REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Alexandru Mazăre va putea fi transferat la alt penitenciar după 21 de zile

Alexandru Mazăre va putea fi transferat la alt penitenciar după 21 de zile

Replica API 12 mai 2022 | 21:14 2302

Alexandru Mazăre, fratele fostului primar al Constanţei, Radu Mazăre, s-a predat marți, 10 mai, și a fost dus la penitenciar după ce Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat la trei ani de închisoare în dosarul de corupție legat de construirea campusului de locuinţe sociale "Henri Coandă". În același dosar, fostul primar a fost achitat. Alexandru Mazăre a fost dus la Penitenciarul Rahova, unde urmează să stea 21 de zile în carantină, după această perioadă urmând să fie transferat fie la Constanța, fie la Tulcea, unde își va ispăși pedeapsa. După circa 1 an şi 3 luni, el va putea cere eliberarea condiţionată.

Inițial, polițiștii au mers la locuința lui Alexandru Mazăre, din municipiul Constanța pentru punerea în aplicare a mandatului de executare a pedepsei de trei ani de închisoare, dar nu l-au găsit, astfel că, pe numele lui a fost emis un mandat de urmărire națională. Însă, în jurul orei 19.00, Alexandru Mazăre s-a predat oamenilor legii din Bucureşti, fiind încarcerat la Penitenciarul Rahova.

Penitenciarul Rahova

Va fi transferat într-un penitenciar apropiat adresei de domiciliu

„Orice deținut va sta 21 de zile carantină, urmând ca după această perioadă acesta, în funcție de câțiva factori, printre care fapta pentru care a fost condamnat dar și domiciliul acestuia, să fie transferat într-un alt penitenciar”, au declarat reprezentanții ANP, pentru Replica.

După circa 1 an şi 3 luni îşi poate cere eliberarea condiţionată

Astfel, Alexandru Mazăre ar putea fi transferat fie la penitenciarul Poarta Albă fie la cel din Tulcea, care sunt cele mai apropiate de domiciliul acestuia din municipiul Constanța. În privința eliberării condiționate, bărbatul ar putea face această cerere după ce ispășește cel puțin o treime din pedeapsă, dar și în funcție de purtare și de zilele câștigate. Mai exact, cam după 1 an şi 3 luni.

Alexandru Mazăre

Ce pedeapsă a primit Alexandru Mazăre

Alexandru Mazăre, a fost condamnat definitiv la 3 ani de închisoare cu executare. De asemenea, a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 5.000 de lei. Instanța a mai dispus confiscarea de la Alexandru Mazăre a sumei de 80.000 de euro și impunerea sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale acestuia până la concurența sumei de 80.000 de euro. În acest dosar, Radu Mazăre a fost acuzat de DNA că a luat mită 175.000 de euro de la Avraham Morgenstern - reprezentant al firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă" - ca să-l ajute pe acesta să câştige licitaţia şi pentru a mări, ulterior, valoarea contractului. Fostul parlamentar PSD, Alexandru Mazăre, a fost acuzat de DNA că ar fi primit şi el bani în contextul favorizării firmei care a construit campusul de locuinţe sociale "Henri Coandă".

Virgil STOIAN

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
unde e mai bine k la poarta alba
0
0
daca au crescut fara tata,needucatiau ajuns niste derbedei hoti.ma.sa i.a educat tilhari
0
0
Dati aceste puslamale direct prin masina de tocat si hraniti porcii
0
0
Nu puteti sai duceti la Periprava la taiat de stuf.Si sai faca smechri fetite,ca tare multa golanie au facut cu gasca lor in C-ta.
3
0
La cat a furat asta.. a primit doar de un mizilic
1
0
Oligarhi de romanica
1
0
privirea lui spune multe, vor urma si alte dosare grele, faptele trebuie pedepsite dar mai ales trebuie recuperarea prejudiciului
1
0
pe strutzu cind il gasiti sa mearga si el la Tulcea ?
1
0
Pe coana Lizeta cand o trimiteti la reintregirea famigliei!!!!
1
0
ca se spune liberare conditionata, nu eliberare...
0
0
Frati sambadrom
0
0
reintegiti famiglia de infractori in pirnaie.mai sint de adus!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272