REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
18.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Afacerist din Constanța cumpăra haine din Dragonul Roșu și le vindea la preț ”de firmă”

Afacerist din Constanța cumpăra haine din Dragonul Roșu și le vindea la preț ”de firmă”

Victor ROTARU 14 aprilie 2024 | 00:00 15636

Nicolae N., un bărbat din Constanța, a încercat să vândă mai multe haine contrafăcute, cumpărate din Dragonul Roșu, București, fiind însă prins rapid de către oamenii legii. Magazinul bărbatului era situat pe strada Labirint din Municipiul Constanța, iar acesta avea la raft, spre vânzare, haine care purtau însemnele unor firme precum: Guess, Polo, Tommy Hilfiger și multe altele.

Afacerist din Constanta cumpara haine din Dragonul Rosu si le vindea la pret ”de firma”Foto cu rol ilustrativ

Totul s-a întâmplat pe 12 martie 2019, atunci când un echipaj de poliție din cadrul I.P.J. Constanța, s-a sesizat din oficiu cu privire la faptul că la magazinul situat pe strada Labirint din Constanța sunt expuse spre vânzare mai multe obiecte de îmbrăcăminte, toate produsele purtătoare ale însemnelor unor mărci protejate, fără a avea acordul titularilor drepturilor de autor asupra mărcilor și susceptibile de a fi contrafăcute. Cu ocazia verificării agentului economic s-a stabilit faptul că acesta avea spre vânzare 3 bluze”Guess”, 11 bluze și bluzoane, 6 hanorace și 4 perechi de pantaloni ”Polo”, 4 bluze și bluzoane ”Tommy Hilfiger”, 3 bluze și 3 tricouri ”Dolce & Gabbana”, 6 bluze și bluzoane, 2 tricouri și 2 perechi de pantaloni ”Calvin Klein” precum și 1 pulover ”Fila”. La fața locului a fost identificat Nicolae N., care are și calitatea de asociat în societate. Bunurile identificate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, fiind depuse la camera de corpuri delicte a IPJ Constanța.

Cu prilejul audierii, soția lui Nicolae N. a declarat faptul că, deși deține calitatea de administrator a firmei, din cauza unor probleme de sănătate, care nu i-au permis să administreze, în adevăratul sens al cuvântului, societatea comercială a fost administrată în fapt de soțul acesteia, care are calitatea de asociat în societate, Nicolae N. fiind cel care s-a ocupat efectiv de achiziționarea de produse, de vânzare, precum și de legătura cu contabila societății. Cu prilejul audierii, Nicolae N. a recunoscut faptul că la magazinul sau au fost identificate, fiind expuse spre vânzare un număr de 44 de obiecte de îmbrăcăminte purtătoare de însemne ale unor mărci înregistrate și că s-a ocupat efectiv de achiziționarea produselor, de aranjarea acestora pe raft, întocmirea documentelor de intrare a produselor, vânzare și legătura cu contabila societății, întrucât soția sa, care avea calitatea de administrator al firmei, nu s-a mai putut ocupa efectiv de administrarea societății din cauza unor probleme de sănătate. Astfel Nicolae N. a recunoscut faptul că bunurile identificate cu ocazia controlului din data de 12 martie 2019, au fost achiziționate de către acesta din Municipiul București, Complexul Comercial Dragonul Roșu, fără a putea indica detalii care să conducă la identificarea persoanelor de la care a cumpărat articolele identificate.

Afacerist din Constanta cumpara haine din Dragonul Rosu si le vindea la pret ”de firma”Foto cu rol ilustrativ

Magistrații din cadrul Judecătoriei Constanța au decis să îl condamne pe Nicolae N. la 2 luni de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație, fără drept, a unui  produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată. Sentința nu este definitivă.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asa face și Scupra Mihai ...."marele hot""sărac...cu parfumuri....și se lauda la toți.. că fura de afara,din aeroporturi
0
0
Cine a făcut legile astea tâmpite,a fost un idiot...sau mai mulți idioți! Lăsați oamenii să cumpere ce vor și să vândă ce vor ! În țările vecine găsești toate mărcile peste tot,la fiecare tarabă și la fiecare colț de stradă! Cine își permite să-și cumpere din cele originale,bravo lui,cine e mai modest e fericit să poarte și un fake, care-i problema!? Și lasă că nu mor de foame brandurile originale, că tot timpul au căutat mâna de lucru din țările sărace,iar ei vând produsele la prețuri astronomice! Schimbați legislația, bandiților!.... și lăsați oamenii să trăiască!... că nu se îmbogățește nici un comerciant ,la câte biruri ați pus pe ei!
0
0
A,ce descoperire,dar ce e singurul care comercializeaza asa ceva.Si apoi fabricantul are cea mai mare vina,cumparatorul e de buna credinta. Ce daca scrie Gucci,Dolce & Gabana ...toate sunt la fel,uneori din material p***t-calitativ,dar firma e importanta. Pe romaneste cam asa:Ion,Gheorghe,Vasile,toti sunt oameni,dar Vasile e fiul popii,Gheorghe e fiul primarului si Ion e cu tata anonim.Sa cumparati de unde va tin buzunarele.
2
0
Câți mai ieșiți în strada sa apărați justiția ?
0
2
Și Bogdan Micu face la fel.:)),doar că le ia de la Turci ,toți "șmecherii"Constanței sunt îmbrăcați "de firma" de la el .
5
0
Pai asha sunt majoritatea oamenilor de afaceri di Romania,sau afacerishti cum ii numitzi in titlu,tozi bishnitzari de pe timpul comunishtilor au ajuns acum oameni de afaceri,s-a ridicat pleava societatzi odata cu inpöementarea democratziei originale din Romania de foshti activishti ai P.C.R.si securishti comunishti.
11
0
Care este fapta lui din moment ce au fost achizitionate de la alt magazin care se afla pe teritoriul romaniei
9
4
Hai nu va mai kkti pe voi, ca si voua va place sa va da-ti importanti cu haine de firma, chiar daca stiti ca nu sunt adevarate. Care mai de care sa fie vazut ca are un logo, chiar daca e stramb, pe strada.
11
0
Aproape 75 la suta din produsele vandute de asa zisele magazine de firma sunt fake-urii. Dar ai nostrii branzarii se impodobesc cu entuziasm. Atata pot!
18
1
Toti fac la fel cum l ati gasit pe asta ? nu v a dat spaga ?????
24
0
Asta nu i nimic la noi in murfatlar in parcul primariei este un magazin a unei tataroaoice sevi care are numai copii de posete parfumuri si haine din turcia.cumpara si doamnele din.primarie iar politia nu stie nimic.
16
3
De la Revoluție, c-i-n-e-v-a.....a preluat frâiele r*mâniei și a instituit o politică proprie conducându-ne din culisele teatrului acesta dramatic care ne determină să ne urâm pământul acesta natal pentru care noi r*mânii am făcut sacrificii enorme pentru a ne mândri în lume cu țară noastră .Din păcate, până la urmă cine a vrut să ne vindem țară, a reușit. Iar acum " noul stăpân" al țării se ascunde după decorul alegoric al teatrului contemporan în care ne vom juca rolurile impuse de acest " Păpușar" . Păpușarul a decis. Tu , acolo El aici .... Lăsați liberi hoții mari Arestați-i pe cei mici.
15
0
Prin port intra containere pline cu fake-uri si l-au gasit pe asta cu magazinul cu 15 tricouri...ma rămânea sa-i suna pe aia de la "Dulce si Capcana" sa-l dea pe asta in judecată. Vai mama lor de milițieeeeni !!
28
1

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272