REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Mar., 30 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6715
17.4° Constanța Marți, 30 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6715
 

ALERTĂ la PROFI: ULEIUL și ZAHĂRUL sunt VÂNDUTE cu RAȚIA

ALERTĂ la PROFI: ULEIUL și ZAHĂRUL sunt VÂNDUTE cu RAȚIA

Replica API 11 noiembrie 2021 | 23:46 10272

O veste care ar putea să stârnească îngrijorare printre constănțeni este aceea că unele magazine din orașul de la malul mării afișează anunțuri la intrarea în magazine care informează clienții că anumite produse de bază sunt raționalizate. În primă fază „moda” aceasta a plecat din China, acolo unde populația a fost îndemnată să-și facă provizii în contextul pandemiei, la noi cel mai probabil genul acesta de decizie pare a fi pusă pe fondul creșterilor de preț.

Anunțul unui lanț de magazine le trezește amintiri mai puțin plăcute românilor care au prins perioada comunistă, atunci când alimentele de bază erau raționalizate. Decizia de a majora prețurile i-a determinat pe operatorii comerciali să limiteze achiziționarea unor produse, mai exact, clienții au s-au lovit de două afișe la intrarea în magazin, unul în care scrie clar că ”Din dorința de a asigura produse de bază tuturor clienților noștri, limităm achiziția acestui produs la 6 litri pe fiecare bon fiscal”, asta în cazul uleiului.

Un al doilea afiș similar face referire la comercializarea zahărului, reprezentanții magazinului atenționând cumpărătorii că pot achiziționa doar 5 kilograme de zahăr pe un singur bon.

Criză de alimente în Europa?

În Europa nu există informații oficiale potrivit cărora ar putea avea loc o posibilă criză de alimente în perioada imediat următoare, însă guvernul de la Beijing, China, a făcut apel la populație sa facă unele rezerve de hrană. Asta în urma unui anunț postat pe site-ul Ministerului Comerțului.

Conform acestui anunț, gospodăriile sunt îndemnate să ”stocheze o anumită cantitate de produse de primă necesitate pentru a face față nevoilor zilnice și situațiilor de urgență”.

Gelu ACCELEANU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Luati mai putin, sa apucam si noi!
0
0
au facut asa pt ca sunt multi care cumpara zeci de kg de zahar pt tuica. si la ulei au limitat ca sa nu starneasca panica
12
1
Cumpara mai mult de 1 kg de zahar si 1 litru de ulei odata? Deci e ratie la ceva ce nu se cumpara? Bun, marketing ieftin sa vedem daca si prinde
12
3
Caz clasic de fake news a la Replica. Opinia magazinului ati cerut-o? Sau doar ati facut un articol pe baza unor poze primite pe mailul redactiei? Gelule intoarce-te inapoi la ospatarie ca nu e de tine jurnalismul.
24
4
Nu le-a mers acestor nazis cu China Virus incearca acum o noua forma de lockdown pe motiv climatic,o noua minciuna veche reactualizata
8
10
Strategie ieftina pentru a-si vinde kkt de marfa!
17
3
Vin afaceristii si cumpara la bax. Cred ca asta e motivul.
29
2
Lipsa petrolului si a celorlalte hidrocarburi forteaza guvernele sa inventeze virusi pentru a limita consumul. Urmeaza rafturi goale si benzinarii inchise.
17
23
oricum asta e o firma de unguri de 2 lei, au produse proaste, nu e nici o problema e aliments ,nu e criza,pute de marfa in germania bani sa ai
22
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272