REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.5° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.5° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

ALARMANT! Doi drogați ZOMBIE, surprinși în Gara Constanța! VIDEO

ALARMANT! Doi drogați ZOMBIE, surprinși în Gara Constanța! VIDEO

Replica API 8 martie 2019 | 00:00 1041

Fenomenul „Zombie” a luat amploare în Constanța: aproape zi de zi, tineri care par să nu mai știe de ei zac aproape inconștienți pe la intrări în blocuri, pe trotuare sau prin parcuri. Joi, 7 martie a.c., în cursul după-amiezii, doi tineri zăceau, moleșiți și cu mințile pierdute, în Gara Constanța, unul pe bancă, altul pe caldarâm.

Situația este din ce în ce mai alarmantă: aproape zilnic constănțenii asistă, unii indignați, alții speriați, la scene parcă desprinse din filme. Tineri care zac pe trotuare, prin spatele magazinelor, prin parcuri sau prin scări de bloc, cu mințile pierdute, incapabili să lege două fraze coerente. Totul, urmare a consumului de substanțe psihotrope, așa numitele etnobotanice. Medicii și specialiștii antidrog tot trag semnale de alarmă, familiile sunt îngrijorate, dar fenomenul nu pare să se amelioreze!

Ultima situație ce a fost semnalată cotidianului „Replica de Constanța” s-a petrecut joi, 7 martie a.c., în jurul orei 17,00, în Gara Constanța. Doi tineri aproape inconștienți zăceau în apropierea peronului 1, unul pe bancă, altul direct pe caldarâm, după cum se poate observa și din imaginile surprinse. La un moment dat, cei doi au fost atenționați să părăsească incinta gării, moment în care cei doi s-au ridicat cu greu, iar unul dintre ei este tras de amicul său, ceva mai ... lucid.

Încă un ZOMBIE, în zona Baba Novac!

Un alt cititor „Replica” ne-a semnalat o situație similară, la care a fost martor, miercuri, 6 martie a.c. „În jurul orei 15.30, un tânăr în vârstă de aproximativ 23 – 25 de ani se afla în stația de autobuz Răsuri de pe linia 44, pe strada Baba Novac. Stătea pe trotuar, cu capul în jos. Am fost la el, dar nu era coerent în exprimare și gesturi. Ulterior, a pornit spre strada Albinerilor, unde a ajuns în jurul orei 16,00, când am apelat la 112. A venit o ambulanță, dar tânărul a refuzat administrarea de medicamente, orice intervenție sau să meargă cu ambulanța la spital. Abia vorbea, abia răspundea cadrelor medicale, cu greu a putut să spună cum îl cheamă și unde stă. A recunoscut că a băut și că se drogase”, ne-a precizat cititorul „Replica de Constanța”.

Așa cum am semnalat în numeroase articole, vorbim deja despre un fenomen, ce a fost intitulat „ZOMBIE”, având în vedere starea în care sunt surprinși acești tineri, după ce consumă substanțele psihotrope. E drept, magazinele de vise au fost închise în urmă cu ani buni, dar metode prin care acești tineri să procure substanțele dorite sunt destule și la îndemână, după cum se poate constata, pe străzi.

Reprezentanții Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Constanța derulează o amplă activitate de informare şi educare a cetăţenilor din zonele identificate ca fiind de consum, cu privire la problematica drogurilor, precum şi la serviciile oferite de ANA, prin CPECA Constanţa, persoanelor consumatoare de droguri şi aparţinătorilor acestora.

Totodată, specialiștii antidrog amintesc faptul că ANA, prin Centrele de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) din fiecare municipiu reşedinţă de judeţ din România, acordă servicii de asistenţă integrată (medicale, psihologice şi sociale) persoanelor consumatoare de droguri şi aparţinătorilor acestora. Serviciile sunt de tip ambulatoriu, gratuite şi confidenţiale. Sediul CPECA Constanţa este situat în mun. Constanţa, Aleea Mimozelor, nr.4, tel./fax. 0241.555.105, email: cpeca.constanta@ana.gov.ro. Mai multe informaţii se regăsesc şi pe site-ul infodrog.ro

F.B.

Citește și: Încă un ZOMBIE, în zona Baba Novac! VIDEO

SITUAȚIE ÎNGRIJORĂTOARE! Tinerii din Constanța devin ”ZOMBI” din pricina DROGURILOR: găsiți căzuți în stradă!

FENOMENUL ZOMBIE. Doi DROGAȚI culeși din stradă! VIDEO

Încă un tânăr ZOMBIE depistat la Constanța, în plină stradă! VIDEO

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
TARICEANU E DE VINA PT CA A SEMNAT HG 349 pe 2007 el a adus otrava si a facut o legala,Nicolaescu fost ministru al sanatatii.ei au semnat si acum ce fac?Asa l au lasat si pe Iliescu liber acum vor sa l scape?PLATITI FUTU VA MORTII IN GURA DE BANDITI!
3
0
Pe Bd-ul ic Bratianu Nr 12A la un imobil galben casa veche ,situata vis a vis de un hotel de lux in apropierea intersectiei cu strada Theodor Burada in acel imobil locuiesc foarte multi care se drogheaza mai ales copii de 8,9 12 14 15 ani trag la cui ,si mai ales trag la seringa heroina .,ca sasi procure doza zilnica de heroina ei se grupeaza si isi fac veacul in zona gari,parc gara,fantasio,miga, casa de cultura ,platoul gari CFR , autogara Kaufland etc ei in aceste zone isi fac veacul zi si noapte cersind si talharind dand in cap oamenilor bancomat ul Kaufland e una din tint ele lor
3
0
inainte de 1989,tara arata altfel...toti erau educati,cu bun simt..mergeau la scoli...erau educati de parinti...toti aveau un singur tel: sa faca ceva in viata...acum parintii sunt principalii vinovati...mame care se tatueaza din cap pana-n kur..stau cu suruburi in nas si-n buric...fumeaza precum turcii...tatii stau prin carciumi ..se imbata de-i ling cainii la kur...ce sa invete bietii copii de la parintii lor...mama...pot sa fumez si eu...fumeaza mamica,....ca n-o fi foc....si uite asta-i educatia...au aparut drogurile...se gasesc oriunde..
15
0
Legile pedespesc cu mare blandete traficantii de droguri. In plus,tracicantilor nu le este teama de conditiile din inchisorile romanesti,acolo fiind traiul mai bun decat in cel putin doua milioane de ,,gospodarii'' romanesti. Romania e o tara in deazstru,dar multi cred ca Romania inseamna partea care merge la Mall, la Kauffland,la Lidl,au masini,macar rable. Fratilor,majoritatea celor inca ramasi in Romania o duc ca in Evul Mediu! Barbarii,stricatii la minte ucid si fura,fara frica de parnaie,ca acolo au ceva de mancare zilnic,au un pat si nu-i ploua. Romania nu e doar Bucuresti si alte orase,
12
1
autoritati.... luati masuri drastice....
10
0
Pai ca sa ajunga la dealeri intai trebuie prinsi consumatorii...nu e logic?? Stai linistit ca se baga dupa gratii si dealerii dar asta nu se mai da la stiri ca nu e cine stie ce important si oricum cei mai multi dealeri de etnobotanice sunt tiganii pe care nu-i sperie puscaria iar daca unul din tiganii care e dealer este prins este bagat la cusca dar se preda stafeta la un alt tigan si tot asa....Este un cerc continuu......
4
1
Si la voi la Replica tot zombi scriu articolele
8
6
Jandarmi si politisti au grija sa ii prinda pe cei care fumeaza ETNOBOTANICE dar nu au ajuns sa ii bage dupa gratii pe cei care vand etnobotanice . Pe unde te duci gasesti daca vrei sa cumpari etnobotanice . Din zi in zi tot mai multi tineri cad prada acestor nenorociti care le vand moartea la plic . Grav este ca le cad victima copii nu doar tineri sau adolescenti . Grav este ca autoritatile se dovedesc indiferente . Nu cred ca sunt neputincioase . Este grav ca nu se mobilizeaza aceste autoritati si nu stopeaza comertul sa ii spun cu etnobotanice . Sunt prada copii chiar din familii bune .
12
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614