REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.6° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.6° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Afaceristul Tapangea Jr. şi-a recunoscut VINA şi ar putea beneficia de o reducere a pedepsei

Afaceristul Tapangea Jr. şi-a recunoscut VINA şi ar putea beneficia de o reducere a pedepsei

Replica API 20 martie 2015 | 00:15 1497

Judecătoria nu este de acord!

Judecătoria nu este de acord!

Mario Octav Tapangea, administratorul lanţului „Mario Poker Club” din Constanţa, şi-a recunoscut vina! Acesta a încheiat un acord de recunoaştere cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa, însă instanţa l-a respins. La mijloc este vorba despre un conflict din anul 2013, Mario fiind trimis în judecată pentru loviri şi alte violenţe. Prin încheierea acestui acord, el ar fi beneficiat de o reducere a pedepsei.

„Respinge acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanţa cu inculpatul Tapangea Mario Octav, cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, potrivit portalului instanţelor. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicarea copiei minutei. Menţionăm că acesta fusese deja trimis în judecată, pentru loviri şi alte violenţe, dosarul fiind înregistrat la Judecătoria Constanţa, pe 12 ianuarie 2015, ca parte civilă apărând Cosmin Florentin Oprea. Totodată, menţionăm că Mario este fiul cunoscutului afacerist Tapangea, deţinătorul barurilor cu jocuri de noroc care au împânzit Constanţa, care îi şi poartă numele de altfel, el fiind administratorul. Este vorba de lanţul „Mario Poker Club” administrat de familia Tapangea, compus din circa 20 de săli de jocuri. Pe lângă acestea, familia mai are şi alte afaceri, precum o carieră de piatră pe malul lacului Taşaul, dar şi altele. Cât despre Mario Octav Tapangea, el a mai fost implicat în evenimente la malul mării, fiind surprins în timp ce, într-un act de gelozie, şi-a pălmuit iubita şi i-a aruncat telefonul, în septembrie 2013. De asemenea, el a putut fi văzut alături de Bianca Drăguşanu, plimbându-se prin oraşul de la malul mării, în vara anului 2010.

Revenind la acordul de recunoaştere, potrivit articolului 479 din Noul Cod de Procedură Penală, acesta are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia. Mai exact, este vorba despre o înţelegere între inculpat şi procuror. Inculpatul îşi recunoaşte vina şi se “negociază” pedeapsa. “Acordul de recunoaştere a vinovăţiei se încheie atunci când, din probele administrate, rezultă suficiente date cu privire la existenţa faptei pentru care s-a pus în mişcare acţiunea penală şi cu privire la vinovăţia inculpatului. La încheierea acordului de recunoaştere a vinovăţiei, asistenţa juridică este obligatorie. Inculpatul beneficiază de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei închisorii şi de reducerea cu o pătrime a limitelor de pedeapsă prevăzute de lege în cazul pedepsei amenzii”, potrivit Art. 480 din Noul Cod de Procedură Penală.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272