REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

ALERTĂ! Mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța

ALERTĂ! Mai multe cazuri de infectare cu COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice Constanța

Replica API 25 martie 2021 | 10:15 4109

Mai multe cazuri de infectare cu virusul Sars-Cov-19 au fost înregistrate la Căminul pentru Persoane Vârstnice din Constanța, miercuri, 24 martie a.c.

Conform reprezentanților DSP, în instituție a fost confirmat un total de 10 de cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2.

Ce spune Primăria Constanţa, cea care administrează Căminul

"Referitor la apariția în spațiul public a unor informații potrivit cărora Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța a devenit focar COVID-19, fiind confirmat un total de 10 cazuri de infectare cu virusul SARS-CoV-2, vă aducem la cunoștință următoarele aspecte:

La testarea RT-PCR din data de 24.03.2021 au fost recoltate 129 probe, iar la momentul apariției în presă a articolului respectiv, la DSP nu existau rezultate care să ateste cazuri de infectare cu COVID-19 la Căminul pentru Persoane Vârstnice, persoanele depistate cu rezultate pozitive la testările anterioare nu mai erau în izolare, așadar în data de 24.03.2021 nu exista niciun caz pozitiv în rândul beneficiarilor sau angajaților, deci nu poate fi vorba de apariția unui focar de COVID-19.

La testarea din data de 24.02.2021 au fost depistate 4 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și niciun caz pozitiv în rândul angajaților, beneficiarii cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 24.02.2021 – 09.03.2021. Pentru a preveni infectarea beneficiarilor, cei depistați pozitiv au fost izolați pe sector, starea lor de sănătate fiind monitorizată permanent.

La testarea din data de 10.03.2021 au fost depistate 0 cazuri pozitive de infectare cu virusul SARS-CoV-2, în rândul beneficiarilor, și 6 cazuri pozitive în rândul angajaților, angajații cu rezultat pozitiv având decizii de confirmare a măsurii de izolare în perioada 10.03.2021 – 23.03.2021.

Precizăm că la Căminul pentru Persoane Vârstnice aflat în administrarea Direcției Generale de Asistență Socială din cadrul Primăriei Municipiului Constanța au fost aplicate măsuri sporite de siguranță pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus SARS-CoV-2. Zilnic, se realizează triajul epidemiologic iar angajații au echipament de protecție. Decontaminarea aerului și a suprafețelor se realizează prin nebulizare, toate spațiile în care locuiesc seniorii dar și curtea căminului sunt dezinfectate ori de câte ori este nevoie, cu o substanță ce distruge virușii și bacteriile, avizată de Ministerul Sănătății.

De asemenea, în cadrul măsurilor de prevenție împotriva infectării cu noul coronavirus SARS-CoV-2, la Căminul pentru Persoane Vârstnice se utilizează lămpi bactericide pentru dezinfecția aerului și a suprafețelor din încăperi, prin intermediul radiațiilor ultraviolete", transmit reprezentanţii Primăriei Constanţa.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Acu pe cine mai demiteti am vazut ca fostul director nu era in gratiile voastre.Noua conducere inclusiv directoarea ii ok din cale afar.Demiiiiisia dne i facatoare de nimic
1
0
Mai multe morti in urma vaccinului decat din vina virusului
1
1
Poptile...data afara......si toate executivele de sub ea care taie frunza la caini pe salarii babane...daca nu o dati afara sa ne spuna Amiralul care este diferenta dintre ea si Mereuta ...
1
0
HA! HA! HA! Daca ne luam dupa declaratia astora din Primaria Constanta, PE 24 MARTIE NU EXISTA PERSOANE INFECTATE CU COVID PENTRU CA INCA NU AU VENIT REZULTATELE TESTELOR! Probabil, cand rezultatele vor confirma realitatea, ei vor zice ca, pe data de 24, nu stiau de existenta cazurilor de Covid in Camin...
2
0
De ce nu au fost vaccinati deja batranii din camine? Ce asteapta DSPul din Constanta? Invitatie speciala? S-au vaccinat toate loazele securiste, politisti si alti tineri doritori de Maldive dar pentru batranii din camine nu sunt vaccinuri. A trai in Romania inseamna a suferi de o boala mintala.
5
3
Interzisa iesirea din camin pentru 20 zile a tuturor salariatilor si batranilor. Ar fi trebuit terminata vaccinarea lor, ce s-a intamplat, cati s-au vaccinat?
4
0
pai cred ca aici se fac petreceri ca in restaurantele care sunt amendate de aceea in restaurant nu e nici un bolnav,,,,,si aici unde sunt inchisi sunt foarte multi LOGICA????
4
0
Pai vezi domnule primar ca esti de cacao...pentru focarul asta cine raspunde?...repunei pe functie pe mereuta si rosu , cereti si scuze pentru nedreptate ...doar asa dai dovada de un primar corect si lipsit de interese
5
0
Astia sr fi trebuit sa fie toti vaccinati si cu rapel de o luna. Eu am programat-o pe bunica-mea de 75 de ani februarie si rapel inceput martie. simplu in platforma.
4
0
Mereuta a fost suspendat pe motiv ca nu a gestionat bine situatia caminului in pandemie, ca atata i a dus capul. Sa vedem cine va fi sanctionat in continuare ca acum la conducere sunt oamenii lor. Penibili!
11
0
Chitaila l-a demis pe Mereuta pe motiv de Covid in Caminul de batrani. Acum pe cine o sa mai dea vina figurantul de primar???
9
0
Domnule primar ca sa fie echitabil asteptam suspendarea lu poptile ...
13
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272