REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mie., 1 Mai 2024
Anul XX Nr. 6716
17.4° Constanța Miercuri, 1 Mai 2024 Anul XX Nr. 6716
 

Agenții economici din Mamaia se tem că nu vor avea timp să amenajeze sectoarele de plajă în timp util. Vezi de ce!

Agenții economici din Mamaia se tem că nu vor avea timp să amenajeze sectoarele de plajă în timp util. Vezi de ce!

Ana Maria Lipan 12 ianuarie 2023 | 00:00 2613

Sezonul estival 2023 stă sub semnul întrebării, iar singurele ce pot garanta succesul lui sunt promisiunile primite de la Ministerul Mediului. Anul acesta se încheie contractele de închiriere a 129 de parcele de plajă, ce urmează să fie scoase la licitație. Administrația Bazinală de Apă Dobrogea Litoral își pune speranța în asigurările primite, în timp ce operatorii de plajă nu întrevăd o soluționare atât de rapidă, luând în considerare demersurile de eliberare a terenurilor ce necesită o perioadă îndelungată de timp.

Anul acesta se încheie contractele de închiriere a 129 de parcele de plajă, ce urmează să fie scoase la licitație. Acest proces este însă îngreunat de faptul că înainte ca vânzarea să se țină trebuie însă să se desființeze construcțiile existente pe plajă, acțiune imposibil de efectuat în lipsa unui document de urbanism. Perioada îndelungată de timp necesară desfășurării tuturor acestor demersuri poate întârzia pregătirile pentru întâmpinarea turiștilor. Operatorii comerciali se tem că sezonul estival poate avea de suferit din cauza acestor proceduri.

Reporterii Replica au luat legătura cu Hristu Uzun, director al ABADL, instituție ce va desfășura licitația. Acesta nu a putut preciza termenul de desfășurarea a licitației, înainte ca aceasta să poate realiza fiind necesare reglementări ce se efectuează la nivelul Ministerului Mediului.

Hristu Uzun, director al ABADL

“ABADL a dat către toți cei care au avut contract cu noi și le-a expirat, au ajuns la termen contractele, le-am trimis avize să demoleze tot ce au ei pe acolo. Inspecția verifică. Foarte mulți au demolat, mai sunt câțiva. O să le demoleze și ei. Nu se poate altfel. Despre licitație nu pot să vă spun acum. Se lucrează la nivel de Apele Române București și Minister. Când se va reglementa tot ce trebuie atunci vorbim. Dar sperăm și avem promisiuni că se vor încadra în termen.” , a declarat aceasta.

Operatorii de plajă îl contrazic totuși pe acesta și susțin că eliberarea plajelor necesita o perioadă mai îndelungată de timp, din cauza duratei necesare eliberării autorizațiilor de desființare.

Istoricul dezastruos al licitațiilor pentru plaje

Rezultatele licitației organizate în 2019 de Administrația Bazinală Apele Române Dobrogea Litoral, pentru atribuirea sectoarelor de plajă, au fost contestată de mai multe firme, verdictul fiind publicat la câteva zile după încheierea vânzării din cauza unei erori. După publicarea rezultatelor finale, însă mai mulți competitori au formulat contestații - au avut la dispoziție o singură zi pentru a face acest lucru.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce vrei sa zici ? Ahh .. doar mananci kkt .. ok. TOATA HORECA NISTE JEGURI. 99.9 la suta na .. clar.
2
1
Sunteti un numar infim de lepre frustrate care va bagati degetul in c*r cu tot cu nisip cand aveti ocazia sa pasiti pe plaja,sunt multi dar multi altii care va contrazic in tot ce debitati pe aici haimanalelor!
0
3
Lasati plajele fara amenajari, fara sezlonguri, umbrele , beach -baruri, mai ales in Constanta!!Cine doreste vine cu pliant sau umbreluta!Poate asa vom scapa de patronii cocalari idioti de la El Comandante, QBo etc. care dau muzica sa urle la maxim, chiar daca pe sectorul lor sunt 2-3 turisti!Bai cretinilor, voi credeti ca lumea vine la plaja sa le spargeti voi timpanele????Ati transformat plaja 3Papuci in tigania din Satul de Vacanta, se amesteca muzica clubbing de la El Comandante, cu latino de la QBo si cu machedoneasca de la cipanezul de langa White Beach(acestia sunt singurii care nu au nici o muzica). Bai , venim sa ne relaxam, sa ascultam muzica valurilor marii nu mizeriile voastre!Dispareti , nimeni nu va duce dorul!
6
0
nu am nimic cu m********i. dar cum aterizeaza ei numai unde sare banul?
5
0
Bravo ANCA, a venit din suflet
5
0
Operatorii de plaja sunt toti niste jeguri . Sa se duca in plm toti
11
0
Dacă nici acum nu aveți loc pe plajă să puneți cearceaful . Dacă r*mânul nu ar fii snob atunci ar rămâne cu șezlongurile goale. În Spania,Italia,Grecia majoritatea își aduc scaune pliabile de plajă sau cearceaf. Dar la noi vor la baldachin.
8
0
Astia de la Apele Armine pot sa ne spuna ce reprezita cotzele de pe plaja? Sunt tarcuri de oi?
7
1
Scarbele astea nu au timp sa-si amenajeze cosmeliile in care sa vina romanii imbecili!
6
0
Asta este categoria de care îmi este cea mai mare scârbă: patronache-romanache de plaja, cu șezlongurile morților lor, cu beach-bar-urile pwulii lor, cu umbrelele dracilor sa-i ia. De parca i-a solicitat cineva, decisivă le-a dorit cineva “confortul”. Ca așa mânca kkt un patronache din asta de kkt: “asigur confort”,zicea. Ca de “confortul” meu ii pasa lui, lepra. Ca l-am rugat eu sau alții sa ne asigure confort. Du-te-n ma-ta cu confortul tau, ca de v-ați duce dracului de pe toată plaja, am fi extrem de fericiti și confortabili. Sa ma fac in șezlongurile voastre și in tot mobilierul de pe plaja și ma rog sa va fie n-ai rau decât anul trecut. Abuzatori fomisti și disperați.
14
0
Plajele sunt ale tuturor romanilor,sau nu?Astea s glume proaste,demonstrate de a lungul istoriei,sa profiți de ce i și al altuia căci cela va veni sa și revendice dreptul sau profitul pe bucățică lui.Si sunt milioane.Nasol și nasol.Plaja privata a i avea când i ți va lăsa muica ta vre o insulă ,moștenire.Uratilor.
14
0
Pentru a avea un turism cu adevărat de calitate , plajele nu mai trebuie să fie ocupate de șezlonguri , umbrele și beach baruri ,ar trebui să fie amenajate spații de dușuri și grupuri sanitare și puncte de unde să închiriezi dacă dorești șezlong și umbrelă , singurele plaje ce pot fi ocupate de șezlonguri să fie doar a celor care dețin hoteluri în proximitatea plajei pt a asigura servicii turiștilor cazați la ei , restul să fie plaje publice FĂRĂ ȘEZLONGURI , UMBRELE ȘI BEACH BARURI !!!!! AMENAJAȚI DUȘURI ȘI TOALETE NU ȘHAORMERII !!!
21
0
Plajă liberă fără tejghele și alte șaorii pe nisip Dusuri toalete nu smenuri de baruri in mijlocul plajei la margine da
16
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272