumea ar zice ca e slab la minte: eliminarea ca influenta a lu Pufta, impacarea cu Enache, taierea datoriei lu Libu, indepartarea lu Floriana etc etc Alt exemplu se pare ca Mitica Colci a putut sa cumpere de la primarie terenul de sub magazin abia dupe ce ficasa a devenit prietena nedespartita cu fata lu Fotu care e si nepoata la primarita.
10
1
Ce s-a intamplat cu datoria de cateva miliarde pe care o avea la aeroport firma patronilor Enache de la hotel Emi sotul contrabandist celebru de tigari, sotia verisoara cu Fotu de la aeroport care estecumnatul primaritei Ancuta? Precizare: firma sotilor Enache a avut un contract gras de livrare motorina cu primaria Kogalniceanu iar Fotu si Artagea comanda zilnic mancare la restaurantul celor de mai sus unde la finele anului trecut stafful a dat o mare petrecere. Deci totul se leaga. Cine raspunde la intrebare?
13
5
Incredibil cum statul roman a lasat acest important obiectiv strategic la discretia unor personaje ca Artagea, Fotu, Boldea etc De exemplu e greu de inteles cum poate un individ fara pregatire militara ca Fotu sa fie seful pazei de la aeroport!!?? Oricum tb remarcat talentul lui Fotu de a minti prostimea cu promisiuni si de a-i mentine la salarii de mizerie!!! Angajatii sunt f nemultumiti mai ales cand au aflat ca sunt cel mai prost platiti dintre toate aeroporturile din tara! Asa ca bine zice Bursucul schimbati sindicatul ca machedonul isi ia 100 de milioane pe luna si voi faceti foamea!!
16
2
Tot Claudia P. a scris articolul ?
1
0
Si Artagea, piticul porno, ce spune?
4
2
Daca ziaristul ar fi avut surse adevarate sau ar fi facut investigatii pe bune ar fi aflat ca Matichescu face prin firmele ei toate lucrarile in aeroport. Ea a fost pusa sa aduca bani la partid. Ea hotaraste ce se repara sau construieste si toate trebuie facute prin firmele sale. Din cauza ei nu mai sunt nici curse. Nu e vinovat directorul sau altcineva din aeroport Asta o sa falimenteze aeroportul ca sa se imbogateasca ea.
11
3
Cautati pe youtobe Despre tarusul ast. Dati click sa auziti si sa vedeti mostra de dobitoc cu ochelari in plina iarna ceata afara el da interviu presei in care relateaza cum a chemat pompierele salverile Ce mai conteaza,pesedeu a dat pesedeu da pesedeu va da. Asta e fratilor. Si apropoo tarfa de mirela matichescu parca e si ea in consiliul de administratie, daca o vede cineva sa ii spuna ca iubitul ei era beat mort in joia patimilor in curtea bisericii din spatele tomis mall si se dadea in stamba pe acolo, ca de obicei. Muie pesedeu muie tarfelor muie slugilor muie zdrentelor
13
2
Muncim ca prostii si platim taxe ca idiotii, iar bani ii prapadesc alde nimeni astia pe toate prostiile. Muncim, platim si pana la urma traim degeaba.
13
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272