REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Afacerist din Murfatlar, condamnat pentru corupție, într-un dosar DNA

Afacerist din Murfatlar, condamnat pentru corupție, într-un dosar DNA

Virgil STOIAN 11 ianuarie 2023 | 00:00 8150

Omer Memur este un afacerist din Murfatlar, care a ajuns de mai multe ori în atenția oamenilor legii. Acum este vorba de un dosar al DNA Constanța, în care este acuzat că ar fi șantajat un cuplu din Valu lui Traian, foști colegi de afaceri, la mijloc fiind vorba și de fapte cu violență.

Foto cu caracter ilustrativ

Omer Memur a fost condamnat la 3 ani şi 2 luni închisoare în regim de detenţie, într-un dosar instrumentat de DNA Constanța. Decizia nu este definitivă, pe 26 ianuarie 2023 urmând a se judeca apelul.

Din probele administrate în cauză rezultă că persoanele vătămate, soț și soție, au avut o înțelegere cu inculpatul Omer Memur pentru a achiziționa ovine în scop de revânzare, acesta din urmă încredințându-le mai multe sume de bani în acest scop şi, pentru că, afacerea nu a avut succes, inculpatul ar fi început să îi acuze că ar fi sustras sume de bani din firma pe care o controla, a cărei contabilitate era ținută de una din părțile vătămate, aspect reţinut în actul de sesizare al instanţei, ca urmare a declarațiilor persoanelor vătămate, care au afirmat că inculpatul ar fi început să pretindă restituirea sumelor despre care menţiona că au fost sustrase și, concomitent, ar fi început să exercite asupra lor acte de constrângere pentru a-i determina să se conformeze solicitărilor.

Minuta judecătorească
De asemenea, se mai reţine că, în urma a două discuții purtate în biroul inculpatului, acesta ar fi exercitat acte de violență asupra ambelor persoane vătămate şi că, una dintre persoanele vătămată ar fi declarat că inculpatul i-a reproșat soției sale însușirea a aproximativ 1.200.000 lei din firmă și a pretins restituirea acestora, amenințând că în caz contrar ea și soțul său ar fi avut de suferit, iar cu o ocazia unei alte discuții, purtată în birourile de la ferma inculpatului, persoana vătămată a rămas afară și a observat-o pe soția sa plângând, moment în care a intrat și el în birou și l-a auzit pe inculpat susținând sustragerea sumei de 1.200.000 lei. Inculpatul a recurs și la urmăriri, în sensul că i-at fi terorizat pe cei doi, părți vătămate în cauză. Au fost acostați și când mergeau la cumpărături, iar soțul a fost și agresat fizic de mai multe ori, fiind vorba de lovituri cu pumnul și cu anumite obiecte contondente.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scapa ate relati la curtea de apel, sant judecatori si procurori care bea si manca cu prietenul lui prim de la valu
1
0
Cand esti bun esti luat de p***t! Cam asa si cu Iancu.. a fost prea bun cu toata lumea si a fost luat de p***t! Pacat
2
7
oieri, mari afaceristi...
3
1
offfff merită mai mult și 25 de ani dacă era condamnat merită
6
3
********s.ro/afacerista-din-constanta-acuzata-ca-a-favorizat-o-pe-simona-man-intr-un-dosar-dna-condamnata-si-pentru-delapidare/?fbclid=IwAR3c91-vQnm_TyVo1xkNWtBNJDP1HEfB0TwlmmHHHMVWXOqV_UBJTrsyXjw#
3
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272