REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.4° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Alertă! Gardienii din penitenciare, în pericol din cauza deținuților dependenți de tutun

Alertă! Gardienii din penitenciare, în pericol din cauza deținuților dependenți de tutun

Virgil STOIAN 27 noiembrie 2023 | 00:00 2278

Dependența este destul de periculoasă, atunci când nu e tratată! Mai grav este dacă vorbim despre deținuții dependenți, care pot ajunge, în unele cazuri, destul de violenți. Este și cazul lui Ioan M., care, fiind încarcerat în penitenciarul Tulcea, l-a amenințat cu moartea pe agentul supraveghetor din cadrul secției de deținere E1-regim închis de deținere. Astfel, pentru că nu a fost lăsat să iasă din celulă pentru a cere țigări de la alți deținuți, început să îi adreseze injurii și amenințări agentului supraveghetor, în sensul că îi va băga cuțitul în inimă și că îi va tăia gâtul în momentul în care agentul îl va scoate din cameră pentru desfășurarea anumitor activități.

Alerta! Gardienii din penitenciare, in pericol din cauza detinutilor dependenti de tutunÎnchisoarea din Tulcea


Potrivit rechizitoriului, nervos că nu mai are țigări, Ioan M. a început să bată cu pumnii în ușa camerei, iar la scurt timp, a apărut un agent supraveghetor pentru a observa ce se întâmplă. Atunci, bărbatul i-a cerut acestuia să fie lăsat să iasă pentru a-și procura țigări de la alți deținuți, iar când supraveghetorul i-a spus că nu este posibil acest lucru, a început să-l înjure pe acesta și să-i spună că atunci când o să iasă din cameră o să-i bage cuțitul în inimă și o să-l omoare. Mai mult decât atât, atunci când șeful de secție a venit să vadă care e problema, Ioan M. a început să arunce cu diferite obiecte. Inculpatul nu este la prima abatere, acesta fiind condamnat și anterior pentru ultraj.

Alerta! Gardienii din penitenciare, in pericol din cauza detinutilor dependenti de tutunPenitenciar Tulcea
Instanța a apreciat că fapta lui Ioan M. prezintă un grad de pericol social ridicat, raportat la valorile sociale lezate dar și la modalitatea agresivă de încălcare a normelor sociale protejate penal, precum și la împrejurarea reiterării aceluiași tip de comportament infracțional, aspect ce nu poate decât să contureze eșecul procedeelor de individualizare judiciară atât a pedepsei, cât și a executării acesteia, precum și faptul că inculpatul pare să manifeste predispoziție în comiterea faptelor de natură penală, dar și rezistență la reintegrarea socială. Magistrații din cadrul Judecătoriei Tulcea au decis condamnarea lui Ioan M. la 10 luni de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj, care s-a adăugat la pedeapsa pe care o avea deja urmând ca acesta să execute 8 ani și 1457 de zile închisoare. Sentința nu este definitivă, pe 21 decembrie urmând a se judeca apelul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
La că că t cu voi trântorilor
0
2
din nimic si din prostia regulamentelor si gardienilor nu inteleg de ce nu i-au dat tigarile pare cam bataie de joc
1
5
un caz de c***t din mintea gardienilor, mai bine ii dadeau o tigara. era mai ieftin. cind sint controlati la mansarda gardienii?
2
6
cred ca duc lipsa de munca in aer liber au multa odihna ,mancare si antrenament
3
1
Cind sa înființat pușcăria din Guyana franceza cineva la întrebat pe Napoleon.Cine o sa ii păzească pe acei bandiți?. Alți bandiți mai mari decât ei...
5
4
Repede un spor de toxicitate:))))
4
1
Pishamas pe el de parnaiash. trebuia batut si lasat intr-o balta de sange in frig si fara mancare
7
2
In pericol gardieni Păi pot sa ii liniștească pe fiecare in parte asa Fiecăruia sa le execute cite o felatie dupa care sa le decaloteaze penisurile si sa si le introducă în anusuri da ei gardieni in propriile lor anusuri Se vor liniști imediat. Asta tre facut la toti cei închiși acolo dimineata si seara Altfel nu se vor linisti
3
8
Să-i mai dea! Cu vârf și îndesat!
4
5

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468